Autohuur Albufeira

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Albufeira zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Albufeira

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Albufeira
EasyTerra Autohuur Albufeira is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 30
Anoniem Keddy By Europcar Rua Dr. Diogo Leote 6
“Heel erg tevreden”

“Heel erg tevreden”

06-07-2017 08:00
Boris Europcar Rua Dr. Diogo Leote 6
“Goede en volledige informatie”

“Goede en volledige informatie. Goede prijs/kwaliteit verhouding.”

05-04-2017 14:36
Michiel Bloemendaal Keddy By Europcar Rua Dr. Diogo Leote 6
“Ervaring in Albufeira”

“Geweldige behandeling door uitermate vriendelijk personeel. Autohuren was op slechts 100 meter van het hotel en was bij Eurpcar. Kan dit iedereen aanraden, samengevat, goede auto, uitstekende service.”

06-03-2017 08:30

Locatie informatie voor Albufeira

Autoverhuur Albufeira
Autoverhuur Albufeira

Introductie

Albufeira is oorspronkelijk een eenvoudig vissersplaatsje maar is nu de bekendste en meest toeristische badplaats in de Portugese Algarve. Het centrum van het stadje bestaat uit nauwe straatjes, maar daarbuiten zijn veel nieuwe hotels en appartementen voor toeristen of overwinteraars. Bij de nieuwe haven liggen moderne huizen in felle kleuren. De lokale bevolking noemt dat deel van de stad ‘legoland’.
Het is zeer aan te raden met uw huurauto een stukje het binnenland in te trekken. Daar vindt u sfeervolle dorpjes, waar weinig toeristen komen.

Bevolking

Sinds de opkomst van het toerisme in de jaren 60 is het aantal inwoners van Albufeira sterk gegroeid. Het stadje heeft nu ruim 30.000 inwoners, maar in de zomer zijn er veel meer mensen die Albufeira bevolken.

Ligging

Albufeira ligt in het uiterste zuiden van Portugal in de provincie Algarve aan de Atlantische Oceaan. Het ligt ongeveer halverwege Lagos (in het westen) en Faro (in het oosten).

Economie

Oorspronkelijk was Albufeira een vissersdorp. Behalve uit de visvangst haalde het dorpje ook inkomsten uit de fruitteelt. Vooral gedroogd fruit was een bekend product uit deze regio. Vis en fruit spelen nu een bescheiden rol in de lokale economie, die nu bijna geheel afhankelijk is van het toerisme. De Algarve trekt jaarlijks vijf miljoen buitenlandse bezoekers; een groot deel daarvan gaat naar Albufeira of omgeving.

Vliegvelden

Het vliegveld van Faro ligt ongeveer 35 kilometer ten oosten van de stad. Veel budget vliegmaatschappijen hebben rechtstreekse vluchten op Faro vanuit Noord-Europa, zoals Easyjet, Flybe en Air Berlin. Via de kustweg EN125 bent u in ongeveer in drie kwartier op de luchthaven.

Openbaar Vervoer

Er is geen stadsbusdienst in Albufeira. De busdiensten naar andere plaatsen in de Algarve zijn redelijk, maar vertrouw niet te veel op de officiële dienstregeling. De verbinding met andere toeristenplaatsen wordt onderhouden met snelbussen (Serviço Transrápido). Lange-afstandsbussen naar bijvoorbeeld Lissabon zijn goed tot uitstekend en rijden ook meestal op tijd.
Taxi’s zijn in Albufeira ruimschoots aanwezig en naar Europese maatstaven niet duur.

Verkeer- en Parkeersituatie

De wegen in de Algarve zijn de laatste jaren sterk verbeterd. De nieuwe snelweg A22 loopt van de Spaanse grens naar de westelijke Algarve. Deze weg ligt evenwijdig aan de EN125, die iets zuidelijker loopt. Op deze EN125 moet u goed uitkijken. Voor links afslaan is er vaak een aparte inham aan de rechterkant van de weg, waar u uw auto draait en dan vervolgens recht oversteekt. Een voorbeeld van zo’n afslag is bij de ingang van Zoo Marina bij Albufeira.

De bewegwijzering laat soms te wensen over. Zo staan er soms nog oude wegen aangegeven terwijl er een nieuwe, betere route beschikbaar is. Schaf een recente en duidelijke routekaart aan, voordat u in uw huurauto de omgeving gaat verkennen.

Weet verder dat het in Portugal verboden is uw auto te parkeren binnen 18 meter van een kruispunt en binnen 15 meter van een bushalte. Er worden boetes voor uitgedeeld! In de Algarve wordt bovendien streng gecontroleerd op de maximumsnelheid (120 km op snelwegen, 100 km op doorgaande wegen en 50 km binnen de bebouwde kom, tenzij anders aangegeven).

In Albufeira zelf kunt u het centrum beter te voet verkennen. De Portugezen denken daar anders over, waardoor het verkeer in de straatjes vaak vast staat. Om het oude centrum zijn diverse parkeerterreinen.

Hotels

Als belangrijke toeristenbestemming is er geen gebrek aan hotels en appartementen in Albufeira. In het hoogseizoen is het wel zaak uw kamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Albufeira raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Albufeira

EasyTerra Autohuur Albufeira vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Albufeira, klikt u dan door naar de Auto huren Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.