Autohuur Brugge

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Brugge zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Brugge

  1. Home
  2. Autohuur België
  3. Brugge
EasyTerra Autohuur Brugge is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Brugge

Autoverhuur Brugge
Autoverhuur Brugge

Introductie

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Vroeger had de stad een rechtstreekse verbinding met de zee via Het Zwin, maar die zeearm verzandde. De haven van de stad is nu Zeebrugge, 20 kilometer ten noordwesten van de stad. Het centrum van Brugge is een groot openluchtmuseum van de bouwkunst uit de Middeleeuwen: gevels, grachten, bruggetjes en alles fraai gerestaureerd. Niet dat het historische centrum van de stad ‘doods’ zou zijn, verre van dat. Er wordt geleefd, gewerkt en gefeest.

Bevolking

De stad heeft 120.000 inwoners. Eén op de zes Bruggenaren woont in het oude centrum.

Ligging

Brugge ligt in het noordwesten van België, niet ver van de Nederlandse grens (Zeeuws-Vlaanderen).

Economie

Het historische Brugge trekt vele binnen- en buitenlandse bezoekers. Daar zijn veel dagtoeristen bij, maar ruim meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar verblijven een of meerdere nachten in Brugge. Toerisme is dus een belangrijke peiler van de lokale economie. De haven van Zeebrugge hoort bij de gemeente Brugge. Hoewel deze haven lang niet zo groot is als die van Antwerpen maakt ze een gezonde groei door.

Vliegvelden

De nationale luchthaven Brussels International Airport (ook wel: Vliegveld Zaventem) ligt op ongeveer 120 km van Brugge en is vlot via de E40 bereikbaar. Privé-vliegtuigen kunnen ook gebruik maken van de luchthaven Oostende-Brugge op 25 km van de stad. Verder is er nog de luchthaven van Charleroi (140 km), door budgetmaatschappijen ook wel aangeduid als ‘Brussel-Zuid’.

Openbaar Vervoer

Het station van Brugge ligt op de spoorlijn Oostende-Brussel-Keulen. Daardoor is de stad vanuit vele Europese steden gemakkelijk bereikbaar. Op het stationsplein vindt u de stadsbussen. Gemiddeld om de 2 minuten vertrekt van het station een bus richting centrum.

Verkeer- en Parkeersituatie

Brugge is gemakkelijk bereikbaar via de autosnelweg E40: Calais - Oostende - Brugge (afrit nr. 8) - GentBrussel. Gent ligt op een half uur rijden, Brussel en Antwerpen op een uur. De kust ligt op amper 15 km.

Het autoverkeer wordt zo veel mogelijk uit het centrum van de stad geweerd. Zo geldt er een snelheidsbeperking (30 km per uur) en geldt in veel straten eenrichtingverkeer. U kunt in de binnenstad op straat parkeren met een blauwe parkeerschijf. Maar dat kan voor maximaal 4 uur. Het is handiger uw auto te parkeren in een van de vijf publieke parkings (P-Rand), die gesitueerd zijn rond het historische centrum. De tarieven zijn niet hoog, de parkings in Brugge zijn de goedkoopste van België. Vanaf het parkeerterrein bij het station brengt een gratis bus u naar het hart van de oude stad.

Hotels

Er is een ruim aanbod aan hotels in Brugge en ook zijn er vele bed & breakfast accommodaties. De populairste en meest sfeervolle overnachtingsmogelijkheden vindt u uiteraard in het historische centrum, maar deze accommodaties zijn snel volgeboekt. Zeker in de zomermaanden raden we u sterk aan uw kamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Brugge raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Brugge

EasyTerra Autohuur Brugge vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in België, maar in een andere stad dan Brugge, klikt u dan door naar de Auto huren België pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in België u een auto huren wilt.