Autohuur Kirkenes

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kirkenes zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kirkenes

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Kirkenes
EasyTerra Autohuur Kirkenes is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Kirkenes

Introductie

Kirkenes is een plaatsje in de regio Finnmark, in het uiterste noordoosten van Noorwegen. Veel toeristen bezoeken Kirkenes om er de midzomernachtzon mee te maken of het Poollicht te bekijken.

Bevolking

Het stadje zelf heeft nog geen 3500 inwoners. Worden de omliggende plaatsjes Hesseng, Sandnes and Bjørnevatn meegeteld, dan wonen er ruim 7000 mensen in Kirkenes en omgeving.

Ligging

Kirkenes ligt in het uiterste noordoosten van Noorwegen aan de Bøkfjord, een onderdeel van de grotere Varangerfjord. Het is het deel van Noorwegen dat ten oosten van Finland ligt, vlak bij de grens met Rusland. Door de zeer noordelijke locatie (400 kilometer ten noorden van de Poolcirkel) is de midzomernachtzon er te bewonderen tussen 17 mei en 21 juli.

Economie

De lokale economie leunt op mijnbouw (ijzererts) en de handel met Rusland via de natuurlijke haven in de Bøkfjord. Ook is er een basis van het Noorse leger. Verder wordt er de laatste jaren in toenemende mate naar olie en gas gezocht in de Barentszee. Toerisme is van groeiend belang voor Kirkenes.

Vliegvelden

Høybuktmoen Airport ligt even ten westen van Kirkenes. De luchthaven is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit de stad volgt u de E6 naar het zuiden, die bij Hesseng afbuigt naar het westen, naar het vliegveld. De route staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

De busmaatschappij FFR verzorgt het openbaar vervoer tussen Kirkenes en omliggende plaatsen. ’s Avonds en in het weekend is de dienstregeling beperkt.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een huurauto is een ideaal vervoermiddel om dit afgelegen deel van Noorwegen te verkennen. De wegen zijn goed, maar wees wel bedacht op plotseling overstekende rendieren. Er zijn er duizenden in dit gebied!

Hotels

Er is een beperkt aanbod van accommodaties in Kirkenes, maar aangezien het stadje geen drommen toeristen trekt kunt u er meestal wel een hotelkamer vinden. Ook particulieren verhuren kamers en verder is er in de zomermaanden een camping even ten zuidwesten van Kirkenes, langs de weg naar de luchthaven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kirkenes raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kirkenes

EasyTerra Autohuur Kirkenes vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Kirkenes, klikt u dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.