Autohuur Liverpool

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Liverpool zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Liverpool

  1. Home
  2. Autohuur Groot-Brittannië
  3. Liverpool
EasyTerra Autohuur Liverpool is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 18
Candaluna Van Dam Hertz Liverpool Airport
“Netjes en zeer klant vriendelijk.”

“Snel en alle info wordt goed en helder doorgegeven. Ook is men zeer klant vriendelijk gericht.”

28-05-2016 07:25

Locatie informatie voor Liverpool

Autoverhuur Liverpool
Autoverhuur Liverpool

Introductie

Na het verdwijnen van de wereldhandel uit de haven, was Liverpool jarenlang een grauwe, troosteloze stad met als enige hoogtepunt de triomfen van de lokale FC. Dat is radicaal veranderd. Zowel de lokale FC (in negatieve zin) als de stad (in positieve zin) hebben een metamorfose ondergaan. In 2008 was Liverpool Culturele Hoofdstad van Europa en dat wilden ze in de stad aan de Mersey weten ook. Er werd maar liefst bijna 1 miljard (!) euro gespendeerd om het centrum grondig op te knappen. En het moet gezegd: dat is uitstekend gelukt. Liverpool is een gezellige stad met het historische Albert Dock als toeristisch middelpunt, herinneringen aan de Beatles, en interessante musea en kunstgaleries.

Bevolking

In de jaren dertig van de vorige eeuw had Liverpool nog ruim 800.000 inwoners. Na de Tweede Wereldoorlog daalde dat aantal snel. Nu heeft Liverpool bijna een half miljoen inwoners.

Ligging

Liverpool ligt in het noordwesten van Engeland, aan de monding van de Merseyrivier. Het centrum van de stad ligt aan de oostelijke oever. Het was deze rivier waarnaar in de jaren zestig de muziek van de lokale popgroepen werd vernoemd (Merseybeat).

Economie

In de 19e eeuw was Liverpool de belangrijkste havenstad ter wereld. Niet minder dan veertig procent van de wereldhandel ging via de haven van Liverpool. Maar al voor de Tweede Wereldoorlog zette het verval in. Na die oorlog raakte Liverpool in een sterk negatieve spiraal: er was geen werk meer in de haven of aanverwante industrie en duizenden mensen verlieten de stad op zoek naar een betere toekomst elders. Liverpool herstelt zich langzaam van deze economische dreun. De stad richt zich op dienstverlening, zowel in de publieke als de private sector. Verder zijn er enkele bedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling van computerspelletjes (onder meer Sony heeft er een studio voor de ontwikkeling van spellen voor de PlayStation). Toerisme speelt een aanzienlijke rol in de lokale economie. Het industriële erfgoed is gerestaureerd en vormt nu een aantrekkelijk decor voor hotels, bars, restaurants en winkels. En natuurlijk is Liverpool de stad van de Beatles, met een Beatlesmuseum en de beroemde Cavern Club.

Vliegvelden

Over de Beatles gesproken: de luchthaven van de stad is vernoemd naar John Lennon. De woorden Above us, only sky (uit: Imagine) staan op het dak van de terminal. Het vliegveld ligt vijftien kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. John Lennon Airport is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. U kunt kiezen uit drie snelwegen: M53 (afslag 5), M56 (afslag 12) of M62 die aansluit op de A561 naar de luchthaven.

Openbaar Vervoer

Liverpool heeft goed openbaar vervoer. Er zijn twee busterminals: Paradise Street Interchange (voor routes naar het zuiden) en Queen Square (voor routes naar het noorden en oosten). Verder zijn er ferries over de Mersey: van Pier Head naar Woodside in Birkenhead en naar Seacombe  in Wallasey.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hoewel Liverpool een vrij drukke stad is, kunt u er gemakkelijk rondrijden in uw huurauto. Het is er zeker niet zo druk als in Londen! Een vrije parkeerplaats vinden kan lastig zijn, maar er is een groot aantal parkeerterreinen en -garages in en om het stadscentrum. Het stadsbestuur exploiteert meer dan tien terreinen en garages. De grootste is Mount Pleasant, met bijna 1400 plaatsen.

Hotels

Liverpool heeft een groot aanbod aan accommodaties. U kunt er terecht in een eenvoudig pension of een bed & breakfast, maar er zijn ook uitstekende hotels in de middenklasse en enkele viersterrenhotels (Liverpool heeft geen hotel met vijf sterren). Als u in het hoogseizoen (de zomermaanden) naar Liverpool wilt, raden we u aan uw hotel ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Liverpool raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Liverpool

EasyTerra Autohuur Liverpool vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Groot-Brittannië, maar in een andere stad dan Liverpool, klikt u dan door naar de Autohuur Groot-Brittannië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Groot-Brittannië u een auto huren wilt.