Autohuur Hammerfest

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Hammerfest zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3106 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Hammerfest

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Hammerfest

EasyTerra Autohuur Hammerfest is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Hammerfest

Introductie

Het Noorse Hammerfest gaat er prat op de noordelijkst gelegen stad ter wereld te zijn, althans met een inwonertal van meer dan 9000. Die claim wordt overigens door andere stadjes betwist (onder meer door het ook Noorse Honningsvåg in de gemeente Nordkapp). Hammerfest is nogal eens verwoest: in 1809 door de Britten, in 1891 door een grote stadsbrand en aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de zich terugtrekkende Duitsers.

Bevolking

Hammerfest heeft bijna 10.000 inwoners.

Ligging

Hammerfest ligt in de provincie Finnmark in het noorden van Noorwegen, op het eiland Kvaløya dat met het vasteland verbonden is via de Kvalsundbrug. De Noordkaap ligt ten noordoosten van de stad.

Economie

De lokale economie had aan het einde van de vorige eeuw zwaar te lijden van de teruglopende visvangst en het verdwijnen van een grote visverwerkende fabriek. Daar kwam rond de eeuwwisseling verandering in met de vestiging van een gasfabriek op het eilandje Melkøya. Deze fabriek verwerkt gas uit het veld Snøhvit in de Noorse Zee.

Verder speelt toerisme een belangrijke rol: de stad is een uitvalsbasis voor bezoeken aan de Noordkaap en aan de noordelijkst gelegen gletsjer in Noorwegen.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Hammerfest Airport, ligt even ten noorden van het centrum en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Finnmarksveien, de hoofdweg door de stad. Door de vaak voorkomende harde wind moet het vliegveld soms dagenlang gesloten worden; daarom zijn er plannen om een nieuwe luchthaven 15 kilometer ten zuiden van Hammerfest te bouwen. Een alternatief voor Hammerfest Airport is de luchthaven van Alta op bijna 140 (auto)kilometers ten zuiden van de stad.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer in Hammerfest met ook verbindingen naar omliggende plaatsen als Alta en Honningsvåg. Verder zijn er bootverbindingen met andere plaatsen langs de kust (onder meer de beroemde veerdienst Hurtigruten legt aan in Hammerfest).

Verkeer- en Parkeersituatie

Hammerfest is een kleine en moderne stad en u zult er moeiteloos uw weg kunnen vinden. Ook het vinden van een vrije parkeerplaats levert geen problemen op. Waar u wel voor moet uitkijken: de rendieren die in de zomermaanden door de stad lopen op hun trek van het binnenland naar de kust.

Hotels

Voor een stadje van deze grootte is er een heel behoorlijk aanbod van accommodaties in Hammerfest, hoewel budgetreizigers wat meer moeite zullen hebben om een geschikte kamer te vinden. Veel hotels zijn gericht op zakenreizigers en in de stad worden veel vergaderingen en conferenties belegd.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Hammerfest raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Hammerfest

EasyTerra Autohuur Hammerfest vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Hammerfest, klikt u dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.