Autohuur Phoenix

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Phoenix zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Phoenix

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Phoenix
EasyTerra Autohuur Phoenix is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 30
S Vd E Europcar Phoenix International Airport
“Goede prijs/kwaliteit”

“Goede prijs/kwaliteit. Ik koos voor een worry-free auto en alles was inderdaad verzekerd en geregeld. TOP!”

03-04-2018 06:33
T. Lam Alamo Rent a Car Phoenix International Airport
“3 weken auto via EasyTerra was goed geregeld !!!”

“We hadden voor 3 weken rondreis door west USA een auto gehuurd via EasyTerra. Na betaling een bevestigingsvoucher ontvangen dat de auto via Alamo was gereserveerd. Bij aankomst op het vliegveld Phoenix zijn we met de gratis shuttlebus naar de verhuur van Alamo gebracht. Hier konden we uit ca. 20 verschillende auto's een eigen keuze maken. We hebben 3 heerlijke weken gehad en uiteindelijk de auto op een ander vliegveld (Los Angeles) ingeleverd en we zijn weer netjes met de shuttlebus bij de juiste vertrekhal afgeleverd. We kijken terug op een prettige ervaring met EasyTerra.”

21-11-2017 09:14
Robert Alamo Rent a Car Phoenix International Airport
“Prima deal gekregen voor 4 weken …maar !!!!!!!”

“Prima deal gekregen voor 4 weken autohuur in Amerika. Via Alemo in Phoenix een goede en jonge auto meegekregen. Helaas proberen ze aan de balie op slinkse wijze je toch weer allerlei verzekering en extra grote auto aan te smeren :-( Wij kwamen na 19 uur reizen vermoeid aan en waren niet alert genoeg om te reageren..... Bij terugkomst bleken ze ons een soort "ANWB"service aangesmeerd te hebben Pfffff.... Bijna 350,= euro extra betaald !!!! Schandalige praktijken. Blijven opletten dus !!!!”

17-11-2017 10:07

Locatie informatie voor Phoenix

Autoverhuur Phoenix
Autoverhuur Phoenix

Introductie

De hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona ligt midden in de Sonoran Desert. Waarom zou iemand een stad willen bouwen midden in een woestijn? U zult verbaasd staan over de ontstaansreden van Phoenix: landbouw! In de prehistorie groeven de zogeheten Hohokam indianen kilometerslange kanalen van de Salt River en de Gila River om hun velden te bevloeien. Ze verbouwden onder meer maïs, bonen en pompoenen. Blanke immigranten ontdekten de restanten van deze cultuur in de 19e eeuw en besloten de stad opnieuw op te bouwen. Vandaar ook de naam Phoenix: uit de as herrezen. In en rond Phoenix kunt u overblijfselen zien van de Hohokam-cultuur.

Denk overigens niet dat dit een typische woestijnstad is. Phoenix is een moderne stad met enkele van de beste vakantieressorts in Amerika, uitstekende restaurants, interessante musea, honderden golfterreinen, topklasse sportteams en een bruisend nachtleven.

Verder kunt u prachtige tochten maken in uw huurauto door de omringende woestijn en bergen.

Bevolking

In Phoenix wonen ongeveer 4,5 miljoen mensen.

Ligging

Phoenix ligt in de vallei van de Salt River (ook wel Valley of the Sun), in centraal Arizona, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Die Salt River staat in het centrum van de stad overigens vaak droog, omdat het water (net als in vroeger tijden) voor irrigatie wordt gebruikt. De stad wordt omringd door bergen: ten noordoosten de McDowell Mountains, ten westen de White Tank Mountains, ten oosten de Superstition Mountains en ten zuidwesten de Sierra Estrella.

Economie

Zoals hierboven al aangegeven, Phoenix ontstond als agrarisch centrum. Er werden vooral katoen en citrusvruchten verbouwd. Omdat Phoenix de hoofdstad is van de staat Arizona werken veel mensen voor de overheid. Dankzij een hoog aangeschreven universiteit zijn er verder veel bedrijven gevestigd, die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling (hightech, telecommunicatie, biotechnologie).

En omdat in Phoenix vrijwel altijd de zon schijnt, is het toerisme ook van groot belang voor de stad. In het westen van de stad ligt verder een grote militaire basis, Luke Air Force Base.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad ligt slechts vijf kilometer ten oosten van het stadscentrum. Phoenix Sky Harbor International Airport is gemakkelijk bereikbaar, via de Papago Freeway (I-10) of de Hohokam Freeway. Verder naar het oosten ligt een kleinere luchthaven in het aangrenzende Mesa. Phoenix-Mesa Gateway Airport ligt langs Santan Freeway.

Openbaar Vervoer

Phoenix heeft gratis bussen die langs de belangrijkste bezienswaardigheden rijden. Deze zogeheten DASH bussen rijden iedere vijf tot tien minuten tot elf uur ’s avonds. Verder is er een lightrail van North Phoenix, die via het centrum en langs de luchthaven naar Tempe en Mesa rijdt.

Verkeer- en Parkeersituatie

Aangezien Phoenix relatief weinig hoogbouw heeft, is het een erg uitgestrekte stad. De beste manier om de bezienswaardigheden in en rond de stad te bekijken is dan ook per huurauto. Met uitzondering van het drukke stadsdeel Scottsdale, is rondrijden en een parkeerplaats vinden in Phoenix geen probleem.

Hotels

In Scottsdale en Paradise Valley (rond Camelback Mountain) vindt u de meeste luxe hotels en ressorts. Daar is ook een concentratie van winkels en restaurants. Een aantrekkelijke buurt dus, maar de prijzen zijn er aan de hoge kant. Als u mooi uitzicht op de bergen wilt, boek dan een hotel in North Phoenix. Als u de stad in het hoogseizoen (februari tot mei) wilt bezoeken, is het sterk aan te raden uw accommodatie ruim van tevoren te boeken. Houd er verder rekening mee dat de kamerprijzen in het hoogseizoen tot de hoogste van Amerika behoren. Net voor en net na dat hoogseizoen liggen de prijzen aanmerkelijk lager.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Phoenix raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Phoenix

EasyTerra Autohuur Phoenix vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan Phoenix, klikt u dan door naar de Auto huren Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.