Autohuur Valladolid

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Valladolid zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Valladolid.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Valladolid

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Autohuur Valladolid
EasyTerra Autohuur Valladolid is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Valladolid

Introductie

Waar de Rio Esgueva en de Rio Pisuerga samenvloeien ligt Valladolid. Vroeger was deze stad het centrum van de Spaanse Renaissance. Vandaag de dag is het een moderne stad met een levendig en down-to-earth karakter.

Bevolking

Valladolid is qua inwonersaantal de elfde stad van Spanje. Er wonen rond de 320.000 mensen in Valladolid. Gezien de relatief grote hoeveelheid aan studenten is het een stad met een moderne uitstraling.

Ligging

Valladolid ligt een ongeveer 150 kilometer ten noord-noord-westen van Madrid; Madrid ligt ongeveer in het midden van Spanje. De stad ligt rond de 100 kilometer ten oosten van de Spaans Portugese grens.

Economie

Ten eerste is de economie voor een gedeelte afhankelijk van de vele studenten in de stad. Dit biedt werk aan veel onderwijzers en aanverwante stafleden van de universiteiten. Ook beïnvloeden de studenten het nachtleven van de stad positief. Het nachtleven in Valladolid is bekend, er wordt veel en goed gefeest in de stad. Naast deze inkomstenbron draait de economie van Valladolid ook voor een groot gedeelte op haar industrie. Daarnaast is de handel is van groot belang. Er wordt onder andere gehandeld in de wijn geproduceerd in het gebied rondom de stad. Naast dit alles is Valladolid de hoofdstad van de Autonomia de Castilla y Leon, een (semi) autonoom gebied in Spanje. Tot slot trekt de stad ook toeristen. De modernisatie en industrialisatie hebben de erfenissen uit het verleden niet uitgewist.

Vliegvelden

Valladolid heeft één vliegveld: Valladolid Airport. Dit vliegveld ligt ongeveerd 12 kilometer ten noordwesten van de stad. Dit vliegveld verwerkt nationale en Europese vluchten. Onder andere de volgende vliegmaatschappijen vliegen op het vliegveld: Air France, Air Nostrum, Iberia, Portugalia en Ryanair.

Openbaar Vervoer

Mocht u niet een auto hebben gehuurd, dan kunt u toch nog redelijk goed uit de voeten in en rondom deze stad. Er vertekken regelmatig bussen van en naar Madrid. De reis duurt slechts 2 uur en een kwartier. Natuurlijk kunt u ook naar vele andere steden reizen met de bus. In Valladolid is een groot treinspoor knooppunt. Hierdoor is het erg gemakkelijk om vanuit Valladolid naar andere Spaanse steden te reizen. In de stad zelf is een busmaatschappij actief welke u naar vele plaatsen in de stad brengt. Er rijdt een bus van het vliegveld naar de stad. Een enkeltje kost ongeveer 1 euro. Als u een taxi wilt nemen kost u dit rond de 15 euro.

Verkeer- en Parkeersituatie

In Valladolid zelf zijn er geen bijzonderheden betreft de verkeer- en parkeersituatie. Er is niet een echt hoogseizoen, in de zomermaanden neemt het toerisme toe maar de commercie en het studentenleven bijvoorbeeld af. De winters kunnen nogal streng zijn, waardoor er geregeld gladheid ontstaat wat het rijden soms lastig maakt.

Hotels

Over het algemeen is het niet moeilijk om een hotelkamer in Valladolid te vinden. Het is echter wel aan te raden om van te voren te boeken, omdat er bij een bepaalde (commerciële) gelegenheid vaak wel een tekort aan hotelkamers ontstaat.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Valladolid raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Valladolid

EasyTerra Autohuur Valladolid vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Valladolid, klikt u dan door naar de Auto huren Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.