Autohuur Almeria

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Almeria zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Almeria

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Almeria
EasyTerra Autohuur Almeria is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 25
Klant Europcar Almeria Airport
“Het blijft voor mij altijd een beetje…”

“Het blijft voor mij altijd een beetje vaag wat nu wel en wat nu niet verzekerd is als ik aan de balie sta in Spanje. Dat geldt voor meer mensen want ik zie en hoor regelmatig mensen hierover vragen stellen aan de balie. Verder is bij de laatste 2 reserveringen telkens een fout gemaakt door het verhuurbedrijf met de bedragen die gereserveerd werden op onze creditcard waardoor we bij het terugbrengen weer in de rij konden gaan staan om te zorgen dat de bedragen werden teruggeboekt. Heel vervelend.”

19-11-2018 10:32
Niels Keddy By Europcar Almeria Airport
“Perfecte en duidelijke afhandeling.”

“Perfecte en duidelijke afhandeling. Erg goede prijs ten opzichte van andere aanbieders Echt een aanrader!!”

07-09-2017 19:37

Locatie informatie voor Almeria

Autoverhuur Almeria
Autoverhuur Almeria

Introductie

Almería is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Andalusië. Een van de grootste trekpleisters is het imposante Moorse fort Alcazaba, dat bovenop een heuvel ligt. Toen de katholieken de moslims uit Spanje hadden verdreven verbouwden ze de moskee in het centrum van de stad tot een kerk, die echter kort daarna werd verwoest door een aardbeving. Daarna is de kerk herbouwd. De kathedraal lijkt op een fort: dit werd gedaan om bescherming te bieden tegen de piraten in de Middellandse Zee.

Bevolking

Met het toenemende belang van Almería als toeristenbestemming groeit ook het aantal inwoners van de stad gestaag: er wonen nu ongeveer 195.000 mensen in Almería.

Ligging

Almería ligt in het zuidoosten van Spanje aan de Middellandse Zee. Ten noordwesten van Almería liggen de bergen van de Sierra Nevada en ten oosten van de stad het beschermde natuurgebied Cabo de Gata. Dat is een droog, woestijnachtig berg- en rotslandschap, waar echter ook schitterende strandjes te vinden zijn.

Economie

De lokale economie steunt voor een groot deel op agrarische producten, voornamelijk groenten en fruit gekweekt in kassen. Verder wordt toerisme steeds belangrijker. Van oudsher is Almería een centrum van nudistenstranden en -terreinen, maar het stadsbestuur probeert ook andere toeristen te trekken door de woeste natuur, de mooie (textiel)stranden en de historie van de regio onder de aandacht te brengen.

Vliegvelden

Het vliegveld van Almería ligt 9 kilometer ten oosten van de stad. Er zijn binnen- en buitenlandse vluchten, de laatste voornamelijk uitgevoerd door budget- en chartermaatschappijen. De luchthaven is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar: op de mediterrane kustweg A7 (Autovia del Mediterranoe) staat de afslag duidelijk aangegeven. Vanuit het centrum van Almería kunt u het vliegveld bereiken via de autoweg AL-12.

Openbaar Vervoer

Almería heeft goed openbaar busvervoer, verzorgd door de maatschappij Surbus. Verder zijn er busverbindingen met andere steden in Andalusië, zoals Agua Amarga, La Isleta del Moro, Las Negras & Rodalquilar, San Jose, en San Miguel de Cabo de Gata.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hoewel het centrum van Almería vrij druk kan zijn, zult u geen moeite hebben uw weg te vinden. Om uw huurauto te parkeren zijn er diverse mogelijkheden: op straat, op een parkeerterrein of in een van de parkeergarages.
Wilt u met uw huurauto naar Cabo de Gata, volg dan de N-344 naar het oosten. Ongeveer 15 kilometer van Almería staat de afslag duidelijk aangegeven. Na 8 kilometer komt u bij Ruescas bij een T-splitsing, waar u de weg verder naar het zuiden volgt om Cabo de Gata te bereiken.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van hotels in Almería. Om het groeiende aantal toeristen voldoende accommodaties te kunnen bieden worden er nog steeds hotels bijgebouwd. In de zomermaanden is het aan te raden uw hotelkamer van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Almería raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Almeria

EasyTerra Autohuur Almeria vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Almeria, klikt u dan door naar de Auto huren Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.