Autohuur Melbourne

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Melbourne zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Melbourne

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Melbourne zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Melbourne

  1. Home
  2. Autohuur Australië
  3. Melbourne
EasyTerra Autohuur Melbourne is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 17
Michiel Buchel Hertz Melbourne Airport
“Netjes geregeld allemaal...”

“Netjes geregeld allemaal...”

02-06-2018 11:01
Christine Hertz Melbourne Airport
“Snel en makkelijk.”

“Alles was snel en makkelijk geregeld.”

20-08-2017 14:38
Judith East Coast Car Rentals Melbourne Airport
“Aanrader”

“Goede service, goede prijs/kwaliteitsverhouding”

18-04-2017 13:23

Locatie informatie voor Melbourne

Autoverhuur Melbourne
Autoverhuur Melbourne

Introductie

Melbourne is de hoofdstad van de Australische staat Victoria. Het is een zeer aantrekkelijke stad: ruim opgezet, veel laagbouw (behalve in het centrale zakendistrict), uitgestrekte parken en waterpartijen. Zo zijn er de grootste botanische tuinen ter wereld te vinden, op die in het Londense Kew Gardens na. In het centrum staan moderne wolkenkrabbers, maar is ook nog een deel van het 19e eeuwse Melbourne terug te vinden. Melbourne slaat zich op de borst als de culturele hoofdstad van Australië, alhoewel de inwoners van Sydney daar anders over denken. Er is grote rivaliteit tussen de inwoners van beide steden (en dat is de reden dat de hoofdstad van AustraliëCanberra – halverwege ligt).

Bevolking

De stad heeft 3,7 miljoen inwoners. Net als vele andere steden in Australië is het merendeel van Britse of Ierse afkomst, maar zijn er grote groepen immigranten uit alle delen van de wereld. Australiërs hebben de reputatie sportgek te zijn, maar dat geldt nog sterker voor de inwoners van Melbourne. In deze stad werd Australian Rules Football geboren (een soort rugby, maar met andere spelregels) en er is een groot aanbod aan sportfaciliteiten.

Ligging

De stad ligt in het zuidoosten van Australië, ongeveer 800 kilometer ten zuidwesten van Sydney. De oorsprong ligt aan de rivier de Yarra die uitmondt in Port Phillip Bay. Melbourne is de meest zuidelijk gelegen miljoenenstad ter wereld.

Economie

Melbourne is een belangrijk commercieel en industrieel centrum. Ongeveer eenderde van de grote multinationale Australische bedrijven heeft zijn hoofdkantoor in deze stad (o.m. telecomgigant Telstra, mijnbouwbedrijf BHP Billiton en de National Australia Bank). Ook de grootste vakbond heeft er zijn hoofdkantoor. Melbourne heeft een grote zeehaven (Western Port Bay) met aanverwante industrieën, zoals scheepsbouw en olieraffinage. Verder worden er machines, auto’s (Toyota en Ford) en elektronische apparatuur gemaakt.
De stad is ook een vooraanstaand onderwijscentrum. De University of Melbourne geldt als de beste van Australië en trekt vele buitenlandse studenten. Ook de Monash University hoort bij de Top-8 van Australische universiteiten.

Vliegvelden

Er zijn twee vliegvelden bij Melbourne. Het belangrijkste is Melbourne Airport in Tullamarine, 22 kilometer ten noordwesten van de stad. Die luchthaven biedt zowel binnenlandse als internationale verbindingen. Er rijdt een shuttlebus (Skybus) tussen het vliegveld en het busstation Southern Cross ten westen van het stadscentrum.
Avalon Airport biedt alleen binnenlandse vluchten, vooral met de budget vliegmaatschappij JetStar (Sydney, Brisbane, Adelaide, Darwin en Perth). De luchthaven ligt 55 kilometer ten zuidwesten van de stad. Er is een shuttlebusverbinding met Melbourne.

Openbaar Vervoer

Melbourne heeft een goed en uitgebreid openbaar vervoernet, bestaande uit trams, bussen en treinen. Trams rijden voornamelijk in en om het centrum, treinen rijden naar de voorsteden en waar geen tram of trein is rijden bussen. Voor al deze vormen van openbaar vervoer kunt u één kaartje kopen (de zogeheten ‘Metcard’). Wel is de stad verdeeld in zones: het centrum is Zone 1, de ring daaromheen Zone 2 en de buitenwijken vormen Zone 3. U kunt een kaartje kopen met een beperkte duur (2 uur), een dagkaart of een weekkaart.

Er zijn twee gratis diensten: de City Circle Tram rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum, de Melbourne City Tourist Shuttle is een buslijn die ook wat verder weg gelegen attracties aandoet.

Vanaf het gecombineerde bus- en treinstation Southern Cross zijn vele bestemmingen in de staat Victoria en daarbuiten bereikbaar. Hou wel rekening met lange reistijden als u naar Sydney of Adelaide gaat. Melbourne heeft een nachtelijke veerverbinding met het eiland Tasmanië (reistijd: 10 uur).

Verkeer- en Parkeersituatie

In Australië rijdt men links en zit het stuur in uw huurauto dus rechts. Dat went overigens snel genoeg. Hou er verder rekening mee dat Australië een enorm land is en de afstanden van Melbourne naar andere belangrijke steden dus groot zijn. De snelste route naar Sydney is via de Hume Highway (reistijd: ong. 10 uur). Een mooiere, maar langere route loopt langs de kust, de Princes Highway. Adelaide is dichterbij, maar reken toch nog op 7 uur rijden om die stad via de snelste route te bereiken.

Melbourne heeft een uitstekend en logisch stratenpatroon, maar het is een zeer uitgestrekte stad. Koop daarom een stadsplattegrond om u te oriënteren, de inwoners zelf gebruiken vaak de uitstekende kaart van Melway: ‘Greater Melbourne’. Verder kent Melbourne de zogeheten ‘hook turn’: op wegen waar een tram rijdt kunt u alleen rechtsaf slaan door de uiterste linkerbaan te kiezen ("Right Turn from Left only"). Op deze manier wordt de tramlijn in het midden van de straat niet geblokkeerd.

De stad heeft vele parkeergarages en het is dus niet moeilijk een plaatsje te vinden. Er zijn 140 parkeerterreinen en -garages met in totaal 70.000 plaatsen. Volgens het stadsbestuur bent u nooit meer dan 200 meter verwijderd van een parkeermogelijkheid. Op straat parkeren is meestal slechts toegestaan voor een beperkte tijd (aangegeven op de parkeermeter). In straten met een zogeheten ‘Clearway’ bord mag u niet parkeren tussen 07.30 en 18.30. Bij het Melbourne Museum, het Melbourne Park en de Telstra Dome zijn P+R-terreinen.

Hotels

De stad trekt vele rugzaktoeristen en er is dus een groot aantal accommodaties dat zich op deze groep richt, maar Melbourne heeft een goed aanbod in alle categorieën. Gezien het economische belang van de stad zijn er in het Central Business District uiteraard veel zakenhotels. Het is aan te raden uw hotelkamer te reserveren. Zeker rond het Grand Slam tennistoernooi (januari) en rond de Grand Prix van Melbourne (begin maart) zijn vrijwel alle hotels volgeboekt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Melbourne raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Melbourne

EasyTerra Autohuur Melbourne vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Australië, maar in een andere stad dan Melbourne, klikt u dan door naar de Auto huren Australië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Australië u een auto huren wilt.