Autohuur Anchorage

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Anchorage zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Anchorage.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Anchorage

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Anchorage
EasyTerra Autohuur Anchorage is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Anchorage

Introductie

Anchorage werd in 1914 gebouwd voor de aanleg van de Alaska Railroad. In 1964 werd de stad getroffen door een zware aardbeving. Oude gebouwen zijn er dan ook nauwelijks te vinden. Behalve enkele musea heeft de stad zelf weinig te bieden, maar de omgeving des te meer. Anchorage is vooral bevoorradingspunt en toegangspoort tot het ruige Alaska.

Bevolking

Anchorage heeft bijna 300.000 inwoners, oftewel bijna de helft van de totale bevolking van Alaska.

Ligging

De stad ligt in het zuiden van Alaska, aan de Cook Inlet, een diepe inham van de Stille Oceaan. Anchorage ligt iets noordelijker dan Oslo, maar lang niet zo ver naar het noorden als IJsland’s hoofdstad Reykjavik. Ten oosten van de stad liggen de Chugach Mountains en ten noorden de bergen van de Alaska Range. Bij helder weer is de besneeuwde top te zien van Mount  McKinley (6194 m).

Door de noordelijke ligging zijn de winters in Anchorage streng en de zomers relatief koel (tussen 11 en 19 graden Celsius in juli).

Economie

De lokale economie steunt op vijf pijlers: olie en gas, defensie, transport, openbaar bestuur, en toerisme. Hoewel de winning van olie en gas ver van de stad plaatsvindt, hebben de olie- en gasconcerns hun kantoren in Anchorage. Verder zijn er niet minder dan drie grote militaire bases in de buurt van het vliegveld. Die luchthaven is een belangrijk overslagpunt van goederenvervoer tussen Azië en Noord-Amerika. Via de haven wordt een groot deel van de goederen voor Alaska ingevoerd. Hoewel Juneau de hoofdstad is van Alaska wonen en werken er meer ambtenaren in Anchorage. Verder is de stad de toegangspoort tot de rest van Alaska: Anchorage verwelkomd ongeveer vier miljoen bezoekers per jaar.

Vliegvelden

Het vliegveld van de stad ligt zeven kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. Ted Stevens Anchorage International Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. De luchthaven ligt aan de International Airport Road, die aansluit op Minnesota Drive. De route naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Het bussysteem van Anchorage heet PeopleMover. Op de meeste lijnen rijdt slechts één bus per uur in beide richtingen. Bovendien houden chauffeurs zich vaak niet aan het officiële tijdschema.

Verkeer- en Parkeersituatie

Met uitzondering van het stadscentrum is Anchorage een uitgestrekte stad. Een huurauto is daarom een ideaal middel van vervoer. Straten die van noord naar zuid lopen heten Avenue (beginnend met First Avenue in het noorden van de stad), oost-westverbindingen heten Street (beginnend met A Street). Dankzij dat systeem is het niet moeilijk te bepalen waar u bent in Anchorage.

De meeste mensen huren een auto om de omgeving van de stad te ontdekken. Hou er rekening mee dat de wegen in Alaska door het barre winterweer vaak beschadigd zijn.

Hotels

Anchorage heeft een groot aanbod aan hotels in elke prijsklasse. Buiten het hoogseizoen is het daarom niet moeilijk een geschikte accommodatie te vinden. De meeste toeristen verblijven in hotels rond het Museum of History and Art. Buiten Anchorage, in de Mat-Su Valley zijn vele chalets, blokhutten, ressorts en motels te vinden. Als u in de zomermaanden naar Alaska wilt, raden wij u aan uw hotelkamer van tevoren te boeken

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Anchorage raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Anchorage

EasyTerra Autohuur Anchorage vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan Anchorage, klikt u dan door naar de Auto huren Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.