Autohuur Townsville

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Townsville zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Townsville

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Townsville zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Townsville

  1. Home
  2. Autohuur Australië
  3. Townsville
EasyTerra Autohuur Townsville is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Townsville

Introductie

Townsville is een havenstad in Australië die veel mensen aanspreekt door de relaxte sfeer. Een van de grootste attracties ligt voor de kust, Magnetic Island, dat voor het grootste deel een nationaal park is. Maar ook in Townsville zelf is het een en ander te bezichtigen, onder meer een groot tropisch aquarium (Reef HQ) en het Museum of Tropical Queensland, waar onder andere voorwerpen van een gezonken Brits oorlogsschip staan tentoongesteld. En dan is er ook nog een langgerekt zandstrand bij Townsville.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 165.000 inwoners.

Ligging

Townsville ligt in het noordoosten van Australië, aan de Stille Oceaan en ongeveer 350 kilometer ten zuiden van Cairns. De Rossrivier stroomt door de stad en aan de oevers is een groot recreatiepark aangelegd. De rivier zorgt, dankzij een stuwdam 30 kilometer stroomopwaarts, ook voor het drinkwater van Townsville.

Economie

De haven van Townsville speelt een belangrijke rol in de export van producten uit het achterland: delfstoffen, rundvlees, wol, suiker en hout. Een deel van die delfstoffen (zink en koper) wordt in Townsville zelf verwerkt. Verder importeert de stad nikkel uit Indonesië, de Filippijnen en Nieuw-Caledonië om te verwerken tot halffabricaten. Het toerisme naar Townsville is de laatste jaren gegroeid. Mensen waarderen de relatief (in vergelijking met bijvoorbeeld de Gold Coast) rustige stranden.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Townsville Airport, ligt 10 kilometer ten westen van het centrum. Er zijn alleen binnenlandse verbindingen, met onder meer Sydney, Melbourne, Brisbane en Cairns. Vanuit het centrum is het vliegveld met een huurauto te bereiken via achtereenvolgens Saunders Street, Boundary Street en Woolcock Street. De route en de afslag naar de luchthaven staan duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Townsville. Om te onderstrepen dat de stad veel zonneschijn heeft, heet de stadsvervoermaatschappij The Sunbus. Voor speciale evenementen (waaronder belangrijke wedstrijden Australisch football) rijden er extra bussen. De railverbindingen zijn wat minder frequent: De zogeheten Tilt Train van Queensland Rail rijdt drie keer per week naar Cairns en Brisbane, diezelfde plaatsen worden door The Sunlander twee keer per week aangedaan.

Verkeer- en Parkeersituatie

Townsville heeft een zeer overzichtelijk stratenplan en het is over het algemeen niet moeilijk een parkeerplaats te vinden voor uw huurauto. Ook tochten naar bestemmingen in de omgeving zijn gemakkelijk te maken. Townsville ligt aan de Bruce Highway (snelweg A1) die naar Cairns ten noorden van Townsville loopt, en naar Mackay en Brisbane ten zuiden van de stad. Via die snelweg, of via de nieuwe Ring Road, zijn ook de zogeheten Northern Beaches te bereiken. Flinders Highway (A6) leidt naar Charters Towers en Mount Isa in het binnenland.

Hotels

Er is een groot aanbod van accommodaties in Townsville. Zoals in veel Australische steden zijn er ruime en goede voorzieningen voor rugzaktoeristen, maar ook mensen die een middenklasse of luxe hotel zoeken, kunnen in de stad een kamer van hun keuze vinden. Behalve in de stad zelf, zijn er veel hotels, ressorts en appartementen te vinden aan de Northern Beaches, zoals de naam al aangeeft even ten noorden van Townsville. Daar zijn ook campings en terreinen voor campers.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Townsville raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Townsville

EasyTerra Autohuur Townsville vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Australië, maar in een andere stad dan Townsville, klikt u dan door naar de Auto huren Australië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Australië u een auto huren wilt.