Autohuur Bordeaux

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Bordeaux zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Bordeaux

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Bordeaux
EasyTerra Autohuur Bordeaux is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 115
Robert Keddy By Europcar Bordeaux Merignac Airport
“Goede ervaring met EsayTerra”

“We hadden onze huurauto in Bordeaux via EasyTerra geboekt omdat we via hun site de beste deal konden krijgen. Boeken ging soepel, evenals het ophalen en terugbrengen van de auto. Er was enige verwarring omdat wij dachten een type auto (fiat 500) in plaats van een categorie te hebben geboekt. Dit vonden we een uniek voordeel bij EastTerra. Op het vliegveld wist men hier niets van. Jammer! Gelukkig heeft de dame achter de balie ons toch een Fiat 500 meegegeven. Overall ervaring met EasyTerra prima. Volgende keer weer.”

03-06-2019 19:34
M.h.t Van Klink Alamo Rent a Car Bordeaux Merignac Airport
“Prima geregeld!”

“Prima geregeld!”

31-05-2019 07:38
Sebastiaan Renes Europcar Bordeaux TGV Treinstation
“Snelle en correcte begeleiding bij en…”

“Snelle en correcte begeleiding bij en afhandeling van kleine schade. Prima gedaan!”

25-05-2019 12:20

Locatie informatie voor Bordeaux

Autoverhuur Bordeaux
Autoverhuur Bordeaux

Introductie

Bordeaux is een stad met vele gezichten. Het is een zeehaven 100 kilometer verwijderd van de Atlantische Oceaan. Daarnaast is Bordeaux een stijlvolle provinciestad. Ten derde is deze stijlvolle stad een creatie van de Verlichting. Als laatst is deze stad toegewijd aan de export van kwaliteitswijn. Bordeaux heeft brede boulevards, mooie parken, een Grand Theatre en 18e-eeuwse paleizen. Kortom een schitterende stad.

Bevolking

Bordeaux heeft rond de 740.000 inwoners. Bordeaux is de negende stad van Frankrijk, betreft het aantal inwoners. Daarnaast is de populatie van de stad zeer divers. Jong en oud, allochtoon en autochtoon.

Ligging

Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk, ongeveer 100 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het stuk water Gironde verbindt Bordeaux met de oceaan. De rivier de Garonne stroomt door de stad. Ten oosten van Bordeaux, ongeveerd 250 kilometer, ligt de Franse bergketen het Centraal Massief.

Economie

Bordeaux haar economie is voor een groot deel afhankelijk van de export van kwaliteitswijn. Deze kwaliteitswijn wordt in de omgeving van de stad verbouwd en gemaakt. In Bordeaux vindt de handel en export van deze wijnen plaats. Daarnaast is de stad afhankelijk van de zeehaven die ze heeft. Dit biedt aan veel mensen werk. Ten derde is het toerisme een belangrijke economische tak van de stad. Vroeger was Bordeaux een “Sleeping Beauty” maar sinds enkele jaren is de stad zich sterk aan het ontwikkelen waarbij al haar schoonheden tot bloei komen. Dit trekt veel toeristen; vandaag de dag is Bordeaux één van de meest aangename steden van Frankrijk. De toeristen komen onder andere op de boulevards, parken, musea, neo classicistische architectuur en het bruisende nachtleven af.

Vliegvelden

Bordeaux heeft één vliegveld, Bordeaux Airport genaamd. Dit vliegveld ligt in Merignac, 10 kilometer ten westen van de stad. Dit vliegveld verwerkt nationale vluchten van Air France. Daarnaast vliegt Ryanair geregeld op dit vliegveld met vluchten vanuit de United Kingdom. De Nederlandse low cost vliegmaatschappij Basiq Air vliegt vanaf Amsterdam Schiphol op Bordeaux Airport

Openbaar Vervoer

Bordeaux is één van Frankrijk haar belangrijkste treinstations. Vanuit Bordeaux kunt u naar vele plaatsen in Frankrijk reizen. Het treinstation (drie kilometer uit het centrum) en het centrum is verbonden met het vliegveld. De verbinding is gemaakt met een bus Jet’Bus. De reis duurt ongeveerd 45 minuten. Hier kunt u gebruik van maken indien u geen huurauto tot uw beschikking heeft. In Bordeaux zelf is CGFTE de opererende busmaatschappij. Zowel overdag als op de drukke nachten rijden er bussen in de stad. Ook is er een recentelijk gebouwd tramnetwerk, wat vandaag de dag veel uitbreiding ondervindt. Dit tramnetwerk wordt zo uitgebreid dat u straks bijna al de interessante plaatsen kan bereiken per tram.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het rijden in de stad Bordeaux is niet erg gemakkelijk, vaak is het er druk. Ook het parkeren in de stad is lastig: een parkeerplaats in moeilijk te vinden en als u er één vindt is het vaak erg prijzig. Parkeerplaatsaanraders zijn: een zijstraat ten noorden van Musee d’Art Contemporain en ten westen van Jardin Public. Ook zijn er hotels die een parkeerplaats aanbieden, per nacht kost dit ongeveer 6 euro. Daarnaast zijn er grote parkeerplaatsen ten noorden van esplanade des Quinconces en tegenover place de la Bourse.

Hotels

De goedkopere hotels, budget en mid range zijn zeer competitief en in overvloed aanwezig. Er is echter een schaarse aan luxe hotels in Bordeaux. De kwaliteit in de goedkopere segmenten kan enorm verschillen, ook binnen één hotel. Wilt u verzekerd zijn van een goed goedkoop hotel of een luxe hotel, dan is het zeker aan te raden om van te voren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bordeaux raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bordeaux

EasyTerra Autohuur Bordeaux vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Bordeaux, klikt u dan door naar de Auto huren Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.