EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
14 september 2023

Huurauto opties en accessoires

Maar wees alert op verkooppraatjes als je een auto huurt

Als je via EasyTerra een auto huurt, zie je in de meeste gevallen extra’s die je kunt bijboeken. Dit zijn extra’s die de lokale verhuurder aanbiedt en die je vaak ter plekke moet betalen en soms in de huurprijs zijn inbegrepen. Denk daarbij niet alleen aan accessoires als kinderzitjes, winterbanden en gps, maar ook aan opties als een tweede bestuurder, met de huurauto door een ander land rijden of het huren van een auto voor een zogeheten one-way. Let op: als je een auto hebt gehuurd met Worry-Free label hoef je nóóit extra te betalen voor afdekking van je eigen risico!

Huurauto opties en accessoires

Ter plaatse betalen

Opties en accessoires kun je dus wel reserveren op het moment dat je bij ons online een huurauto boekt, maar de kosten zul je meestal ter plaatse moeten voldoen. We vermelden dat heel duidelijk bij de extra’s die je kunt boeken en geven je ook een indicatie van de prijs. Bij opties en accessoires zie je altijd het zinnetje: “Je betaalt ter plaatse ongeveer [bedrag] voor de hele huurperiode”. Waarom ‘ongeveer’? Omdat de prijs wordt bepaald door de lokale autoverhuurder en wij daar geen zeggenschap over hebben. In het geval van bestemmingen buiten de eurozone, heb je bovendien te maken met schommelingen in de wisselkoers.

Hieronder geven we je een overzicht van de extra’s die je kunt bijboeken als je via EasyTerra een auto huurt en wanneer je die ter plekke moet betalen. De beschikbaarheid van deze opties en accessoires is afhankelijk van de lokale verhuurder.

Jonge/Senior bestuurder

Als je via EasyTerra een huurauto zoekt, zie je in het zoekformulier het hokje al aangevinkt bij ‘Leeftijd bestuurder tussen 25 – 69’. Als de hoofdbestuurder niet in die leeftijdsgroep valt, moet je dat vinkje weghalen en kun je de leeftijd invullen. Dat vragen we, omdat soms toeslagen worden berekend voor bestuurders van huurauto’s die jonger zijn dan 25 jaar of ouder dan 69 jaar. Die toeslag wordt bepaald door de lokale verhuurder en is ook afhankelijk van de autoklasse. Vaak is de toeslag in de prijs inbegrepen, maar soms moet je die ter plekke betalen. In beide gevallen vermelden we dat duidelijk.

Extra bestuurder

Het is wel zo lekker als je tijdens de vakantie het besturen van de huurauto kunt afwisselen. Veel mensen kiezen er dan ook voor een auto te huren waarbij dat mogelijk is. Er wordt een toeslag voor berekend, maar soms is die al inbegrepen in de prijs. In ons filtersysteem kun je zoeken naar huurauto’s waarbij de kosten voor een extra bestuurder al in het tarief verwerkt zijn door het hokje ‘Inclusief tweede bestuurder’ aan te vinken. In dat geval hoef je er ter plaatse dus niet meer extra voor te betalen.

Als je het filter voor een extra bestuurder niet hebt aangevinkt, kun je vaak bij de reservering onder ‘opties’ die nog toevoegen. In dat geval moet je de kosten wel ter plekke betalen aan de lokale verhuurder.

Net als de hoofdbestuurder moet de tweede bestuurder zich aan de balie registreren. Dat lijkt voor zichzelf te spreken, want ook de extra bestuurder moet een geldig rijbewijs overleggen. Maar soms ziet de lokale verhuurder over het hoofd dat er een tweede bestuurder is. Let daar dus zelf op.

Reizen naar ander(e) land(en)

Zeker als je in het grensgebied van een land een auto huurt, is het verleidelijk om de grens over te steken. Wij stellen altijd de vraag Reis je met de huurauto naar andere landen? bij de reservering. Beantwoordt die vraag eerlijk! Standaard ben je namelijk alleen verzekerd in het land waar je de auto huurt. Steek je met de huurauto de grens over en heb je dat niet gemeld? Dan rijd je in dat andere land onverzekerd rond. Melden dus bij de reservering als je in een ander land wilt rijden. Wij moeten dat wel even overleggen met de verhuurder en er wordt meestal een toeslag berekend die je ter plekke moet betalen.

One-way auto huren

Je huurauto ophalen op locatie A en na een geweldige roadtrip inleveren op locatie B. Veel mensen doen dat en het is een geweldige manier om met een gehuurde auto mooie gebieden te ontdekken. Je kunt op ons zoekformulier het vinkje weghalen bij ‘Inleveren op dezelfde locatie’ en dan de plaats invullen waar je de huurauto wilt inleveren. EasyTerra laat je dan alleen huurauto’s zien waarbij dat mogelijk is. Bovendien is de toeslag voor deze zogeheten ‘one-way’ dan al in de huurprijs inbegrepen. Die hoef je dus niet ter plaatse te betalen. Makkelijk toch?

Winterbanden/sneeuwkettingen

In een bepaalde periode is het in sommige landen verplicht met winterbanden te rijden. In die gevallen zijn huurauto’s meestal met die banden uitgerust en zijn de extra kosten voor winterbanden al verwerkt in de huurprijs. We melden dat in de huurvoorwaarden met bijvoorbeeld: “Toeslag winterklaar maken is inbegrepen”.

Er zijn ook landen waarbij de verplichting niet geldt, maar je wel sneeuwkettingen bij je moet hebben. Die zijn soms inbegrepen (filter op ‘Sneeuwkettingen’), soms niet. In dat laatste geval kun je ze meestal bijbestellen, maar moet je de kosten voldoen aan de balie van de lokale verhuurder.

Kinderzitje auto huren

Skidragers/kinderzitjes/gps

Dit zijn accessoires die nooit zijn inbegrepen in de prijs van de huurauto. Je kunt ze dus wel bestellen tegelijk met het huren van een auto, maar je moet deze kosten ter plaatse betalen. Zodra je de voucher hebt, ben je er overigens wel zeker van dat deze extra’s voor je klaarstaan als je de huurauto ophaalt.

Eigen risico verzekering

Veel autoverhuurders proberen je een extra afdekking voor het eigen risico te verkopen. Als je aan de balie staat kunnen die praatjes heel overtuigend overkomen en je doen twijfelen of je die extra zekerheid toch niet nodig hebt. Wij kunnen daar heel duidelijk over zijn: als je bij EasyTerra een auto hebt gehuurd met het Worry-Free label, is je eigen risico afgedekt. Bij schade zul je (soms) dat eigen risico even moeten voorschieten, maar je krijgt het gegarandeerd van ons terug. Bij de meeste huurauto’s met Worry-Free label is ook het eigen risico gedekt van schade aan dak, onderkant, ruiten en banden. Dit staat allemaal duidelijk in de huurvoorwaarden, die je natuurlijk goed doorgelezen hebt, voordat je de auto definitief boekte. Je weet dus dat je met zo’n Worry-Free auto niets extra’s hoeft af te sluiten en kunt met een gerust hart de ‘aanbiedingen’ van de medewerkers ter plaatse afslaan.

  1. Home
  2. Huurauto opties en accessoires