Autohuur Bodø

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Bodø zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Bodø

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Bodø

EasyTerra Autohuur Bodø is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 9.6 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 4
Michael H. Europcar Bodø Airport
“Naadloze aansluiting met verhuurbedrijf”

“Goedkoopste aanbieder gevonden via Easyterra (Europcar in Noorwegen). Naadloze aflevering op de luchthaven van Bodö, geen gezeur over extra verzekeringen of upgraden, alleen de noodzakelijke uitleg.”

07-09-2016 09:44
Geert Avis Bodø Airport
“Prima”

“Geen problemen met de reservering en met de verhuurder, alles is vlot en zonder problemen verlopen.”

31-08-2016 13:16

Locatie informatie voor Bodø

Autoverhuur Bodø
Autoverhuur Bodø

Introductie

Bodø is de hoofdstad van de Noorse provincie Nordland. Een van de grote trekpleisters van de stad is het Noorse Luchtvaartmuseum. Verder ligt Bodø in een schitterende omgeving van fjorden en bergen.

Bevolking

De stad heeft ruim 46.000 inwoners.

Ligging

Bodø ligt in het noorden van Noorwegen, net boven de Poolcirkel. De stad is gelegen aan de Saltfjord, die dertig kilometer ten oosten van Bodø een nauwe verbinding heeft met de Skjerstadfjord. Deze Saltstraumen vormt de sterkste getijdenstroom ter wereld. Tot 400 miljoen m³ zeewater passeert daar elke zes uur door een drie kilometer lange en 150 m brede zeestraat.

Economie

Bodø is een belangrijk transportknooppunt, waar zee- rail- en luchtroutes samenkomen. Verder is het een belangrijke basis van het Noorse leger en leveren ook de gezondheidszorg, hoger onderwijs en dienstverlening veel werkgelegenheid op.

Vliegvelden

Het vliegveld van Bodø ligt slechts twee kilometer ten zuiden van het stadscentrum, pal aan de Saltfjord. Er zijn alleen vluchten van en naar binnenlandse bestemmingen. Wegnummer 80 (de weg langs de Saltfjord) eindigt bij de luchthaven en het vliegveld is per huurauto dus gemakkelijk bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Bodø is een klein stadje dat gemakkelijk te voet te verkennen is. Toch is er ook een stadsbusdienst. Hou er wel rekening mee dat de dienstregeling ’s avonds laat en in het weekend beperkt is. Ook zijn er goede bus- en bootverbindingen met plaatsen in de omgeving, zoals Kjerringøy, Saltstraumen en Værran (de eilandjes voor de kust).

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum van de stad moet u overdag op werkdagen betalen voor parkeren op straat. In veel straten geldt bovendien een maximum parkeertijd. U kunt uw huurauto beter stallen in een van de parkeergarages.

Hotels

Er is geen gebrek aan accommodaties in Bodø. Van eenvoudige pensions tot luxe hotels. Wel raden we u aan uw hotelkamer ruim van tevoren te reserveren als u in het hoogseizoen (de zomermaanden) in Bodø wilt overnachten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bodø raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bodø

EasyTerra Autohuur Bodø vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Bodø, klikt u dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.