Autohuur Jeruzalem

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Jeruzalem zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Jeruzalem.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
FLASH SALE! 5% KORTING OP ALLE AUTO'S
Geldig voor iedere bestemming. Boek snel deze actie loopt t/m donderdag 17 oktober
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Jeruzalem

  1. Home
  2. Autohuur Israël
  3. Jeruzalem
EasyTerra Autohuur Jeruzalem is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 8
Maria Hertz 40 Yirmiyahue St. Ganei Geula
“snelle betrouwbare service.”

“snelle betrouwbare service. Enige kritiekpunt is voor mij dat ik het fijn zou vinden om een booking te kunnen wijzigen, bijvoorbeeld een upgrade van een auto.”

27-05-2019 07:57

Locatie informatie voor Jeruzalem

Autoverhuur Jeruzalem
Autoverhuur Jeruzalem

Introductie

Jeruzalem is niet alleen de hoofdstad van Israël, maar ook van drie religies: het christendom, de islam en het jodendom. Alleen al daardoor is het een fascinerende stad, waar bouwwerken van tweeduizend jaar geleden naadloos samengaan met moderne kantoren en appartementen. Helaas is het een verdeelde stad: het moderne en voor het grootste deel door joden bewoonde West-Jeruzalem en het oude en vooral door Arabieren bewoonde Oost-Jeruzalem, dat in 1967 door Israël werd veroverd op Jordanië en in 1980 geannexeerd.

Bevolking

Jeruzalem heeft ruim 750.000 inwoners. Het grootste deel (tweederde) van de bevolking bestaat uit joden en de helft daarvan is ultraorthodox. Steeds meer seculiere joden verlaten de stad en hun plaats wordt ingenomen door de ultraorthodoxen. Ongeveer een derde van de inwoners van Jeruzalem is islamitisch en een minderheid van zo’n 2% hangt het christelijk geloof aan.

Ligging

Jeruzalem ligt centraal in Israël, aan de oostelijke grens met de Westelijke Jordaanoever die voor het grootste deel wordt bestuurd door de Palestijnse Autoriteit, maar waar ook honderden Israëlische nederzettingen liggen.

Economie

De hoofdstad van Israël is uiteraard de zetel van de nationale regering. Veel mensen werken er dan ook voor de overheid of aanverwante diensten. Verder zorgen onderwijs en gezondheidszorg voor veel werkgelegenheid. De laatste jaren is het aantal hightech bedrijven sterk gegroeid. Ook het toerisme naar de historische stad is een belangrijke bron van inkomsten.

Vliegvelden

De nationale luchthaven van Israël, Ben Gurion International Airport, ligt ruim 50 kilometer ten noordwesten van Jeruzalem. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar: de luchthaven ligt pal langs de autosnelweg naar Tel Aviv.

Openbaar Vervoer

Net als de stad zelf is het openbaar busvervoer verdeeld. Er zijn bussen die alleen in West-Jeruzalem (en de joodse wijken van Oost-Jeruzalem) rijden; voor de Arabische wijken in Oost-Jeruzalem is een apart busnetwerk opgezet. In 2011 is een lightraillijn in gebruik genomen die de noordoostelijke stadswijken verbindt met die in het zuidwesten, via het centrum van de stad.

Verkeer- en Parkeersituatie

Jeruzalem’s Oude Stad is uitsluitend te voet te verkennen, omdat veel straten en steegjes ontoegankelijk zijn voor auto’s. Een vrije parkeerplaats vinden is geen eenvoudige opgave, vooral tijdens de sabbat (zaterdag). Onder de Mamilla shopping mall is een ondergrondse parkeergarage. Verder is er bij Mount Herzl een grote P+R parkeergarage waar u uw huurauto kunt stallen om met de tram (lightrail) naar het centrum te reizen. Bij rood-wit en rood-geel geblokte stoepranden is het verboden te parkeren.

Hotels

Er is een enorm aanbod van accommodaties in Jeruzalem. In de Oude Stad vindt u vooral kleine hotels en goedkope pensions. In West-Jeruzalem zijn de meer luxe hotels geconcentreerd, hoewel ook daar eenvoudige pensions en bed & breakfasts zijn te vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Jeruzalem raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Israël, maar in een andere stad dan Jeruzalem, klikt u dan door naar de Auto huren Israël pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Israël u een auto huren wilt.