Autohuur Krabi

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Krabi zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Krabi

  1. Home
  2. Autohuur Thailand
  3. Krabi

EasyTerra Autohuur Krabi is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Krabi

Autoverhuur Krabi
Autoverhuur Krabi

Introductie

Het Thaise Krabi ligt enkele kilometers van de stranden en de voornaamste reden dat toeristen de stad bezoeken is dan ook om door te reizen naar een van de vakantieressorts aan het strand: Had Yao, Ao Nang en Rai Leh.

Bevolking

De stad heeft bijna 20.000 inwoners.

Ligging

Krabi ligt aan de westkust in het zuiden van Thailand, aan een rivier met dezelfde naam die uitmondt in de Baai van Phangnga. De stad ligt bijna 950 kilometer ten zuiden van de Thaise hoofdstad Bangkok. Voor de kust liggen Ko Phi-Phi en Ko Phuket, maar naar dat laatste vakantie-eiland bent u met een huurauto wel even onderweg: de afstand over de weg bedraagt 180 kilometer.

Economie

Toerisme vormt de voornaamste bron van inkomsten. Er zijn diverse stranden in de omgeving, maar ook schitterende natuurparken waaronder maritieme reservaten bij Ko Lanta en Ko Phi-Phi en in het binnenland de nationale parken Khao Phanom Bencha en Than Bokkhorani.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Krabi International Airport, ligt 15 kilometer ten oosten van het centrum. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar: vanuit het centrum rijdt u eerst via Thanon Utarakit (wegnummer 411) naar het noorden om via de snelweg 4 (Phetkasem Road) naar de luchthaven te rijden. De afslag naar Krabi Airport staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Net als in de rest van Thailand bestaat het lokale openbaar vervoer voornamelijk uit zogeheten songtaews (auto’s met een overdekte laadbak met aan weerskanten een bankje). Die rijden via vaste routes en u kunt ze op elke plek langs die route laten stoppen om in of uit te stappen. Vanaf het centrale busstation zijn er diverse (inter)regionale verbindingen met andere plaatsen in Thailand, waaronder Bangkok.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hoewel het, vooral in de wintermaanden, vrij druk kan zijn in Krabi kunt u er zonder problemen met een huurauto rondrijden. Ook het vinden van een vrije parkeerplaats levert in de regel geen problemen op. Er zijn parkeergarages en/of -terreinen bij de grote winkelcentra. Ook bij de stranden is voldoende parkeergelegenheid.

Hotels

In de stad zelf zijn diverse accommodaties, maar de meeste hotels en vakantieressorts vindt u direct aan de stranden bij Had Yao, Ao Nang en Rai Leh. Als u in de wintermaanden (november t/m februari) naar Krabi of omgeving wilt, raden wij u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Krabi raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Krabi

EasyTerra Autohuur Krabi vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Thailand, maar in een andere stad dan Krabi, klikt u dan door naar de Autohuur Thailand pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Thailand u een auto huren wilt.