Autohuur Sofia

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Sofia zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Sofia

  1. Home
  2. Autohuur Bulgarije
  3. Sofia

EasyTerra Autohuur Sofia is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 12
Irina Hertz Sofia Airport
“Makkelijk auto's van veel aanbieders bekijken en reserveren.”

“Het reserveren van een auto via EasyTerra is heel makkelijk. Bij veel autohuursites is het moeilijk te vinden hoe het zit met verzekering. Hier kan je gemakkelijk kiezen je eigen risico af te kopen. Er worden auto's van verschillende verhuurders aangeboden, daardoor heb je veel om uit te kiezen. De betaling is echter niet heel erg duidelijk. Na mijn vakantie bleek nog wat van mijn creditcard gehaald te zijn. Dat was vast voor de parkeerboete die ik in het buitenland had gekregen, maar er werd niets over gemeld.”

26-09-2017 07:02
Teun Lemaire Europcar Sofia Airport
“Goedkoop en betrouwbaar”

“Overzichtelijke website. Snel antwoord op je vragen, en goedkoop!”

10-03-2015 12:43

Locatie informatie voor Sofia

Autoverhuur Sofia
Autoverhuur Sofia

Introductie

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en een van de oudste steden van Europa. In het centrum van de stad zijn restanten teruggevonden van een nederzetting die er 7000 jaar geleden was. Enkele restanten van die nederzetting zijn te zien bij de St. Joriskerk die in de 4e eeuw werd gebouwd. Ondanks de bouwwoede in communistische stijl tijdens de Sovjet-overheersing zijn er in Sofia nog veel historische gebouwen (of restanten daarvan) te bewonderen.

Bevolking

Toen Sofia hoofdstad werd van Bulgarije (in 1878) woonden er slechts 12.000 mensen. Daarna nam de bevolking snel toe en nu heeft Sofia 1,4 miljoen inwoners.

Ligging

Sofia ligt in het westen van Bulgarije in de Sofiavallei die aan alle kanten omgeven is door bergen. De stad ligt op een knooppunt van eeuwenoude wegen die Centraal-Europa verbinden met de Zwarte en de Egeïsche Zee.

Economie

De hoofdstad van Bulgarije is ook het economische centrum van het land. De belangrijkste industrieën zijn metaal, textiel, rubber, leer en elektronica. Verder is Sofia een centrum voor (financiële) dienstverlening. Sinds het einde van de communistische tijd zijn de activiteiten in de bouwsector enorm toegenomen, die ook een belangrijke bijdrage levert aan de lokale economie.
Hoewel het grootste deel van het toerisme in Bulgarije is geconcentreerd aan de stranden van de Zwarte Zee, neemt ook het aantal bezoekers aan Sofia toe.

Vliegvelden

De luchthaven van Sofia ligt 10 kilometer ten oosten van het stadscentrum en is uitstekend per huurauto bereikbaar. De route van en naar het vliegveld staat op verkeersborden duidelijk aangegeven, in Engels.

Openbaar Vervoer

Sofia heeft een goed openbaar vervoersysteem dat bestaat uit bussen, trams, trolleybussen en een metrolijn. Deze lijn loopt van de westelijke stadsdelen via het centrum naar het zuidoosten, waar de lijn verder zal worden doorgetrokken naar het vliegveld.
Verder rijden er in Sofia minibusjes die u kunt aanhouden door simpelweg uw hand op te steken. U moet wel weten waar u wilt uitstappen en dat de chauffeur vertellen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het verkeer in Sofia kan druk en chaotisch zijn, maar als u gewend bent aan dergelijke omstandigheden zult u geen probleem hebben met een huurauto rond te rijden in de Bulgaarse hoofdstad. Wel kunt u moeite hebben een parkeerplaats te vinden in het centrum van de stad. In blauwe zones kunt u parkeren door een kaartje te kopen bij de parkeercontroleurs, die herkenbaar zijn aan groene jasjes, en dat achter de voorruit te plaatsen.
Als u het land in wil reizen heeft u een snelwegvignet nodig. Dat vignet kunt u kopen bij elk tankstation. Er zijn vignetten met een geldigheid van een week, een maand en een jaar.

Hotels

Sofia heeft een groot aanbod van overnachtingsmogelijkheden in alle categorieën. Van eenvoudige onderkomens voor rugzaktoeristen tot vijfsterrenhotels. Ook zijn er de laatste jaren veel appartementencomplexen gebouwd, zodat er ook een ruim aanbod is van service-appartementen, die vaak voor een langere tijd verhuurd worden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Sofia raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Sofia

EasyTerra Autohuur Sofia vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Bulgarije, maar in een andere stad dan Sofia, klikt u dan door naar de Autohuur Bulgarije pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Bulgarije u een auto huren wilt.