Autohuur Gdańsk

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Gdańsk zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Gdańsk

  1. Home
  2. Autohuur Polen
  3. Gdańsk

EasyTerra Autohuur Gdańsk is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 14
Sander Molenaar Alamo Rent a Car Gdańsk Airport
“alles verliep vlekkeloos”

“alles verliep vlekkeloos, vanaf makkelijk boeken tot soepel verloop aannemen auto op locatie”

21-09-2017 16:14
William Alamo Rent a Car Gdańsk Airport
“Zeer tevreden over geleverde dienst.”

“Na aankomst vrij snel de auto meegekregen van een zeer vriendelijke medewerker. Een andere medewerker liep vervolgens mee naar de nette en schone auto. Duidelijke uitleg gekregen ook van de plek waar we de auto weer moesten inleveren. Al met al zeer tevreden.”

19-09-2017 05:50
Arend Avis Gdańsk Airport
“Een prima dienst.”

“Een prima prijs/kwaliteit verhouding biedt deze dienst. Alleen zou het wel handig zijn als je vooraf gemaild krijgt welk merk en type auto je ter plekke krijgt.”

19-04-2016 05:40

Locatie informatie voor Gdańsk

Autoverhuur Gdańsk
Autoverhuur Gdańsk

Introductie

Gdańsk is een gezellige voormalige Hanzestad met een mooi historisch centrum, prachtige kerken (waaronder de grootste van Polen), een enorm middeleeuws kasteel en interessante musea. Maar het zijn niet slechts de bezienswaardigheden die Gdańsk tot een leuke bestemming voor een stedentrip maken. De stad heeft een uitgebreid winkelgebied en goede restaurants. De Lenin scheepswerf (die niet meer die naam draagt) in de haven was de geboorteplaats van de vakbond Solidariteit en de strijd tegen de communisten. En als u op zoek bent naar een mooi sieraad van barnsteen: in Gdańsk worden die volop aangeboden en de prijzen liggen laag.

Bevolking

De stad heeft bijna een half miljoen inwoners. Gdańsk ligt in een langgerekt stedelijk gebied, waartoe ook Gdynia en de badplaats Sopot behoren, en waar meer dan 1 miljoen mensen wonen.

Ligging

De stad ligt in het noorden van Polen aan de Baltische Zee.

Economie

Gdańsk was en is de belangrijkste havenstad van Polen. Daaraan verbonden zijn de scheepsbouw en de (petro)chemische industrie. De laatste jaren vestigen steeds meer bedrijven in andere sectoren zich in Gdańsk, waaronder elektronica-, telecommunicatie- en farmaciebedrijven. Langs de Baltische kust wordt barnsteen gewonnen en de verwerking van deze fossiele hars tot sieraden is een belangrijke economische activiteit. 

Vliegvelden

De luchthaven van Gdansk ligt veertien kilometer ten westen van de stad. Het is een populaire bestemming voor budgetmaatschappijen. Lech Wałęsa Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar:

Openbaar Vervoer

Gdansk heeft uitstekend openbaar vervoer, bestaande uit bussen, trams en een metrolijn. Trams bedienen alleen de stad zelf; bussen gaan ook naar andere bestemmingen, onder meer in Gdynia en Sopot. Naar deze twee plaatsen rijdt verder een metro (Szybka Kolej Miejska - SKM). Het metrosysteem zal verder uitgebreid worden voor het Europees Kampioenschap Voetbal in 2012.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum van Gdansk is deels autovrij. Verder geldt er in veel straten eenrichtingverkeer en kunnen de aanwijzingen op de verkeersborden verwarrend zijn. Met een auto rondrijden in het centrum van de stad is niet aan te raden, maar een huurauto is wel een uitstekend middel van vervoer om de omgeving te verkennen en naar rustige stranden te rijden. In het centrum van Gdansk moet u betalen voor op straat parkeren.

Hotels

Gdansk heeft een ruim aanbod aan accommodaties, van eenvoudige pensions tot luxe hotels. In de zomermaanden trekken veel Polen naar Gdansk en de omringende stranden aan de Oostzee. De hotels zijn dan vaak vol en het is dus aan te raden uw accommodatie van tevoren te boeken als u in het hoogseizoen naar Gdansk wilt. Vooral de hotels aan en rond de zogeheten Koninklijke Weg zijn populair onder toeristen. Het is ook mogelijk om in Gdansk een appartement te huren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Gdańsk raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Gdańsk

EasyTerra Autohuur Gdańsk vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Polen, maar in een andere stad dan Gdańsk, klikt u dan door naar de Autohuur Polen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Polen u een auto huren wilt.