Autohuur Tel Aviv

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Tel Aviv zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Tel Aviv.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Tel Aviv

  1. Home
  2. Autohuur Israël
  3. Tel Aviv
EasyTerra Autohuur Tel Aviv is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 145
Dhr. Kees Van Rijssel Thrifty Tel Aviv Ben Gurion Airport
“Alles prima geregeld”

“Alles prima geregeld, geen problemen, geen zorgen. Goed voor elkaar!”

06-09-2019 15:50
Brian Hertz 144 Hayarkon Street
“Snelle afhandeling”

“Snelle afhandeling, altijd goed!”

14-06-2019 11:25
Frank Rozendaal Hertz Tel Aviv Ben Gurion Airport
“We huurden een auto last minute in Tel…”

“We huurden een auto last minute in Tel Aviv. Ging eenvoudig met prima service”

02-06-2019 11:59

Locatie informatie voor Tel Aviv

Autoverhuur Tel Aviv
Autoverhuur Tel Aviv

Introductie

Tel Aviv is niet de grootste maar wel de belangrijkste stad van Israël. Het is ook de meest westerse stad, om niet te zeggen mondain. Tel Aviv werd gesticht in 1909 als tegenhanger van het Arabische Jaffa. Dat historische stadje ligt ten zuiden van Tel Aviv en is nu een deel van de gemeente. De stad ligt schitterend aan de Middellandse Zee en heeft een fraai zandstrand. Langs dat strand loopt een boulevard met vele bars, restaurants en terrasjes.
In Tel Aviv vindt u veel architectuur in de zogeheten Bauhaus-stijl: strakke lijnen, geen versieringen en functioneel.

Bevolking

De stad heeft een explosieve bevolkingsgroei doorgemaakt. In 1922 woonden er slechts 15.000 mensen in Tel Aviv. Nog geen eeuw later is dat aantal – inclusief de voorsteden – uitgegroeid tot bijna anderhalf miljoen, oftewel een kwart van de bevolking van Israël.

Ligging

Tel Aviv ligt in centraal-Israël aan de Middellandse Zee. De stad is gebouwd op de zuidelijke oever van de Yarkonrivier. De Israëlische hoofdstad Jeruzalem ligt 60 kilometer ten zuidoosten van Tel Aviv, Haifa ligt ongeveer 100 kilometer naar het noorden.

Economie

Tel Aviv is de economische motor van Israël. Vooral de ‘nieuwe economie’ speelt een belangrijke rol: software-ontwikkeling en biotechnologie. Daarnaast zijn vele bedrijven actief in de luchtvaarttechniek, elektrotechniek en chemie. Volgens het weekblad Newsweek behoort Tel Aviv tot de Top Tien van technologie-steden ter wereld. De beroepsbevolking van Tel Aviv is hoog opgeleid.

Vliegvelden

Het belangrijkste vliegveld van Tel Aviv is ook het belangrijkste van Israël: Ben-Gurion International Airport. Het ligt 25 kilometer ten zuidwesten van de stad, langs de snelweg naar Jeruzalem. Er zijn bus- en treinverbindingen tussen het vliegveld en de stad, maar de meeste mensen nemen een zogeheten ‘sherut’. Dat is een gezamenlijke taxi, die wacht tot er 7 passagiers zijn en dan vertrekt. Reistijd naar Tel Aviv is ongeveer 20 minuten.
Het andere vliegveld van Tel Aviv, Sde Dov, wordt uitsluitend gebruikt voor binnenlandse vluchten. Er is onder meer een regelmatige verbinding met de badplaats Eilat aan de Golf van Akaba in het uiterste zuiden van Israël.

Openbaar Vervoer

Vanwege de ernstige verkeersopstoppingen in Tel Aviv is er een begin gemaakt met de aanleg van een metrosysteem. De eerste trein zou in 2012 moeten gaan rijden, maar dergelijke projecten lopen in Israël vaak vertraging op. Voorlopig bent u aangewezen op de bus.
Die bussen rijden overigens frequent en punctueel, voor zover het drukke verkeer dat toelaat. Een dagkaart is alleen geldig vanaf 09.00, na de ochtendspits. De meeste bussen rijden een cirkel die begint en eindigt bij het centrale busstation, naast het belangrijkste treinstation.
Interlokale bussen vertrekken vanaf het gigantische busstation in Zuid-Tel Aviv (‘Tahana Merkazit’), vlak bij het HaHaganah treinstation.
Bussen rijden niet op de sabbat (van vrijdagmiddag tot zaterdagavond), maar u kunt dan nog wel gebruik maken van een ‘sherut’. Deze minibusjes rijden op vaste routes en u kunt overal langs de route in- of uitstappen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Tel Aviv heeft brede straten en boulevards, maar tijdens het spitsuur raakt de stad danig verstopt. Daarnaast hebben autobestuurders in Tel Aviv een ongeduldige en agressieve rijstijl. Het is niet ongebruikelijk dat een chauffeur met zijn auto over het voetpad rijdt om zijn voorligger in te halen. De meeste attracties en uitgaansgelegenheden liggen dicht bij elkaar zodat autorijden in het stadscentrum ook niet echt noodzakelijk is.

De stad is het verkeersknooppunt van Israël. Uitstekende snelwegen leiden naar het noorden (Haifa, highway 2), naar het oosten (Jeruzalem, highway 1) en naar het zuiden (Beer Sheva, highways 4 en 20).

Een parkeerplaats vinden op straat kan lastig zijn. Parkeer alleen bij blauw of wit geverfde trottoirbanden. Alle andere kleuren duiden aan dat daar parkeerbeperkingen gelden. U hebt een speciale kaart nodig, waarop u kunt aangeven op welke dag en hoe laat u uw auto heeft geparkeerd. Deze zijn te koop bij krantenkiosken, tankstations en postkantoren.
Het is beter uw auto te stallen op een van de vele informele parkeerterreinen. U vindt zulke terreinen onder meer bij het strand ten zuiden van Opera Tower en langs de weg naar Jaffa.

Hotels

In het centrum van de stad vindt u een ruim aanbod aan accommodaties: van eenvoudige jeugdherbergen tot luxueuze vijfsterrenhotels. Vooral aan en rond de fameuze Hayarkon Street zijn veel overnachtingsmogelijkheden. Ondanks het ruime aanbod is het zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren. Tel Aviv is een populaire bestemming voor binnen- en buitenlandse toeristen en trekt ook een groot aantal zakenreizigers.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Tel Aviv raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Tel Aviv

EasyTerra Autohuur Tel Aviv vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Israël, maar in een andere stad dan Tel Aviv, klikt u dan door naar de Auto huren Israël pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Israël u een auto huren wilt.