Autohuur Kopenhagen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kopenhagen zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kopenhagen

  1. Home
  2. Autohuur Denemarken
  3. Kopenhagen
EasyTerra Autohuur Kopenhagen is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 73
Jochem Eimers Budget Kopenhagen Kastrup Airport
“Great site for affordable car rental”

“Todate still the site for me to book a car rental at a low fare at a reliable car rental company. Reservation process could me made more transparant in terms of waivers and insurances.”

08-07-2018 10:35
Rob Alamo Rent a Car Kopenhagen Kastrup Airport
“Prima overzichtelijke site en…”

“Prima overzichtelijke site en aanbiedingen. Je krijgt wat je betaald.”

30-06-2018 13:51
Robin Arp Europcar Kopenhagen Kastrup Airport
“Prima snel en goedkoop”

“Prima snel en goedkoop. Let wel op de extra km prijs achteraf.”

03-03-2018 05:45

Locatie informatie voor Kopenhagen

Autoverhuur Kopenhagen
Autoverhuur Kopenhagen

Introductie

De bekendste attractie van Kopenhagen is het beeldje “De Kleine Zeemeermin”. En klein is het zeker, soms tot teleurstelling van toeristen. Maar er is meer te beleven in de Deense hoofdstad: Kopenhagen staat bekend om het trendy en levendige nachtleven. Overdag kunt u er vele interessante musea bezoeken of uitgebreid shoppen.

Bevolking

Volgens de officiële cijfers heeft Kopenhagen 1,2 miljoen inwoners, maar inclusief het stedelijke gebied eromheen telt de Deense hoofdstad 1,5 miljoen inwoners. Dat betekent dat een kwart van de Denen in of rond Kopenhagen woont.

Ligging

Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Sjælland, en gedeeltelijk op het eiland Amager. De stad ligt direct aan de Øresund, de zeestraat die Denemarken van Zweden scheidt. Aan de overkant van dat water ligt de Zweedse stad Malmö.

Economie

De Deense hoofdstad heeft een gezonde economie met de meeste werkgelegenheid in dienstverlening, de farmaceutische industrie, hightech en onderzoek & ontwikkeling. Zo is Kopenhagen een centrum van de biotech-ontwikkeling en staat het grootste ontwikkelingscentrum buiten Finland van Nokia in de Deense hoofdstad.

Het grootste containerbedrijf ter wereld, Maersk, heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Kopenhagen Kastrup Airport ligt acht kilometer ten zuidoosten van de stad, langs de E20 die Kopenhagen verbindt met Malmö. Het is de grootste luchthaven van Scandinavië.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Kopenhagen bestaat uit zes stadsspoorlijnen (S-tog), bussen en twee metrolijnen. Het stadsspoor verbindt de buitenwijken van de stad met het centrum. De metro verbindt het nieuwe stadsdeel Ørestad op het eiland Amager en het internationale vliegveld met het stadscentrum. Er zijn plannen om de metro uit te breiden met een ringlijn.

Bezoekers zullen vooral gebruik maken van de bussen. ’s Nachts (tussen 01.00 en 05.00) rijden er nachtbussen tussen het centrum en de buitenwijken.

Een alternatieve vorm van openbaar vervoer zijn de gratis fietsen in het centrum van de stad. Er zijn niet minder dan 125 fietsparkeerplaatsen waar u gratis een fiets kunt meenemen. U moet wel een borg betalen van 20 Deense kroon, maar die krijgt u terug bij het weer stallen van de fiets. Deze fietsen mag u overigens alleen in het stadscentrum gebruiken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het historische centrum van Kopenhagen bestaat uit nauwe straatjes. Bovendien mag u er slechts zeer beperkt parkeren en zijn de parkeertarieven hoog. Het is dus beter om uw auto buiten deze zone te parkeren en te voet of met het openbaar vervoer verder te gaan.

Kopenhagen heeft drie parkeerzones: in de rode zone betaalt u de hoogste prijs, gevolgd door een gele en een blauwe zone. Buiten die zones mag u twee uur gratis parkeren met een parkeerschijf. Verder is het gratis parkeren in de hele stad, buiten de openingstijden van winkels (maandag tot vrijdag van 08.00 - 20.00 en zaterdag van 08.00 - 14.00).

Hotels

Kopenhagen heeft een ruim aanbod van hotels, maar de kamerprijzen zijn hoog, vergeleken met de rest van Europa. De meeste hotels zijn gesitueerd in de wijk Indre By. In het toeristenbureau bij het centraal station staan terminals waarmee u direct een kamer kunt reserveren bij diverse hotels.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kopenhagen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kopenhagen

EasyTerra Autohuur Kopenhagen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Denemarken, maar in een andere stad dan Kopenhagen, klikt u dan door naar de Autohuur Denemarken pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Denemarken u een auto huren wilt.