Autohuur Alta

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Alta zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3106 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Alta

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Alta

EasyTerra Autohuur Alta is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Alta

Autoverhuur Alta
Autoverhuur Alta

Introductie

Het Noorse stadje Alta is vooral bekend vanwege de rotstekeningen die er zijn aangetroffen. De oudste zijn meer dan zesduizend jaar oud, de jongste rotstekeningen dateren van het begin van onze jaartelling. De rotstekeningen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bevolking

Alta telt bijna 20.000 inwoners.

Ligging

Alta ligt in het uiterste noorden van Noorwegen, in de provincie Finnmark. De rivier Altealva stroomt door een diep ravijn en mondt bij Alta uit in de Altafjord. Alta is de meest noordelijke stad ter wereld met meer dan 10.000 inwoners.

Economie

De leisteenindustrie is een van de peilers van de lokale economie. Verder is de handel met Rusland, na de val van de Sovjet-Unie, weer tot bloei gekomen. Voor de rest zorgen onderwijs en openbare dienstverlening voor werkgelegenheid.

Vliegvelden

Het vliegveld van de stad ligt ruim drie kilometer ten oosten van het centrum. Het is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar: de luchthaven van Alta ligt pal langs de snelweg E6. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer in Alta, maar de dienstregeling ’s avonds laat en in het weekend is uiterst beperkt.

Verkeer- en Parkeersituatie

Voor parkeren op straat in Alta moet u overdag op werkdagen en op zaterdagochtend betalen. Buiten deze tijden mag u gratis parkeren. Verder zijn er enkele parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen.

Hotels

Met de opening van een gloednieuw hotel in 2010 in het centrum van de stad, is het aantal beschikbare hotelkamers in Alta op een redelijk peil gekomen. Een van de attracties van de stad is het IJshotel, waar alles van ijs is, tot de glazen in de bar aan toe. Wij raden u aan uw accommodatie in Alta ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Alta raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Alta

EasyTerra Autohuur Alta vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Alta, klikt u dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.