Autohuur Mytilini

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Mytilini zodat u dat niet hoeft te doen.

Om gebruik te kunnen maken van onze site, dient u cookies te ondersteunen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Mytilini

EasyTerra Autohuur Mytilini is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 27
Enterprise Lesbos Mytilene Airport
“Makkelijk”

“2 jaar achter elkaar via Easy Terra geboekt ... gewoon perfect ... prijs ... verloop .... ter plaats ...”

25-02-2017 08:24
Enterprise Lesbos Mytilene Airport
“Prima service.”

“Alles was prima.”

12-02-2017 09:30
Enterprise 85-87 Kountouriotou Str
“Pretty easy car rental at reasonable prices.”

“Via Easyterra, I was able to rent the car of a rental company at a price lower than that rental company's prices! Almost all went fine. The only serious glitch is, additional "Worry Free" insurance which was supposedly cover evertything (I was advised not to accept any additional insurance at the car rental company) but later it turned out that certain things were not covered (like window glasses, tires, mirrors etc). Well, I was not "Worry Free". Another thing was that their IT system cannot handle Turkish character "Ğ", so my name on the voucher was not how I am used to it :-) All in all, I am happy with EasyTerra and I will definitely check their website the next time I am renting a car!”

12-10-2016 15:59

Locatie informatie voor Mytilini

Autoverhuur Mytilini
Autoverhuur Mytilini

Introductie

Mytilene is een van de oudste stadjes ter wereld: het gebied werd al in de tiende eeuw v. Chr. bewoond. Oorspronkelijk lag het op een eilandje voor de oostkust van Lesbos waarvan het werd gescheiden door het smalle kanaal van Euripus, dat de noordelijke, oude haven verbond met de zuidelijke, nieuwe haven. Dat kanaal werd later gedempt waardoor het eilandje met het hoofdeiland werd verbonden.

Bevolking

Mytilene heeft ruim 25.000 inwoners.

Ligging

Mytilene ligt aan de oostkust van Lesbos. Het stadje wordt omgeven door landbouwgebied. Ten zuiden van Mytilene liggen heuvels. De havenstad ligt pal tegenover de Turkse westkust.

Economie

Het eiland Lesbos produceert grote hoeveelheden ouzo (er zijn meer dan vijftien bedrijven die het drankje maken). De landbouwproductie bestaat uit olijven, vijgen en granen. Op het eiland staan maar liefst 11 miljoen olijfbomen die bijna de helft van de oppervlakte innemen. De olijven worden deels verwerkt tot olijfolie die via de haven van Mytilene wordt verscheept. Verder zijn er leerlooierijen en zeepfabrieken. Toerisme is van enorm belang voor de lokale economie.

Vliegvelden

Het vliegveld van Mytilene ligt acht kilometer ten zuiden van het stadscentrum. De luchthaven heet officieel Odysseas Elytis Airport en is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit het centrum volgt u de kustweg (Eleftheriou Venizelu) die rechtstreeks naar het vliegveld leidt. E route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer in Mytilene. De meeste bussen zijn regionaal: ze rijden naar andere plaatsen op Lesbos, maar hebben ook enkele haltes in de stad. Vaak rijden er op het midden van de dag (tussen 11.00 en 13.00) geen bussen. Buiten het hoogseizoen vermindert de frequentie sterk.

Verkeer- en Parkeersituatie

De grotere wegen op Lesbos zijn uitstekend onderhouden. Wilt u het binnenland intrekken, dan is een 4-wheel drive aan te raden. De soms onverharde wegen kunnen zeer bochtig en kronkelig zijn. Hou ook terdege rekening met het onverwachte: mensen, dieren en karren midden op de weg. Rij voorzichtig want opspattende stenen kunnen schade veroorzaken aan de onderkant van uw huurauto.

Hotels

Mytilene heeft een redelijk aanbod van accommodaties, maar de meeste hotels en vakantieressorts op Lesbos vindt u in de toeristencentra, zoals Molyvos in het noorden en Eressos in het westen. Als u een rustig verblijf zoekt, dan zijn er ook vele mogelijkheden om een huisje te huren. Die liggen soms zeer afgelegen zodat een huurauto noodzakelijk is.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Mytilene raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: