Autohuur Reggio Calabria

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Reggio Calabria zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Reggio Calabria

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Reggio Calabria
EasyTerra Autohuur Reggio Calabria is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Reggio Calabria

Introductie

Reggio Calabria heet officieel Reggio di Calabria, maar dat tussenvoegsel wordt vaak weggelaten. Het is een oude stad die al in de 8e eeuw v. Chr. door de Grieken werd gesticht. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw had de maffia de touwtjes stevig in handen in de stad. Maar in de jaren negentig kwam een tegenbeweging op gang om de wijdverbreide corruptie uit te bannen. Het symbool van de opleving van de stad is de boulevard langs de zee, de Lungomare Falcomatà, genoemd naar de burgemeester die de strijd aanging met de maffia en de corruptie. De stranden ten noorden en ten zuiden van Reggio (resp. aan de Tyrreense en de Ionische Zee) hebben grote aantrekkingskracht op toeristen. Maar vergeet niet het interessante Museum van Groot-Griekenland (Museo Nazionale della Magna Grecia) te bezoeken. Het landschap rond de stad is adembenemend met als letterlijk hoogtepunt het Nationaal Park rond de berg Aspromonte.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 200.000 inwoners.

Ligging

Reggio Calabria ligt op de punt van de Italiaanse ‘Laars’, oftewel in het uiterste zuiden van het Italiaanse vasteland. De stad Messina – op Sicilië – ligt aan de overkant van een nauwe zeestraat.

Ten noorden daarvan ligt de Tyrreense Zee, ten zuiden de Ionische Zee.

Economie

De haven van Reggio Calabria speelt een belangrijke rol in de lokale economie. Niet alleen voor de export van regionale landbouwproducten, maar ook voor de visserij. Dankzij de mooie stranden in de omgeving is Reggio een populaire vakantiebestemming. In de omgeving van de stad worden olijven, druiven en citrusvruchten verbouwd, waaronder bergamot, een zure citrusvrucht die gebruikt wordt als smaakmaker in Earl Grey thee. De olie uit de schil van de bergamot is een bestanddeel voor parfums. Verder is er tabaksindustrie in Reggio Calabria.

Vliegvelden

De luchthaven, Reggio Calabria Airport, ligt aan de zuidrand van de stad. Aeroporto dello Stretto Tito Minniti is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit het centrum volgt u de Viale Calabria. De luchthaven is ook bereikbaar via de autoweg SS106. De afslag naar de terminal staat duidelijk aangegeven.

Openbaar Vervoer

Reggio Calabria heeft goed openbaar busvervoer. De bussen zijn modern en rijden frequent en meestal op tijd. Verder zijn er goede trein- en busverbindingen met andere plaatsen in Calabria en de rest van Italië.

Verkeer- en Parkeersituatie

Reggio Calabria is een vrij drukke stad, en u moet wellicht een beetje wennen aan de Italiaanse stijl van autorijden. Toch is het niet moeilijk om uw weg te vinden in Reggio. Het is niet aan te raden uw huurauto op straat te parkeren. Er zijn voldoende bewaakte parkeerterreinen en enkele parkeergarages voorhanden.

Hotels

In de stad zelf is een ruim aanbod van hotels en pensions. Bij de stranden ten noorden en ten zuiden van de stad staan grotere hotels en vakantieressorts. Verder zijn er in de omgeving enkele campings. Reggio en omgeving zijn een populaire vakantiebestemming. Als u in de zomermaanden naar Reggio Calabria wilt, raden wij u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Reggio Calabria raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Reggio Calabria

EasyTerra Autohuur Reggio Calabria vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Reggio Calabria, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.