Autohuur Montpellier

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Montpellier zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Montpellier

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Montpellier

EasyTerra Autohuur Montpellier is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 52
Hg Keddy By Europcar Montpellier Airport
“Uitstekend platform voor autohuur”

“Uitstekend platform om een auto in het buitenland te huren. Bij complicaties een prima 24 uurs helpdesk. Regelt bij wijzigingen zonder problemen eerder afgesloten contracten Buiten kantooruren is engels een pre.”

20-03-2018 08:55
Hg Enterprise Montpellier Airport
“Prima duidelijke website”

“Prima duidelijke website! Bij wijziging daarna is de service is uitstekend”

14-11-2017 09:35
Jvs Europcar Montpellier Airport
“montpellier”

“Ik heb een auto op de locatie Montpellier gereserveerd via Easy Terra. Bestellen en betalen ging allemaal prima. Ophalen bleek bij Europcar te zijn. Ook daar ging alles goed (hoewel geprobeerd werd ons overstag te gaan voor een upgrade en extra verzekeringen). Op de factuur bleek dat dat we inderdaad via Easy Terra geboekt en betaald hebben en dat daar een provisie voor betaald is. Dit was bij het boeken/betalen niet duidelijk, anders hadden we rechtstreeks bij Europcar geboekt. Tegenvaller als je een goedkoop autootje huurt en er plm 15,00 euro provisie bij zit.”

27-10-2017 09:39

Locatie informatie voor Montpellier

Autoverhuur Montpellier
Autoverhuur Montpellier

Introductie

Montpellier is de hoofdstad van de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon. De stad heeft een historisch centrum met nauwe straatjes en mooie pleinen. Het hart van de stad is La Place de la Comédie, zo genoemd omdat dat plein het domein is van straatartiesten en muzikanten. Verder heeft Montpellier een fraaie kathedraal en interessante musea, zoals het kunstmuseum Fabre.

Bevolking

De stad heeft 250.000 inwoners, maar in het hele stedelijke gebied van Montpellier woont ruim een half miljoen mensen.

Ligging

Montpellier ligt in een heuvelachtig gebied in Zuid-Frankrijk, ongeveer 10 kilometer van de kust. De stad is gebouwd langs de rivier de Lez, die uitmondt in de Middellandse Zee.

Economie

Montpellier is een centrum van wetenschap en onderzoek, met name op het gebied van biotechnologie (onderzoek naar nieuwe medicijnen, maar ook ontwikkeling ten behoeve van de landbouw) en informatie- en communicatietechnologie.
Verder speelt toerisme een belangrijke rol. De stad trekt niet alleen vakantiereizigers aan, maar ook zakelijke reizigers. Er worden relatief veel congressen gehouden.

Vliegvelden

Het vliegveld van de stad, Aéroport Montpellier Méditerranée, ligt zeven kilometer ten zuidoosten van de stad. Sommige maatschappijen vliegen alleen in de zomer op Montpellier of hebben een minder frequent schema in de winter.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Montpellier bestaat uit trams en bussen. De twee tramlijnen vormen een soort X die elkaar kruisen in het centrum van de stad. Er wordt gewerkt aan een derde tramlijn die in 2012 in gebruik wordt genomen. Overdag rijden de trams elke drie of zes minuten, ’s avonds ligt de frequentie lager. De trams rijden tot middernacht, in tegenstelling tot de bussen die slechts tot 21.00 rijden. Voor bezoekers is buslijn 28 naar het strand (Palavas les Flots) de meest interessante. Hierbij moet wel vermeld worden dat u vanaf het eindpunt nog een kwartier moet lopen; het strand is beter bereikbaar per auto.
Verder rijdt er een nachtbus van het hoofdbusstation naar de discotheken en nachtclubs aan de rand van de stad.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Montpellier kan vrij druk zijn. Hou er verder rekening mee dat het hart van de stad autovrij is. Er zijn diverse parkeergarages, maar een vrij plekje vinden is soms een uitdaging. De auto is een uitstekend vervoermiddel om de omgeving te verkennen of naar het strand te gaan, maar als u naar het centrum wilt kunt u beter parkeren aan het einde van een tramlijn en met de tram verder reizen.

Hotels

Er is een groot aanbod van accommodaties in en om Montpellier. Van viersterrenhotels en -resorts tot eenvoudige hostels en Bed & Breakfasts. Ook zijn er diverse campings in de omgeving van de stad. Het is over het algemeen niet moeilijk een eenvoudige accommodatie te vinden. Anders ligt dat voor de meer luxe hotelkamers, die vaak volgeboekt zijn tijdens congressen. En er worden veel congressen gehouden in Montpellier!

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Montpellier raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Montpellier

EasyTerra Autohuur Montpellier vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Montpellier, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.