Autohuur Zakynthos

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Zakynthos zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Zakynthos

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Autohuur Zakynthos
  4. Zakynthos

EasyTerra Autohuur Zakynthos is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 35
J.h.p. Alamo Rent a Car Zakynthos Airport
“Auto op zich prima”

“Auto op zich prima, maar al 40.000 km op de teller en ruim voorzien van deukjes. Tank niet vol”

04-06-2017 19:27

Locatie informatie voor Zakynthos

Introductie

Zakynthos-Stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Zakynthos in de Ionische Zee. De stad heeft een mooi oud centrum met de bezienswaardige kerk Agios Dionysos en interessante musea, zoals het Byzantijns museum en het het Solomos museum. Het Venetiaanse Kastro staat hoog boven de stad.

Bevolking

Het eiland heeft ruim 40.000 inwoners, van wie bijna de helft in Zakynthos-Stad woont.

Ligging

Zakynthos-Stad ligt aan de vlakke oostkust van het eiland. Aan de oost- en zuidkust van Zakynthos vindt u de stranden, de noord- en westkust bestaan uit grillige rotsen die op sommige plekken loodrecht uit zee oprijzen. Door de overvloedige regenval – vooral tijdens de wintermaanden – is Zakynthos een groen eiland met een rijke vegetatie.

Economie

Hoewel toerisme een belangrijke vorm van inkomsten is voor Zakynthos, speelt de landbouw nog steeds een voorname rol in de lokale economie. Het eiland produceert rozijnen, olijven, druiven en citrusvruchten. Een deel van de druivenoogst wordt tot wijn verwerkt. Verder zijn er diverse vissershavens langs de kust.

Vliegvelden

De luchthaven van Zakynthos ligt vier kilometer ten zuiden van de hoofdstad, tussen de toeristenressorts Laganas en Kalamaki. Zakynthos Dyonisios Solomos Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit Zakynthos-Stad volgt u de hoofdweg naar Keriou. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er rijden bussen tussen de grootste plaatsen op het eiland, maar de bussen rijden erg onregelmatig. De lokale bevolking kiest daarom meestal voor taxivervoer.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een huurauto is het beste middel van vervoer als u Zakynthos wilt verkennen. Hou er wel rekening mee dat buiten de hoofdroutes de wegen vaak onverhard zijn. Op geasfalteerde wegen moet u bedacht zijn op gaten in het wegdek. Verder komt u vaak schaapherders met hun kudde tegen. De bewegwijzering laat veel te wensen over, een goede wegenkaart is onmisbaar. Het vinden van een parkeerplaats is over het algemeen geen probleem. In het centrum van Zakynthos-Stad zijn enkele bewaakte parkeerterreinen.

Hotels

Er is een goed aanbod van hotels in Zakynthos-Stad, maar de meeste toeristenhotels en vakantieressorts vindt u in de populaire badplaatsen, zoals Laganas, Kalamaki, Argassi en Agios Sostis. In de zomermaanden is het vrij druk op Zakynthos, terwijl in de wintermaanden veel hotels hun deuren sluiten. We raden u daarom aan uw accommodatie op Zakynthos van te voren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Zakynthos raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Zakynthos

EasyTerra Autohuur Zakynthos vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Zakynthos, klikt u dan door naar de Autohuur Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.