Autohuur Killarney

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Killarney zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Killarney

  1. Home
  2. Autohuur Ierland
  3. Killarney
EasyTerra Autohuur Killarney is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Killarney

Autoverhuur Killarney
Autoverhuur Killarney

Introductie

Kerry is een graafschap in het uiterste zuidwesten van Ierland. Het staat bekend om het ruige landschap en de Ring of Kerry die daar doorheen voert. De belangrijkste toeristenplaats is Killarney dat vaak het beginpunt vormt van de route over het schiereiland Iveragh. U kunt die Ring of Kerry het beste met een huurauto afleggen, maar volg ons advies: rij de route tegen de klok in, omdat de meeste mensen (en de toerbussen) de route met de klok mee rijden. Het Killarney National Park ligt pal ten zuiden van de stad. Killarney is een gezellige stad met knusse pubs en goede restaurants. Dat is de reden dat veel Ieren en Britten er een weekend doorbrengen.

Bevolking

Killarney heeft 15.000 inwoners.

Ligging

Killarney ligt in het zuidwesten van Ierland in een afwisselend landschap van bergen, bossen en meren. Ten zuidwesten van de stad ligt het hoogste punt van Ierland, de berg Carrantuohill (1040 m).

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Killarney. Verder is er enige industrie. Zo ontwikkelt en produceert de Duitse fabrikant Liebherr er zijn containerkranen. Bij de decentralisatie van de landelijke overheid in Dublin kreeg Killarney het Ministerie van Kunst, Cultuur en Toerisme. Eerder al waren afdelingen van het Ministerie van Justitie naar Killarney overgeplaatst.

Vliegvelden

Kerry Airport (in Iers: Aerfort Chiarraí) ligt dertien kilometer ten noorden van Killarney. De luchthaven is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. U volgt eerst de N22 en dan de N23; het vliegveld ligt pal langs de weg.
Het grotere Cork Airport kunt u met uw huurauto in een half uurtje bereiken als u de N22 in zuidoostelijke richting volgt.

Openbaar Vervoer

Er is geen openbaar stadsvervoer in Killarney. Wel vertrekken er bussen naar andere plaatsen in Ierland. Veel mensen doen een ritje met de zogeheten Jaunting Cars (paard en wagen); niet goedkoop, wel leuk.

Verkeer- en Parkeersituatie

In de zomermaanden is Killarney een drukke stad en het vinden van een parkeerplaats is dan erg moeilijk. Gelukkig hebben de meeste hotels ruime parkeergelegenheid. U kunt uw auto ook stallen bij het treinstation. Voor tochten in de omgeving is een huurauto ideaal. Met uitzondering van de Ring of Kerry zijn de wegen in dit deel van Ierland niet druk en zult u geen moeite hebben uw weg te vinden.

Hotels

Er is een enorm aanbod aan accommodaties in Killarney. Met uitzondering van de hoofdstad Dublin heeft Killarney veruit het grootste aantal hotelbedden in Ierland. Het aanbod is ook gevarieerd: van topklasse vijfsterrenhotels tot kleine en eenvoudige bed & breakfasts en jeugdherbergen. Killarney is een zeer populaire toeristenbestemming. We raden u daarom aan uw accommodatie van tevoren te boeken, zeker als u in de zomermaanden naar County Kerry wilt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kerry raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Killarney

EasyTerra Autohuur Killarney vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Ierland, maar in een andere stad dan Killarney, klikt u dan door naar de Autohuur Ierland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Ierland u een auto huren wilt.