Autohuur Quebec

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Quebec zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Quebec

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Quebec zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Quebec

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Quebec
EasyTerra Autohuur Quebec is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Quebec

Autoverhuur Quebec
Autoverhuur Quebec

Introductie

Québec City is de hoofdstad van de Franstalige Canadese provincie Québec. Het is de enige stad in Noord-Amerika met oude stadsmuren. De stad bestaat uit twee delen: het oudste is de benedenstad langs de oever van de rivier; hoog op Kaap Diamant ligt de nieuwere bovenstad. Vieux-Québec staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een onmiskenbaar Franse uitstraling.

Bevolking

In de stad zelf wonen 500.000 mensen, maar het hele stedelijke gebied van Québec City en omgeving heeft zo’n 750.000 inwoners.

Ligging

Québec City ligt op de noordoever van de Saint Lawrence River, in het zuidoosten van Canada. Ten noorden van de stad liggen de Laurentian Mountains. De stad heeft een continentaal klimaat met warme zomers en strenge winters.

Economie

De provinciale overheid is de grootste werkgever in Québec City. Ook in de gezondheidszorg vinden veel mensen een baan. De particuliere sector bestaat voornamelijk uit papierproductie, voedingsmiddelen, chemie en elektrotechniek.

Vliegvelden

De luchthaven van Québec City ligt aan de westrand van de stad. Officieel heet de luchthaven Jean Lesage International Airport. Het vliegveld is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit het stadscentrum volgt u de Boulevard Charest. De luchthaven is ook bereikbaar vanaf de westelijke randweg Autoroute Henry IV. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Québec City heeft een uitgebreid busnetwerk. Zo uitgebreid zelfs, dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke bus(sen) u moet hebben om op een bepaalde bestemming te komen. Daarom heeft het openbaar vervoerbedrijf van de stad een website opgezet – Trajecto – waarmee u online de meest efficiënte busroute kunt uitstippelen.

Verder zijn er shuttlebussen – Metrobus – naar de diverse buitenwijken van de stad.

Verkeer- en Parkeersituatie

In het oude centrum van de stad zijn de straten nauw en vaak geldt er eenrichtingverkeer. Het kan moeilijk zijn daar met een huurauto uw weg te vinden. Bovendien zijn parkeerplaatsen er schaars. U kunt het beste uw huurauto in een van de parkeergarages rond het centrum stallen, en de oude stad te voet verkennen. Buiten het historische centrum is een huurauto een ideaal vervoermiddel om Québec en omgeving te ontdekken.

Hotels

Er is een groot aanbod van accommodaties in Québec City. Er zijn zowel budgetaccommodaties als hotels in de middenklasse en luxe hotels. Het meest luxe hotel van de stad springt ook het meest in het oog: Le Château Frontenac dat hoog op Kaap Diamant ligt en gebouwd is als een kasteel. Het spreekt vanzelf dat u vanuit dat hotel een schitterend uitzicht heeft, maar daar betaalt u dan ook fors voor.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Québec City raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Quebec

EasyTerra Autohuur Quebec vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Quebec, klikt u dan door naar de Auto huren Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.