Autohuur Tampere

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Tampere zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3106 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Tampere

  1. Home
  2. Autohuur Finland
  3. Tampere

EasyTerra Autohuur Tampere is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Tampere

Autoverhuur Tampere
Autoverhuur Tampere

Introductie

Tampere was al in de 11e eeuw een belangrijke handelspost, maar de stad groeide vooral toen de textielindustrie zich er vestigde aan het einde van de 18e eeuw. De omgeving van de stad is schitterend: meren en bossen die uitnodigen om allerlei activiteiten te ondernemen zoals lange wandeltochten, zwemmen, vissen of zeilen. De stad zelf heeft een mooie kathedraal, maar een van de grootste attracties is het Särkänniemi amusementspark, met onder meer een dolfinarium. Verder zijn er veel musea die de aandacht vestigen op Tampere’s verleden als arbeidersstad; er is zelfs een Leninmuseum.

Bevolking

De hele agglomeratie Tampere is het op een na grootste stedelijke gebied van Finland (na Helsinki). De stad zelf heeft zo’n 210.000 inwoners.

Ligging

Tampere ligt in het zuidwesten van Finland, langs een waterverbinding tussen twee grote meren: het Näsijärvimeer ten noorden van de stad en het Pyhäjärvimeer ten zuiden van de stad. Dankzij het hoogteverschil tussen deze twee meren (18 meter) beschikt Tampere over goedkope energie. Het was dé reden voor de metaal- en textielindustrie om zich in Tampere te vestigen.
De stad ligt 170 kilometer ten noordwesten van Helsinki.

Economie

De metaal- en textielindustrie is grotendeels verdwenen uit Tampere. Daarvoor in de plaats kwamen elektrotechniek en informatie- en communicatietechnologie. Verder is er papierindustrie. Ook is Tampere een belangrijk onderwijscentrum met onder meer een algemene en een technische universiteit.

Vliegvelden

De luchthaven heet Tampere-Pirkkala Airport en ligt 17 kilometer ten zuidwesten van de stad. Het vliegveld is per huurauto gemakkelijk bereikbaar: vanuit Tampere volgt u de weg 3495 om even ten zuiden van de stad af te slaan naar de snelweg E-12. De afslag naar de luchthaven (weg 308) staat duidelijk aangegeven.

Openbaar Vervoer

Tampere heeft uitstekend openbaar busvervoer. De meeste bussen rijden door de hoofdstraat Hämeenkatu en hebben een halte op of bij het plein Keskustori. Het centrum van Tampere is overigens niet groot: u kunt het gemakkelijk te voet verkennen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het stratenplan van Tampere is zeer overzichtelijk, u zult geen moeite hebben uw weg te vinden. Wel moet u er rekening mee houden dat in het centrum in veel straten eenrichtingverkeer geldt. Soms kan het moeilijk zijn een parkeerplaats op straat te vinden, maar gelukkig is er een groot aanbod van parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen.
Als de omgeving van Tampere per huurauto gaat verkennen, let dan op de borden die waarschuwen voor overstekend wild (elanden), vooral tijdens zonsopgang en -ondergang.

Hotels

Tampere heeft een ruim aanbod van accommodaties in alle categorieën. Over het algemeen zult u geen moeite hebben een kamer te vinden, maar in de zomermaanden is het aan te raden uw hotel ruim van tevoren te boeken. De dichtstbijzijnde camping ligt in Härmälä direct aan het meer en ongeveer 3 kilometer van het stadscentrum.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Tampere raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Tampere

EasyTerra Autohuur Tampere vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Finland, maar in een andere stad dan Tampere, klikt u dan door naar de Autohuur Finland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Finland u een auto huren wilt.