Autohuur Durban

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Durban zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Durban

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Durban zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Durban

  1. Home
  2. Autohuur Zuid-Afrika
  3. Durban
EasyTerra Autohuur Durban is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Durban

Introductie

De Zuid-Afrikaanse stad Durban is een prettige mix van zon, zee, strand, een drukke haven en traditionele Afrikaanse cultuur. Ook de bevolking is zeer gevarieerd: Afrikanen, Europeanen en Aziaten (vooral Indiërs) bepalen het straatbeeld. Toeristen worden vooral aangetrokken door de zogeheten Golden Mile langs het strand: een aaneenschakeling van hotels, toeristische attracties en amusementscentra. In het achterland kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van Zuid-Afrika en de Zoeloecultuur, bijvoorbeeld in het Phezulu Safari Park.

Bevolking

Durban heeft 3,5 miljoen inwoners. Er is een grote minderheid van Indiërs, afstammelingen van mensen die door de Britten uit India werden gehaald om op de suikerplantages te werken.

Ligging

Durban ligt in het oosten van Zuid-Afrika aan de kust van de Indische Oceaan. Met uitzondering van het zakendistrict en de haven is Durban gebouwd op heuvels. De westelijke buitenwijken liggen hoog boven de stad (tot 850 meter hoog).

Economie

De lokale economie steunt op de haven en het toerisme. De haven van Durban is de grootste van Zuid-Afrika. De suikerplantages in de omgeving van de stad spelen nog steeds een belangrijke rol. Via de haven wordt een groot deel van de suiker uitgevoerd. Verder is Durban een populaire toeristenbestemming. Toch heeft de stad ook grote problemen. Veel bedrijven zijn weggetrokken en het werkloosheidspercentage ligt rond dertig procent.

Vliegvelden

Durban heeft een splinternieuwe luchthaven, die gebouwd werd voor het Wereldkampioenschap Voetbal in 2010. King Shaka International Airport (ook wel La Mercy Airport) ligt 35 kilometer ten noorden van Durban. De luchthaven is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg N2. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Openbaar Vervoer

Voor bezoekers van de stad is de Durban People Mover de beste vorm van openbaar vervoer. Deze bussen rijden frequent (elke 15 minuten) tussen de belangrijkste bestemmingen in het centrum en langs het strand. Bovendien zijn deze bussen uitgerust met bewakingscamera’s. De overige openbare bussen in Durban rijden onregelmatig en zijn minder veilig.

Verkeer- en Parkeersituatie

Net als in andere steden waar wedstrijden voor het Wereldkampioenschap Voetbal in 2010 werden gespeeld, heeft Durban voor dat evenement de infrastructuur sterk verbeterd. In en rond de stad zijn de wegen uitstekend en u zult dus geen moeite hebben met een huurauto uw weg te vinden. Wel moet u een aantal regels in acht houden. Houd uw ramen en deuren altijd vergrendeld. Let ’s nachts verder op bij een rood verkeerslicht: als er mensen bij dat verkeerslicht rondhangen is het beter langzaam door rood te rijden dan te stoppen. Liever een boete dan overvallen worden!

U kunt uw auto het beste in een parkeergarage of op een officieel parkeerterrein stallen.

Hotels

De meeste toeristen verblijven in een van de vele hotels langs het strand, Durbans Golden Mile. Ook accommodaties rond Victoria Street Market zijn populair. Buiten de zomermaanden (oktober-maart) kunt u gemakkelijk een hotel van uw keuze vinden. Wilt u in de zomermaanden (oktober-maart) naar Durban, dan raden wij u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Durban raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Durban

EasyTerra Autohuur Durban vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Zuid-Afrika, maar in een andere stad dan Durban, klikt u dan door naar de Auto huren Zuid-Afrika pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Zuid-Afrika u een auto huren wilt.