Autohuur Sarlat La Caneda

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Sarlat La Caneda zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3318 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Sarlat La Caneda

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Sarlat La Caneda
EasyTerra Autohuur Sarlat La Caneda is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Sarlat La Caneda

Introductie

Sarlat-la-Canéda wordt meestal kortweg als Sarlat aangeduid. Het is een van de mooiste stadjes in het zuidwesten van Frankrijk met een fantastisch middeleeuws centrum rond een benedictijner abdij. Hier waant u zich echt weer terug in de dertiende eeuw! Daar passen geen auto’s bij en het centrum van Sarlat is dan ook grotendeels verkeeersvrij.

Bevolking

In het stadje wonen bijna 10.000 mensen.

Ligging

Sarlat-la-Canéda ligt in het departement Dordogne in de regio Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk. De streek rond Sarlat staat bekend als de Périgord Noir.

Economie

Landbouw heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in deze streek. Vroeger was dat voornamelijk de verbouw van tabak, maar die teelt is op z’n retour. Verder worden er granen verbouwd en wordt van walnoten walnootolie gemaakt. Ook is er enige zuivelindustrie (voornamelijk kaas) en worden in de omgeving wilde paddestoelen en truffels geoogst. Ganzen en eenden worden gehouden om foie gras en paté van te maken. Toerisme speelt voor de stad een belangrijke rol.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Brive-Dordogne Valley Airport (in Frans: Aéroport de Brive-Vallée de la Dordogne). Het vliegveld ligt op bijna 50 autokilometers ten zuidwesten van Sarlat en is met een huurauto bereikbaar via de D60. Périgueux Bassillac Airport ligt 65 autokilometers ten noordwesten van de stad en is bereikbaar via de D47. Verder is er nog Bergerac Dordogne Périgord Airport, 75 kilometer ten westen van Sarlat-la-Canéda en met een huurauto bereikbaar via de D47 en/of D703.

Openbaar Vervoer

Hoewel het centrum van de oude middeleeuwse stad grotendeels autovrij is, rijdt er een bus over de hoofdstraat. Verder zijn er busverbindingen met diverse andere plaatsen in de Dordogne, onder meer Souillac en Périgueux. Sarlat heeft ook een treinstation met verbindingen naar Bergerac en Bordeaux.

Verkeer- en Parkeersituatie

De oude stad is voor niet-bestemmingsverkeer verboden gebied. Het zou ook zonde zijn als het middeleeuwse karakter werd vervuild door de aanblik van auto’s. Uw kunt uw huurauto overigens makkelijk parkeren, want langs de weg rond het stadscentrum zijn diverse grote parkeerterreinen.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Sarlat-la-Canéda. Het leukste is natuurlijk om een kamer of appartementje in een van die uiterst sfeervolle gebouwen in de stad te boeken. Die zijn niet goedkoop, maar dan heb je ook wat. Verder zijn er diverse bed & breakfasts en eenvoudige pensions en hotelletjes (zogeheten hostelleries). In de omgeving van Sarlat zijn diverse campings.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Sarlat-la-Canéda raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Sarlat La Caneda

EasyTerra Autohuur Sarlat La Caneda vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Sarlat La Caneda, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.