Autohuur Monte Gordo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Monte Gordo zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Monte Gordo

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Monte Gordo
EasyTerra Autohuur Monte Gordo is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 9.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 14
J.c. Van Der Meer Keddy By Europcar Praca Luis De Camoes
“Alles klopte.”

“Alles klopte. Ze wisten overal van. Goed en snel geholpen.”

29-12-2018 10:25

Locatie informatie voor Monte Gordo

Autoverhuur Monte Gordo
Autoverhuur Monte Gordo

Introductie

Monte Gordo is een badplaats in de Algarve. Het is er wat rustiger dan in de grotere toeristenplaatsen in Zuid-Portugal zoals Albufeira. Het stadje heeft een gezellig centrum met vele terrassen, een mooie palmenboulevard en een lang en breed zandstrand. De omgeving van Monte Gordo is zeer landelijk en nodigt uit om er per huurauto op uit te trekken.

Bevolking

Monte Gordo werd speciaal gebouwd voor toeristen. Het dichtstbijzijnde authentieke plaatsje is Vila Real de Santo António dat zo’n 14.000 inwoners heeft. Het ligt ten oosten van Monte Gordo, aan de Guadiana-rivier.

Ligging

De plaats ligt in het zuidoosten van de Algarve in Zuid-Portugal, op slechts vijf kilometer van de Spaanse grens. U kunt in uw huurauto dus ook een deel van Spanje verkennen. De grens wordt gevormd door de Guadiana-rivier.

Economie

Toerisme is de enige bron van inkomsten in Monte Gordo. Ook de inwoners van het naburige Vila Real de Santo António vinden voornamelijk werk in de toeristenindustrie. Verder is er nog enige visserij en speelt de grensoverschrijdende handel met Spanje een bescheiden rol.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van de Algarve is Faro Airport. Dat vliegveld ligt zo’n 40 kilometer ten westen van Monte Gordo en is gemakkelijk bereikbaar via de (nieuwe) snelweg A22 (reistijd: ongeveer een halfuur). Veel budget vliegmaatschappijen hebben rechtstreekse vluchten op Faro Airport vanuit Noord-Europa, zoals Easyjet, Flybe en Air Berlin.

Openbaar Vervoer

Busdiensten naar andere plaatsen in de Algarve zijn redelijk, maar vertrouw niet te veel op de officiële dienstregeling. De verbinding met andere toeristenplaatsen wordt onderhouden met snelbussen (Serviço Transrápido). Taxi’s zijn in Monte Gordo ruimschoots aanwezig en naar Europese maatstaven niet duur.

Verkeer- en Parkeersituatie

De wegen in de Algarve zijn de laatste jaren sterk verbeterd. De nieuwe snelweg A22 loopt van de Spaanse grens naar de westelijke Algarve. Deze weg ligt evenwijdig aan de EN125, die iets zuidelijker loopt. Op deze EN125 moet u goed uitkijken. Voor links afslaan is er vaak een aparte inham aan de rechterkant van de weg, waar u uw auto draait en dan vervolgens recht oversteekt.

De bewegwijzering laat soms te wensen over. Zo staan er soms nog oude wegen aangegeven terwijl er een nieuwe, betere route beschikbaar is. Schaf een recente en duidelijke routekaart aan, voordat u in uw huurauto de omgeving gaat verkennen.

Weet verder dat het in Portugal verboden is uw auto te parkeren binnen 18 meter van een kruispunt en binnen 15 meter van een bushalte. Er worden boetes voor uitgedeeld! In de Algarve wordt bovendien streng gecontroleerd op de maximumsnelheid (120 km op snelwegen, 100 km op doorgaande wegen en 50 km binnen de bebouwde kom, tenzij anders aangegeven).

In Monte Gordo zijn zowel in het centrum als bij het strand parkeermogelijkheden.

Hotels

Monte Gordo werd speciaal gebouwd om het groeiende toerisme naar de Algarve op te vangen. Met andere woorden: er is een ruim aanbod aan hotels en appartementen. Monte Gordo wordt steeds populairder en het is dus zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Monte Gordo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Monte Gordo

EasyTerra Autohuur Monte Gordo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Monte Gordo, klikt u dan door naar de Auto huren Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.