Autohuur Belgrado

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Belgrado zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Belgrado

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Belgrado zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Belgrado

  1. Home
  2. Autohuur Servië
  3. Belgrado
EasyTerra Autohuur Belgrado is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 38
Tanja Goirle Avis Belgrado Airport
“Alles ging flot en naar wens”

“Alles ging flot en naar wens”

28-12-2018 06:32
Johan Goyvaerts Fast Mobility Belgrado Airport
“Na een 20-tal boekingen over 5 jaar”

“Na een 20-tal boekingen over 5 jaar, kan ik met grotere zekerheid zeggen dat boeken via deze werkelijk steeds perfect loopt, steeds!”

30-09-2018 11:53
Johan Goyvaerts Fast Mobility Belgrado Airport
“Steeds betrouwbaar”

“Steeds betrouwbaar, steeds stipt. Na meer dan 15 reservatie via deze website over 4 jaar tijd ben ik nog steeds 100% tevreden! Super, gebruiksvriendelijk en efficiënt!!!”

14-05-2018 04:52

Locatie informatie voor Belgrado

Autoverhuur Belgrado
Autoverhuur Belgrado

Introductie

Belgrado is de hoofdstad van Servië en heeft een rijke, maar ook tragische geschiedenis. De stad werd in de twintigste eeuw maar liefst vijf keer gebombardeerd. Hoewel nog hier en daar zichtbaar, heeft de stad de tragiek achter zich gelaten en kijken de inwoners monter vooruit. In Belgrado (wat ‘Witte Stad’ betekent) staan indrukwekkende orthodoxe kerken en andere historische gebouwen (onder meer het Nationaal Museum en het Nationaal Theater), maar ook lelijke gebouwen uit de communistische tijd. Bij zonsondergang wordt het druk rond het machtige fort Kalemegdan. Het nachtleven van Belgrado is zonder meer levendig te noemen, met drijvende restaurants langs de rivieren Sava en Donau, en veel bars en nachtclubs die open zijn tot zonsopgang.

Bevolking

De stad heeft 1,6 miljoen inwoners.

Ligging

Belgrado ligt op de plaats waar de rivier Sava uitmondt in de Donau. Het centrum van de stad is heuvelachtig met als hoogste punt de Torlakheuvel (303 m). Ten zuiden van de stad liggen hogere bergen, onder meer de Avala (511 m) en de Kosmaj (628 m).

Economie

Belgrado heeft economisch een moeilijke tijd achter de rug, na het uiteenvallen van Joegoslavië en de oorlogen en het handelsembargo die daarop volgden. De stad is bezig zich daarvan te herstellen en Belgrado werd door de Financial Times uitgeroepen tot Zuid-Europese Stad van de Toekomst. Alle grote Servische bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Belgrado. Verder zijn er vestigingen van internationale bedrijven als Asus, Intel, Motorola, Microsoft, Carlsberg, Unilever en Procter & Gamble.

Vliegvelden

De luchthaven van Belgrado ligt 18 kilometer van het centrum. Het vliegveld ligt pal langs de snelweg E70 (Belgrado – Zagreb) en is dus gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Nikola Tesla Airport wordt door de lokale bevolking meestal Surčin Airport genoemd, naar de plaats waar het ligt.

Openbaar Vervoer

Belgrado heeft goed openbaar vervoer, bestaande uit bussen, trams en trolleybussen. De bussen zijn modern, maar de trams zijn bijna antiek te noemen. Tramlijn 2 rijdt rond het stadscentrum. Verder is er alleen in het weekend een speciale buslijn (400) naar de top van de berg Avala. Vermijd het openbaar vervoer tijdens spitsuren als de bussen en trams overvol zijn.

Verkeer- en Parkeersituatie

Met uitzondering van de spitstijden kunt u gemakkelijk met een huurauto de Servische hoofdstad verkennen. Let wel op de geel gemarkeerde banen: die zijn uitsluitend voor het openbaar vervoer. Soms geldt dat alleen voor een deel van de dag (spitsuren), dit staat op borden aangegeven.

In het stadscentrum kunt u betaald parkeren, maar slechts voor beperkte tijd. Bij een rode streep mag u maximaal een uur parkeren, bij een oranje streep twee uur en bij een groene streep drie uur. U kunt betalen bij een parkeerautomaat, bij een kiosk, of via uw mobiele telefoon.

Verder zijn er enkele parkeergarages (onder meer onder het oude paleis) en parkeerterreinen in het centrum, waar u uw huurauto langer kunt stallen.

Hotels

De laatste jaren hebben veel hotels hun deuren geopend in Belgrado. Er is dus ruim voldoende aanbod, variërend van eenvoudige pensions tot vijfsterrenhotels. Ook zijn er veel appartementen te huur. Belgrado is (nog) geen grote toeristische bestemming en u zult weinig moeite hebben een passende accommodatie te vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Belgrado raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Belgrado

EasyTerra Autohuur Belgrado vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Servië, maar in een andere stad dan Belgrado, klikt u dan door naar de Auto huren Servië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Servië u een auto huren wilt.