Autohuur Igoumenitsa

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Igoumenitsa zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Igoumenitsa

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Igoumenitsa
EasyTerra Autohuur Igoumenitsa is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Igoumenitsa

Introductie

Igoumenitsa is een klein, pittoresk stadje aan de Griekse oostkust en een populaire badplaats door de zandstranden en de beboste heuvels in de omgeving.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 25.000 inwoners.

Ligging

Igoumenitsa ligt in het uiterste noordwesten van Griekenland, vlak bij de grens met Albanië. Tegenover de stad ligt het eiland Korfoe, in de Ionische Zee. De stranden bij Igoumenitsa zijn al mooi, maar als u met een huurauto 13 kilometer naar het zuiden rijdt, komt u bij het plaatsje Plataria dat een oogverblindend mooi strand heeft.

Economie

De haven (waar veel veerboten aankomen en vertrekken) en het toerisme vormen tegenwoordig de belangrijkste bronnen van inkomsten. Van oudsher speelt ook de handel in landbouwproducten een belangrijke rol. Transport is in opkomst, dankzij de aansluiting van Igoumenitsa op de Egnatia Highway, die door het noorden van Griekenland naar Turkije loopt (met afslagen naar Albanië, Macedonië en Bulgarije).

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven op het vasteland is Ioánnina National Airport, ruim 85 autokilometers ten noordoosten van Igoumenitsa. Deze luchthaven is met een huurauto bereikbaar via de uiterst moderne snelweg A2 (Egnatia Highway). Hemelsbreed dichterbij is Corfu Airport, maar u zult dan met een veerboot van dat eiland naar Igoumenitsa moeten.

Openbaar Vervoer

De Griekse busmaatschappij KTEL onderhoudt verbindingen met andere steden in Griekenland, waaronder Salonica, Patras, Ioánnina, Arta en Athene.

Verkeer- en Parkeersituatie

Igoumenitsa is geen grote stad en u zult geen moeite hebben er met een huurauto uw weg te vinden. Er zijn diverse parkeerterreinen in het centrum van de stad, onder meer bij de haven. Igoumenitsa is een goede uitvalsbasis om met een huurauto Noord-Griekenland te ontdekken. Dankzij de Egnatia Highway reist u snel naar andere bestemmingen, bijvoorbeeld naar Thessaloniki.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in de stad, de meeste in de buurt van de haven. Meer keuze heeft u langs de stranden ten zuiden van de stad. In volgorde van afstand: Sivota Beach, Karavostasi Beach, Gallikos Mollos, Bella Vraka en Lichnos Beach.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Igoumenitsa raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Igoumenitsa

EasyTerra Autohuur Igoumenitsa vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Igoumenitsa, klikt u dan door naar de Auto huren Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.