Autohuur Australië

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Australië zodat jij dat niet hoeft te doen.

 • Kosteloos annuleren
 • Laagsteprijsgarantie
 • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Wereldwijde kortingsactie!
Kortingen tot wel 20% bij veel verschillende verhuurders. Deze actie loopt t/m 14 april - profiteer vandaag nog!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Australië

 1. Home
 2. Autohuur Australië
EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 / 10
Aantal reviews: 144
Willy Mertens
“Zeer tevreden Met easyterra service”

“Zeer tevreden Met easyterra service”

11-02-2020 20:22
Heer Van Leeuwen
“Prima en overzichtelijke service”

“Het was mijn eerste ervaring met EasyTerra en deze is goed bevallen. Duidelijk en overzichtelijk en de juiste service om vertrouwen in dit bedrijf te hebben. Op Tasmanië waar de auto is gehuurd was alles in orde en de service prompt en adequaat. Ook terugleveren verliep zonder enkel probleem en snel. De geleverde auto was in goede staat en zelfs wat groter als aangevraagd in eerste instantie,”

05-02-2020 14:07
Paul N79
“Goeie service en the worry free option…”

“Goeie service en the worry free option is prettig om al het eigen risico uit te sluiten.”

01-11-2019 16:09

Locatie informatie voor Australië

Autoverhuur Australië
Autoverhuur Australië

Introductie

Australië: een land én een continent. Australië is een fascinerend land met een zeer gevarieerd landschap. Adembenemende stranden, mooie watervallen, regenwouden en ook kilometers droge grond. Australië is een paradijs voor elke natuurliefhebber. Avonturiers kunnen er raften op wilde rivieren, surfen op hoge golven of duiken tussen het prachtige koraal. De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van het land. Tegenwoordig is nog geen 2% van de bevolking Aboriginal. Australië is een smeltkroes van culturen. Het grootste deel van de inwoners is van Europese afkomst. De eerste immigranten kwamen meer dan tweehonderd jaar geleden naar Australië toe. Van 1779 tot 1901 was Australië een kolonie van Groot-Brittannië. De officiële naam is Commonwealth of Australia.

Geschiedenis

Al meer dan 40.000 jaar wordt Australië bewoond door Aboriginals. Zij zijn van oorsprong een nomadenvolk afkomstig uit Zuidoost-Azië. Er vormden zich honderden stammen die verdeeld over het land leefden. Sommige stammen trokken rond terwijl andere stammen een vaste nederzetting hadden.

In de zeventiende eeuw gingen nieuwsgierige Europeanen op zoek naar Australië. De Nederlandse kapitein Willem Jansz was de eerste Europeaan die hier voet aan wal zette. In 1770 legde de Britse kapitein James Cook beslag op het oosten van Australië en achttien jaar later werd het land een kolonie van Groot-Brittannië. Australië werd in eerste instantie gebruikt als strafkolonie om gevangenen vanuit Groot-Brittannië heen te brengen. Er werden steeds meer koloniën over het hele land gesticht.

Halverwege de negentiende eeuw werd er goud gevonden in New South Wales en Victoria. Vanaf dat moment kwamen er goudzoekers van over de hele wereld naar Australië in de hoop daar rijk te kunnen worden. De economie bloeide op maar het land werd aan het eind van de negentiende eeuw toch getroffen door een recessie. In 1901 werd daarom besloten om de zes koloniën onder te brengen in een federatie: de Commonwealth of Australia.

Tijdens WO I en II steunde Australië haar moederland Groot-Brittannië. Na de Tweede Wereldoorlog trokken bijna 2 miljoen Europeanen naar Australië. Het land kon deze nieuwe inwoners goed gebruiken in de industrie en landbouw.

Tegenwoordig is Australië een onafhankelijk en welvarend land met een sterke, concurrerende economie. De politieke situatie is stabiel en de beroepsbevolking is goed geschoold.

Samenleving en Cultuur

Australië heeft ongeveer 20 miljoen inwoners. Maar liefst 70% van de bevolking is van Britse afkomst. Australië is één van de dunst bevolkte landen ter wereld. De bevolking is ongelijk verspreid over het land. De meeste mensen wonen in het oostelijke en zuidoostelijke kustgebied, tussen Melbourne en Brisbane. Queensland is de staat waar de meeste Aboriginals wonen.

Immigratie speelt een belangrijke rol in de cultuur van Australië. Sinds 1945 is het inwoneraantal verdubbeld. Nog steeds emigreren vele mensen naar het welvarende Australië. Naast Groot-Brittannië zijn zij vooral afkomstig uit Hongkong en Nieuw Zeeland.

Ondanks al deze verschillende culturen lijkt er wel sprake van een samenhangende Australische cultuur. Australiërs staan bekend als een gastvrij volk. Het zijn levensgenieters en sportliefhebbers. In Australië zult u ongetwijfeld iets horen over een ‘Aussie Barbie’. Dit is geen speelpop, maar een barbecue! Australiërs zijn namelijk gek op barbecuen en niet zelden worden toeristen uitgenodigd om gezellig een hapje mee te eten.

Engels is de officiële taal in Australië. Het Australische Engels heeft wel een speciaal accent en enkele eigen uitdrukkingen en afkortingen.

Ongeveer driekwart van de inwoners is christelijk. De meeste christenen behoren tot de Rooms-katholieke en Anglicaanse kerk. De overige Australiërs zijn onder andere boeddhistisch, islamitisch, Grieks-orthodox, baptist, etc. Tot slot is 16% van de Australiërs niet godsdienstig.

Politieke Situatie

De Commonwealth of Australia, in de volksmond Australië, is een constitutionele monarchie. De federale regering wordt gevormd door een parlement dat door het volk gekozen wordt. De regering wordt aangestuurd door Kevin Rudd van de Labor Party, de minister-president. Ondanks dat Australië tegenwoordig onafhankelijk is, is de koningin van Groot-Brittannië ook de koningin van Australië; Queen Elizabeth II.

Het land kent drie grote politieke partijen: Labor Party, Liberal Party en National Party. Daarnaast zijn er meerdere kleine partijen. Vanaf 1966 tot 2007 was de coalitie tussen de Liberal Party en de National Party aan de macht.

De zes staten van Australië hebben elk een eigen regering met een premier en een grondwet. Op regionaal niveau heeft deze regering veel invloed.

Economie

De afgelopen decennia heeft Australië met haar markteconomie zich getransformeerd tot een internationaal competitief land. In de jaren negentig was Australië het land met een van de snelst groeiende economieën. Deze groei was te danken aan economische hervormingen die in jaren tachtig doorgevoerd waren.

Australië heeft zich in korte tijd ontwikkeld van een hoofdzakelijk agrarisch land tot een land met een rijke industrie. Het merendeel van de inwoners is werkzaam in de tertiaire sector. Van de wereldwijde economische neergang in de laatste jaren lijkt Australië niet veel last te hebben: het percentage werklozen bleef dalen en de export zorgde voor belangrijke inkomsten. Australië handelt dan ook met veel verschillende landen. De belangrijkste exportlanden zijn Japan, China, Verenigde Staten, Zuid Korea en Nieuw-Zeeland.

In Australië wordt er met de Australische dollar betaald. Een Australische dollar is ongeveer 0,61 eurocent waard. Indien u voor langere tijd in Australië wilt verblijven, kunt u er voor kiezen om een Australische bankrekening te openen.

Geografie en Klimaat

Australië heeft een oppervlakte van bijna 8 miljoen km2. Het grootste deel van het land (driekwart!) bestaat uit woestijn. Na Antarctica is Australië dan ook het droogste continent ter wereld. De woestijn wordt de Australische ‘outback’ genoemd. In het centrum van het land, midden in de outback, vindt men bekende bergen en rotsen zoals Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Mount Olga). In het noordoosten van Australië zijn prachtige regenwouden waar veel diersoorten leven. De totale kustlijn van Australië bedraagt 25.760 kilometer. Australië is in bezit van het grootste koraalrif ter wereld: het Great Barrier Reef.

De twee grootste steden van Australië zijn Sydney en Melbourne. Hier woont dan ook 40% van alle inwoners. De andere grote steden zijn Adelaide, Brisbane, Hobart, Perth, Darwin, Alice Springs en Broome. De hoofdstad van Australië is Canberra. Hier vindt u belangrijke regeringsgebouwen en monumenten.

Dankzij haar gigantische oppervlakte, kent Australië veel klimaatzones. Het noordelijke deel heeft een tropisch klimaat. In de outback is er sprake van een woestijnklimaat met hete dagen en koude nachten. Het zuidoosten en zuidwesten hebben een gematigd klimaat. Vergeet u niet rekening te houden met de zomer en winter in Australië! Voor de Australische zomer moet u in de maanden december tot en met februari het land bezoeken. Juni, juli en augustus zijn de Australische wintermaanden.

Verkeer en Infrastructuur

Grote afstanden zijn het snelst te overbruggen per vliegtuig. Het land telt vele binnenlandse vluchten en in alle grote steden bevinden zich luchthavens. De meeste internationale vluchten landen op Sydney Airport. Andere vliegvelden zijn bijvoorbeeld Melbourne Airport, Cairns Airport en Perth Airport.

Ook is er een uitgebreid busnetwerk. Het is relatief goedkoop om met de bus te reizen. Met busmaatschappijen als Greyhound, McCafferty’s en Premier kunt u het hele land doorreizen en alle hoogtepunten bezoeken.

Het treinverkeer is minder uitgebreid dan het busnetwerk. Toch is het reizen per trein comfortabel en u kunt genieten van de prachtige landschappen. De grootste treinroutes zijn van Perth naar Sydney en Melbourne (via Adelaide), en van Adelaide naar Darwin.

De beste manier van reizen is met de auto. Ten eerste heeft u met de auto meer vrijheid. Daarnaast kunt u met eigen vervoer ook beter de afgelegen gebieden bezoeken. Vanwege de grote afstanden is het belangrijk om er altijd voor te zorgen dat u over voldoende brandstof beschikt. U heeft een internationaal rijbewijs nodig om de weg op te kunnen.

Eten en drinken

De koloniale invloed van Groot-Brittannië is terug te vinden in de Australische keuken. U zult dus vaak genoeg een Engels ontbijtje kunnen bestellen. Verder staat Australië bekend om de “barbie”. Niet alleen in restaurants kunt u vlees van de barbecue krijgen, maar ook op parkeerplaatsen en campings zijn openbare barbecues te vinden. Vleesliefhebbers moeten natuurlijk kangaroe en krokodil geproefd hebben.

Restaurants in Australië zijn relatief goedkoop. Dit komt doordat restaurants de mogelijkheid bieden om zelf uw eigen drank mee te nemen: “Bring Your Own” oftewel “BYO”. Hierdoor wordt het heel betaalbaar om een keer buiten de deur te eten. Het geven van fooien in niet gebruikelijk, maar wordt natuurlijk altijd wel op prijs gesteld. Een fooi van 10% is redelijk.

Australiërs zijn drankliefhebbers dus u kunt overal genieten van een lekker biertje of wijntje. Minimum leeftijd voor het kopen en consumeren van alcohol is achttien jaar.

Tijdzones

Australië heeft drie verschillende tijdzones: Eastern Standard Time (GMT +10), Central Australian Time (GMT+9,5) en Western Standard Time (GMT+8). De meeste staten maken ook nog een onderscheid in zomer- en wintertijd. Enkele staten, zoals Queensland, doen dat echter niet.

Accommodatie

Australië is ingesteld op toerisme en u zult dan ook overal voldoende slaapgelegenheden vinden. U kunt kiezen voor de luxe van een hotel maar het land heeft ook veel campings. Deze manier van overnachten is goedkoop en u kunt genieten van de prachtige omgeving. Veel toeristen overnachten in hostels. Het aanbod is groot en er bestaan veel verschillende soorten kamers. Zo kunt u ervoor kiezen om met twaalf andere backpackers een kamer te delen of om een kamer voor u zelf te nemen. Aan de rand van de steden en kleinere plaatsen zijn motels gevestigd. Motels zijn een goede keuze als u met de auto reist.
Tot slot heeft u in Australie de mogelijkheid om te overnachten op een echte “Aussie farm”. Hier kunt u de unieke sfeer van het Australische platteland ervaren. Vaak wordt er zelfs de mogelijkheid geboden om mee te draaien op de boerderij. U leert dan bijvoorbeeld schapen scheren of koeien drijven. Dat is natuurlijk een kans die u niet moet laten schieten!

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Australië raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Veelgestelde vragen

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereidt dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Zijn er nog additionele kosten? In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het worry-free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren? Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen. Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd? De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Ace Rental Cars
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Avis
 • Bargain Car Rentals
 • Britz Motorhomes
 • Budget
 • Eaglerider
 • East Coast Car Rentals
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Hertz
 • KEA Campers
 • Keddy By Europcar
 • M2000 Car Rental
 • Mighty Cars & Campers
 • Red Spot Car Rental
 • Thrifty

Alle steden in Australië

EasyTerra Autohuur Australië vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: