Autohuur Norwich

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Norwich zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Norwich

  1. Home
  2. Autohuur Groot-Brittannië
  3. Norwich
EasyTerra Autohuur Norwich is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Norwich

Introductie

In de Middeleeuwen was Norwich de op een na grootste stad van Engeland, na Londen. Het was een belangrijke stad en dat is vandaag de dag nog steeds te zien aan de gebouwen uit die tijd. Norwich heeft maar liefst twee kathedralen in de aantrekkelijke, historische binnenstad.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 125.000 inwoners.

Ligging

Norwich ligt in het oosten van Engeland, in een streek die bekend staat als East Anglia. De stad is gebouwd aan de rivier de Yare die verder naar het oosten uitmondt in de Noordzee. Het vlakke, waterrijke gebied ten oosten van de stad heet The Broads, een beschermd wetland en een populair recreatiegebied. Norwich ligt ongeveer 185 kilometer ten noordoosten van de Britse hoofdstad Londen.

Economie

Financiële dienstverlening speelt een sleutelrol in de lokale economie. Verzekeringsconcern Aviva is een van de grootste werkgevers in de stad, maar er zijn ook andere banken en verzekeraars gevestigd. Een van de bekendste producten uit Norwich is Colman’s mosterd, dat over de hele wereld wordt geëxporteerd. Verder heeft de stad een universiteit en is het een aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip. Toeristen komen af op het oude centrum van Norwich, maar ook op de winkels en de gigantische openluchtmarkt die elk weekend wordt gehouden.

Vliegvelden

De luchthaven Norwich International Airport ligt in de noordelijke buitenwijken van de stad, ruim 5 kilometer van het centrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het centrum rijdt u via Pitt Street (A1067), Reepham Road (A1024) en Cromer Road (A140) naar de luchthaven. De route staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Norwich heeft een goed netwerk van openbaar vervoer. De meeste stadsbuslijnen worden geëxploiteerd door de maatschappij FirstGroup. Verder zijn er bus- en treinverbindingen met onder meer Ipswich, Cambridge en Londen.

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum van de stad kan het moeilijk zijn een vrije parkeerplaats op straat te vinden. Er zijn diverse parkeergarages rond het centrum, waar u uw huurauto kunt stallen. Via een elektronisch systeem wordt u naar de dichtstbijzijnde garage met vrije plaatsen geleid. Verder zijn er aan de rand van de stad zes P+R terreinen waar u uw huurauto kunt parkeren om met het openbaar vervoer verder te reizen.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Norwich: bed & breakfasts, guesthouses, middenklasse hotels en enkele luxere onderkomens. De laatste jaren hebben hotelketens nieuwe vestigingen geopend in het centrum van de stad. Deze hotels zijn over het algemeen goed, maar een tikje kleurloos. Buiten Norwich zijn twee golfterreinen met goede overnachtingsmogelijkheden, maar als u daar verblijft is het wel handig over een huurauto te beschikken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Norwich raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Norwich

EasyTerra Autohuur Norwich vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Groot-Brittannië, maar in een andere stad dan Norwich, klikt u dan door naar de Autohuur Groot-Brittannië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Groot-Brittannië u een auto huren wilt.