Autohuur Chiang Rai

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Chiang Rai zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Chiang Rai

  1. Home
  2. Autohuur Thailand
  3. Chiang Rai

EasyTerra Autohuur Chiang Rai is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Chiang Rai

Autoverhuur Chiang Rai
Autoverhuur Chiang Rai

Introductie

De Thaise stad Chiang Rai was eeuwenlang een deel van Birma (nu: Myanmar), voordat de stad en de gelijknamige provincie in 1933 door Thailand werden ingelijfd. De stad is een uitstekende basis voor tochten door de imponerende groene en bergachtige omgeving.

Bevolking

Officieel wonen er in de stad zo’n 65.000 mensen, maar het stedelijke gebied van Chiang Rai en omgeving is veel groter en herbergt ruim 200.000 mensen. Meer dan tien procent van de inwoners behoort tot de zogenoemde ‘hill tribes’, waarmee diverse etnische groepen in het noorden van Thailand worden aangeduid.

Ligging

Chiang Rai ligt in het uiterste noorden van Thailand, 200 kilometer ten noordoosten van de grotere stad Chiang Mai en ruim 60 kilometer ten zuiden van de grens met Myanmar. Ook de grens met Laos is niet ver weg: ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Chiang Rai. Aan de noordkant van het stadscentrum loopt de Mae Kok rivier.

Economie

Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Chiang Rai. Daarnaast ontwikkelt de stad zich steeds meer als een commercieel centrum van de regio, gestimuleerd door de instelling van de zogeheten Vierhoekige Economische Zone, bestaande uit China, Myanmar, Laos en Thailand. De provincie Chiang Rai produceert landbouwproducten als rijst, mais, longan en lychee.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad heet voluit Mae Fah Luang-Chiang Rai International Airport en ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum. Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn er (tot nog toe) alleen binnenlandse vluchten van en naar dit vliegveld. Vanuit het stadscentrum is Chiang Rai Airport per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg, Phahonyothin Road. Een alternatief is de wat minder drukke Vhiangburapha Road.

Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer in Chiang Rai bestaat – wat het stadsvervoer betreft – voornamelijk uit zogeheten tuktuks (een brommer met een soort koets erachter), songtaews (auto’s met een overdekte laadbak met aan weerskanten een bankje) en taxi’s. Voor vervoer naar andere bestemmingen in en buiten de provincie rijden bussen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is niet moeilijk uw weg te vinden in Chiang Rai en ook een parkeerplaats vinden is meestal geen probleem. Laat u niet intimideren door de wild op fluitjes blazende ‘bewakers’: ze willen u meestal slechts naar een vrije plaats dirigeren, al lijkt het alsof ze u iets willen verbieden. Uiteraard verwachten deze bewakers een kleine vergoeding als u bij uw huurauto terugkeert.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties in Chiang Rai: van eenvoudige guesthouses tot luxe hotels en alles wat daartussen ligt. Vanwege de hoge ligging trekt de stad het hele jaar door Thaise en buitenlandse toeristen (in de wintermaanden kan het er ’s nachts zelfs koud zijn). Het is daarom aan te raden uw accommodatie van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Chiang Rai raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Chiang Rai

EasyTerra Autohuur Chiang Rai vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Thailand, maar in een andere stad dan Chiang Rai, klikt u dan door naar de Autohuur Thailand pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Thailand u een auto huren wilt.