Autohuur Kalamata

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kalamata zodat u dat niet hoeft te doen.

Om gebruik te kunnen maken van onze site, dient u cookies te ondersteunen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kalamata

EasyTerra Autohuur Kalamata is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Kalamata

Introductie

Kalamáta is de op een na grootste stad van de Griekse Peloponnesos. In tegenstelling tot veel andere steden in deze regio is Kalamáta geen oude stad, maar er zijn in de buurt wel overblijfselen te vinden uit de Griekse Oudheid. Zoals in Messene, 25 kilometer ten noordwesten van Kalamáta.

Bevolking

De stad heeft ruim 60.000 inwoners.

Ligging

Kalamáta ligt in het zuiden van Griekenland, tussen de imposante berg Taygetos en de Golf van Messinië. De Griekse hoofdstad Athene ligt 240 kilometer naar het noordoosten.

Economie

Kalamáta is beroemd om de olijven die er worden geteeld. Er is zelfs een olijfsoort naar de stad genoemd. Van deze olijven wordt uitstekende olijfolie gemaakt. Verder worden via de haven van de stad vijgen, gedroogde rozijnen, wijn en ouzo uitgevoerd. Ook producten van zijde zijn een regionale specialiteit. Verder is de stad een centrum van hoger onderwijs.

Vliegvelden

Kalamáta International Airport ligt even ten noordwesten van de stad. In de zomermaanden is de luchthaven op z’n drukst als er vele chartervluchten van en naar Europese bestemmingen worden uitgevoerd. Het vliegveld is per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de E55/E65. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer in Kalamáta. Behalve stadslijnen zijn er busverbindingen met andere bestemmingen in de Peloponnesos.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een huurauto is een uitstekend middel van vervoer om Kalamáta en de Peloponnesos te ontdekken. De wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Wel raden we u aan een goede wegenkaart aan te schaffen, aangezien de bewegwijzering nog wel eens te wensen overlaat.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Kalamáta. Aangezien de stad geen enorm populaire toeristenbestemming is (de stranden in de omgeving zijn dat wel), zult u meestal geen moeite hebben een geschikte hotelkamer te vinden. Toch raden wij u aan uw accommodatie van tevoren te boeken, als u in de zomermaanden naar Kalamáta wilt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kalamáta raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: