Autohuur Edmonton

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Edmonton zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Edmonton.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Edmonton

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Edmonton
EasyTerra Autohuur Edmonton is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Edmonton

Autoverhuur Edmonton
Autoverhuur Edmonton

Introductie

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Het is de uitvalsbasis voor tochten door de North Saskatchewan River Valley, met meer dan honderd kilometer aan toeristische routes. Als u niet zo’n buitensportliefhebber bent: Edmonton heeft ook de grootste shopping mall van Noord-Amerika, er zijn vele theaters en de stad organiseert jaarlijks talrijke evenementen en festivals.

Bevolking

De stad heeft ruim 1,1 miljoen inwoners en is daarmee de meest noordelijk gelegen miljoenenstad in Noord-Amerika.

Ligging

Edmonton ligt in het zuidwesten van Canada op een hoogte van 668 meter en aan beide oevers van de North Saskatchewan River. De omgeving van Edmonton is heuvelachtig, met diepe ravijnen. De Canadese Rocky Mountains liggen 220 kilometer ten zuidwesten van de stad.

Economie

Edmonton is het economische centrum van de provincie Alberta met de nadruk op olie- en gasindustrie en (financiële) dienstverlening. Maar ook IT-bedrijven zijn in Edmonton gevestigd, evenals andere hightech ondernemingen (met name biotechnologie). Verder speelt het toerisme een belangrijke rol: bezoekers komen af op de prachtige River Valley, maar ook op de vele culturele evenementen.

Vliegvelden

Edmonton International Airport ligt 30 kilometer ten zuiden van het stadscentrum in Leduc County. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het centrum van Edmonton volgt u Gateway Blvd en vervolgens de Queen Elizabeth II Highway.

Openbaar Vervoer

Edmonton heeft uitstekend openbaar busvervoer. Daarnaast is er een lightraillijn van Clareview Station in het noordoosten van de stad naar Century Park Station, via de campus van de University of Alberta.

Verkeer- en Parkeersituatie

De meeste straten in Edmonton volgen een duidelijk patroon: avenues lopen van oost naar west, straten (streets) lopen van noord naar zuid. Er zijn hier overigens wel enkele uitzonderingen op, maar over het algemeen zult u geen moeite hebben uw weg te vinden. Ook een parkeerplaats vinden voor uw huurauto levert geen moeilijkheden op: u kunt op straat parkeren of in een van de parkeergarages waarvan de locaties op borden staan aangegeven.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in de stad. Middenklasse hotels staan vooral in het stadscentrum, terwijl budgetopties zijn te vinden in het zuidelijke deel van de stad en ten oosten van het centrum. Luxe accommodaties staan op de mooiste plaatsen, verspreid over de stad.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Edmonton raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Edmonton

EasyTerra Autohuur Edmonton vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Edmonton, klikt u dan door naar de Auto huren Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.