Autohuur Timisoara

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Timisoara zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Timisoara

  1. Home
  2. Autohuur Roemenië
  3. Timisoara
EasyTerra Autohuur Timisoara is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 11
Sarinah Hertz Timisoara Airport
“Makkelijke en duidelijke site.”

“Makkelijke en duidelijke site. Snel gevonden wat ik nodig had en de goedkoopste van alle andere sites waar ik gezocht had! Erg tevreden.”

25-05-2017 08:03
Piet Payless Car Rental Timisoara Airport
“De laatste keer was er een aardige …”

“De laatste keer was er een aardige meneer die alles goed uitlegde. Het was een prima auto. Alles was goed geregeld. Alleen wisten we niet toen we uit het vliegtuig stapten waar we de auto konden ophalen.”

21-05-2017 19:37
Nicolaas Bouma Payless Car Rental Timisoara Airport
“Geen enkel probleem ervaren mbt eerder …”

“Geen enkel probleem ervaren mbt eerder halen en eerder brengen van auto. Correcte en snelle afhandeling. Goede auto.”

27-04-2017 07:16

Locatie informatie voor Timisoara

Autoverhuur Timisoara
Autoverhuur Timisoara

Introductie

Na de val van het communisme in Oost-Europa trekt de Roemeense stad Timişoara steeds meer toeristen. Deze gezellige studentenstad was in 1989 het toneel van massademonstraties, die later oversloegen naar de hoofdstad Boekarest en uitmondden in de Roemeense Revolutie, waardoor dictator Ceauşescu het veld moest ruimen.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 325.000 inwoners.

Ligging

Timişoara ligt in het westen van Roemenië, niet ver van de grenzen met Hongarije en Servië en hemelsbreed ruim 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Boekarest. De omgeving van de stad is een vruchtbaar landbouwgebied.

Economie

In de communistische tijd was de stad een centrum van textiel- en levensmiddelenindustrie. Die laatste industrie speelt nog steeds een rol, maar daarnaast zijn er nieuwe economische sectoren actief geworden in Timişoara: elektrotechniek, machinebouw, fabrieken voor auto-onderdelen en de IT-sector. De nieuwe bedrijven zijn vooral het gevolg van buitenlandse investeringen, voornamelijk uit Duitsland en de Verenigde Staten.

Vliegvelden

De luchthaven van Timişoara heet officieel Traian Vuia International Airport. Het vliegveld ligt 10 kilometer ten noordoosten van de stad en is met een huurauto bereikbaar via de E70 (DN6). De afslag naar de luchthaven (Strada Aeroport) staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Timişoara heeft goed openbaar vervoer, bestaande uit 20 buslijnen, acht trolleybuslijnen en 10 tramlijnen. Op enkele trajecten rijden snelbussen naar de buitenwijken van de stad. Verder zijn er goede treinverbindingen met onder meer Boekarest en de Servische hoofdstad Belgrado.

Verkeer- en Parkeersituatie

Waar eens de vestingmuren stonden ligt nu de binnenste ringweg van Timişoara. Uit de communistische tijd stammen brede boulevards, maar de namen van die straten hebben post-communistische namen gekregen, zoals de Bulevard Revoluției din 1989. Die binnenstad heeft een overzichtelijk, rechthoekig stratenpatroon. Het is dus niet moeilijk er uw weg te vinden. U kunt uw huurauto parkeren in een van de parkeergarages rond het centrum. Veel hotels in Timişoara bieden ook parkeergelegenheid voor hun gasten.

Hotels

Net na de revolutie van 1989 waren er slechts zes hotels in Timişoara, vijf jaar later waren er bijna dertig hotels en tegenwoordig zijn er zo’n zestig hotelaccommodaties. Dat geeft aan hoezeer de economie is verbeterd en het toerisme toegenomen. Het aanbod is gevarieerd: van slaapzalen voor rugzaktoeristen tot viersterrenhotels. Het historische Hotel Timişoara is een bezoekje waard, al was het maar voor een kopje koffie in het restaurant-oude-stijl.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Timişoara raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Timisoara

EasyTerra Autohuur Timisoara vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Roemenië, maar in een andere stad dan Timisoara, klikt u dan door naar de Auto huren Roemenië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Roemenië u een auto huren wilt.