Autohuur Boekarest

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Boekarest zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Boekarest

  1. Home
  2. Autohuur Roemenië
  3. Boekarest
EasyTerra Autohuur Boekarest is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 52
L. Stouten SIXT Rent a Car Boekarest International Airport
“Erg goede service en alles prima in orde”

“Erg goede service en alles prima in orde”

24-04-2018 05:28
Arsf SIXT Rent a Car Boekarest International Airport
“Vergoeding van Easyterra voor iets wat eigenlijk al betaald is”

“Ik moest iets betalen wat eigenlijk al bij Easyterra inbegrepen was. ET heeft me vergoed nadien. Goede service!”

27-01-2018 18:22
Monique Van Kleef SIXT Rent a Car Boekarest International Airport
“Eenvoudig auto huren.”

“Eenvoudig auto huren. Ik heb zeer goede ervaringen met EasyTerra. Het is zeer overzichtelijk en betere huurprijzen dan op andere sites waar ik gezocht heb. Met de reserveringen is het altijd perfect verlopen.”

19-12-2017 10:16

Locatie informatie voor Boekarest

Autoverhuur Boekarest
Autoverhuur Boekarest

Introductie

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Sinds de val van het communisme is er veel veranderd in de stad. Zo staan er hypermoderne gebouwen, naast historische monumenten die Boekarest vroeger het predikaat ‘Klein Parijs’ gaven. Het gemiddelde inkomen van de inwoners ligt hoog, vergeleken met de rest van Roemenië. Daardoor zijn luxe winkels er geen zeldzaamheid.

Bevolking

De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners. Vooral tijdens het bewind van dictator Ceausescu groeide het inwonertal sterk: veel mensen trokken van het platteland naar de stad en bovendien was anti-conceptie in die tijd verboden.

Ligging

Boekarest ligt ten zuidoosten van het centrum van het land, langs de rivier de Dâmbovi?a. Binnen de stadsgrenzen zijn diverse natuurlijke meren. Het meer in het stadscentrum, in de Ci?migiu Tuinen, is overigens geen natuurlijk meer.

Economie

Boekarest is het economische en commerciële centrum van Roemenië. Dienstverlening wordt de laatste jaren steeds belangrijker. Ook de bouw draagt in belangrijke mate bij aan de lokale economie: de laatste jaren zijn moderne winkelcentra en wolkenkrabbers uit de grond gestampt. Verder werd en wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur, m.n. wegen.

Vliegvelden

Bij de Roemeense hoofdstad liggen twee vliegvelden. Het grootste, met ruim vijf miljoen passagiers per jaar, is Henri Coand? International Airport, dat vaak wordt aangeduid met de vroegere naam Otopeni. Het ligt 18 kilometer ten noorden van Boekarest.

Het kleinere vliegveld Aurel Vlaicu ligt dichter bij de stad (8 kilometer) en wordt voornamelijk gebruikt voor charter- en budgetvluchten.

Openbaar Vervoer

Boekarest heeft een uitstekend openbaar vervoernetwerk. Allereerst is er de metro met vier lijnen. Overigens zijn er in het stadscentrum vrij weinig haltes, omdat de metro werd aangelegd om werknemers te vervoeren naar de industrieterreinen aan de rand van de stad.

Verder is er een uitgebreid net van trams en (trolley)bussen. Voor de bezoeker kan dit enorme netwerk enigszins verwarrend zijn, maar als u eenmaal weet welke lijn waar naartoe gaat, is dit een plezierige manier om de stad te verkennen. Let er wel op dat u in de tram of bus geen kaartjes kunt kopen, die moet u van tevoren aanschaffen bij speciale kiosken. Als u veel gebruik maakt van het openbaar vervoer kunt u een elektronische kaart aanschaffen, die u steeds kunt bijladen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Met de economische boom is het verkeer in Boekarest sterk toegenomen. Het centrum van de stad is de hele dag druk en vrij chaotisch. Een parkeerplaats vinden kan moeilijk zijn. Er zijn enkele parkeergarages, maar de route er naar toe is niet altijd duidelijk aangegeven. Maak om veiligheidsredenen altijd gebruik van een parkeergarage.

Hou er verder rekening mee dat sommige straten in Boekarest in slechte staat verkeren.

Hotels

De laatste jaren zijn er veel hotels gebouwd in Boekarest. U heeft er dan ook een ruime keuze in alle prijscategorieën. Van het zonder twijfel meest luxueuze hotel Athénée Palace (een Hilton hotel) tot sfeervolle hotels in de middenklasse en eenvoudige pensions. Reserveren is over het algemeen niet nodig, tenzij u uw zinnen heeft gezet op een bepaald hotel. Ook kan reserveren via internet voordeliger zijn.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Boekarest raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Boekarest

EasyTerra Autohuur Boekarest vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Roemenië, maar in een andere stad dan Boekarest, klikt u dan door naar de Autohuur Roemenië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Roemenië u een auto huren wilt.