Autohuur Toulouse

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Toulouse zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Toulouse

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Toulouse
EasyTerra Autohuur Toulouse is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 124
Jan D. Budget Toulouse Airport
“Geen transparantie in huurmarkt”

“Ik vind de autohuurmarkt niet transparant en heb regelmatig het gevoel te worden belazerd. Er zijn altijd onvoorziene zaken. Meestal heeft dat te maken met de klasse van de auto. Je boekt een auto van een bepaalde klasse en krijgt altijd een afwijkende auto die toch echt van een andere omvang/kwaliteit is. Bijbetalen en upgraden is dan de enige oplossing; of wel accepteren natuurlijk. Easy Terra is qua organisatie wel transparant maar de organisaties waar ze van afhankelijk zijn niet.”

10-09-2018 04:44
Femke Meijer Hertz Toulouse Treinstation
“Superhandige vergelijkingssite”

“Superhandige vergelijkingssite, heel duidelijk en overzichtelijk en prettig dat het in het Nederlands is. De reservering bij de autoverhuurder van mijn keuze was vlekkeloos, alles helemaal naar wens.”

29-08-2018 10:19
Karin Luyten-uit De Bosch Budget Toulouse Airport
“Gelukkig geen schade gereden”

“Gelukkig geen schade gereden, maar het huren van een huurauto verliep vlekkenloos.”

12-06-2018 17:02

Locatie informatie voor Toulouse

Autoverhuur Toulouse
Autoverhuur Toulouse

Introductie

Toulouse is een levendige, vriendelijke stad. Het kan ook niet anders dan een levendige stad zijn gezien één op de vier inwoners nog studeert. Sporen van een rijke en onstuimige historie komen naar boven wanneer u door de smalle middeleeuwse straatjes van de stad loopt. Er zijn vele kerken, kathedralen in Toulouse, welke de vierde stad (qua inwoners) van Frankrijk is. Een laatste kenmerk van Toulouse is haar moderne industrie.

Bevolking

In Toulouse wonen een kleine 400.000 mensen. Dit maakt Toulouse na Parijs, Marseille en Lyon de grootste stad van Frankrijk. Eén op de vier inwoners studeert, dit maakt Toulouse tot een zeer levendige en jonge stad. Met een populatiegroei van 2.2% is Toulouse de snelst groeiende grote stad in Europa.

Ligging

Toulouse is gelegen in het midden van zuid Frankrijk. De rivier Ariege stroomt door de stad. De stad ligt ongeveer 150 kilometer van de Pyreneeën; tegelijkertijd de Frans Spaanse grens. De Golf van Biskaje, welke gelegen is aan de Atlantische Oceaan, ligt rond de 200 kilometer bij Toulouse vandaan. Golfe du Lion (ligt aan de Middellandse Zee) is ruim 130 kilometer rijden vanaf deze studentenstad. Ten noordoosten ligt het Centraal Massief.

Economie

Toulouse haar economie is voor het grootste deel afhankelijk van de moderne industrie, in het bijzonder de luchtvaartindustrie; onder andere de fabriek van Airbus is gevestigd in Toulouse. Sinds kort bezit deze stad een nieuw Europees themapark rond de ruimtevaart, La Cite de l’Espace.

Een andere belangrijke economische pijler is de universiteit, de op één na grootste in Frankrijk. Dit biedt veel werkgelegenheid. Door het grote aantal studenten is er een zeer levendig uitgaansleven in de stad.

Ook het toerisme is van belang voor de stad. De toeristen komen op de historie, het uitgaansleven en het themapark af. Ook is de mogelijkheid om Airbus haar fabriek te bezichtigen een trekpleister. Ten slotte is de stad bekend omdat ze vroeger (nu soms) werd gebruikt als rustplaats voor bedevaartgangers op weg naar Santiago de Compostela (Spanje).

Vliegvelden

Toulouse heeft één vliegveld, Aeroport Toulouse-Blagnac genaamd. Deze luchthaven ligt 8 kilometer ten noordwesten van het centrum van de stad. Air France en Easyjet hebben vanuit Parijs samen al rond de 30 vluchten per dag op dit vliegveld. Easyjet en British Airways hebben bij elkaar opgeteld ongeveer 2 dagelijkse vluchten op Londen. Hiernaast zijn er nog meerdere vluchten, van en naar steden in Frankrijk en andere steden in Europa.

Openbaar Vervoer

Toulouse heeft een modern busstation van waaruit u naar bijvoorbeeld Andorra en Agen kunt reizen. Ook kunt u goed per trein van en naar de stad. Navette Aeroport bus verbindt Toulouse Airport met Toulouse. De busreis duurt ongeveer 20 minuten, een enkeltje kost een kleine 4 euro. Er is een lokaal bus- en tramnetwerk. Dit netwerk is van Semvat. Een ticket, geldig voor beide diensten, kost 1,30 euro en voor een 10 ritten kaart betaalt u 10,30 euro. Ook heeft deze maatschappij nachtbussen rijden. Momenteel is er één metrolijn actief, een tweede is in aanbouw.

Verkeer- en Parkeersituatie

Toulouse kent veel verkeersproblemen, het is er erg druk. Dit maakt het een moeilijke stad om met uw huurauto in te rijden. Parkeren in het centrum is ook lastig. Enkele parkeertips: er zijn grote parkeerplaatsen onder place du Capitole, beneden allées Jean Jaures, net naast Wilson en boven de overdekte markt gehouden boven de plaats Victor Hugo. Op de plaats St-Sernin kunt u met uitzondering van zaterdag gratis parkeren, indien u een parkeerplaats kunt vinden. Parkeren kost meestal rond de 1,80 uur per uur of 11,80 per dag.

Hotels

Het overgrote deel van de hotels richten zich op de zakelijke bezoeker van Toulouse. Door de week een kamer vinden is dus het moeilijkst. In de weekenden en in de zomermaanden juli en augustus zijn er vaak fikse kortingen. Dit is een voordeel voor de toerist. De mid range hotels hebben een veel betere prijs kwaliteitsverhouding dan de budget hotels. Indien u Toulouse door de week (met uitzondering van juli en augustus) bezoekt is het sterk aan te raden om van te voren een hotel te bespreken. In andere gevallen is het niet (echt) nodig.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Toulouse raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Toulouse

EasyTerra Autohuur Toulouse vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Toulouse, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.