Autohuur Turijn

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Turijn zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Turijn

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Turijn

EasyTerra Autohuur Turijn is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 37
Nelien Krijtenburg Europcar Turijn Caselle Airport
“EasyTerra always works for me in Tuin …”

“EasyTerra always works for me in Tuin airport”

18-10-2017 15:53
Frank De Vries Hertz Turijn Caselle Airport
“Goed geregeld en overzichtelijk”

“De website van EasyTerra is overzichtelijk en duidelijk. Je weet precies wat inclusief is en wat exclusief. De autohuur was verder goed geregeld. Het enige wat ik een beetje jammer vond was dat wij bij onze autohuur een navigatie systeem inclusief geboekt hadden alleen bij het ophalen van de auto bleek er helemaal geen navigatie systeem in te zitten.”

19-10-2016 09:10
Mevrouw Langen Europcar Turijn Caselle Airport
“Alles duidelijk en heel netjes geregeld”

“Wij huurden een auto vanuit vliegveld Turijn. Prima geregeld, we kregen de nieuwste auto mee. Ook het inleveren op een ander inleverpunt was geen enkel probleem.”

13-07-2016 11:34

Locatie informatie voor Turijn

Autoverhuur Turijn
Autoverhuur Turijn

Introductie

Turijn is het industriële en economische centrum van Noord-Italië. Turijn was van 1562 tot 1792 de hoofdstad van het hertogdom Savoye. Uit die tijd zijn vele gebouwen bewaard gebleven in uitbundige barokstijl, zoals de Piazza Castello, het Palazzo Reale, de Armeria Reale, de Bibliotheca Reale en de Duomo met de beroemde Lijkwade van Turijn.
In de winter is de stad een basis voor de skigebieden in de omgeving; Turijn organiseerde in 2006 de Olympische Winterspelen.

Bevolking

De stad heeft 900.000 inwoners, maar inclusief de voorsteden wonen er 2,2 miljoen mensen in en om Turijn.

Ligging

Turijn ligt in het noordwesten van Italië aan de voet van de Alpen, ten westen en ten noorden van de stad. De stad ligt aan de rivier de Po. Drie andere rivieren lopen ook door Turijn: de Dora Riparia, de Stura di Lanzo en de Sangone.
Er heerst een continentaal klimaat, met koude winters en hete zomers. De meeste regen valt in de lente en de herfst.

Economie

De stad is een belangrijk industrieel centrum. De bekendste fabriek is natuurlijk die van FIAT, maar ook Lancia heeft zijn thuisbasis in Turijn. Ook zijn er vele bedrijven die auto-onderdelen maken. Koffieproducent Lavazza heeft zijn hoofdkwartier in Turijn en ook zijn er bekende chocolademerken gevestigd: Ferrero, Caffarel en Peyrano.

Andere belangrijke sectoren zijn de textielindustrie en financiële dienstverlening. De laatste jaren richt Turijn zich meer op hightech industrie, vooral informatie- en communicatietechnologie. Een van de grootste telecombedrijven ter wereld, Telecom Italia, heeft zijn basis in Turijn.

Vliegvelden

Het moderne internationale vliegveld van de stad heet officieel Aeroporto di Torino-Caselle “Sandro Pertini”, is genoemd naar een vroegere president van Italië (van 1978 tot 1985). Het ligt 15 kilometer ten noorden van de stad.

Openbaar Vervoer

Turijn heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, bestaande uit bussen, trams en een metrolijn. Die metro werd aangelegd voor de Olympische Winterspelen van 2006. Op dit moment loopt de lijn van Porto Nuova (het hoofdtreinstation) naar Collegno. In de komende jaren wordt de metro verder uitgebreid naar Lignotto, in het zuiden van de stad.
De acht tramlijnen en meer dan honderd buslijnen brengen u naar elke gewenste bestemming in Turijn. Het openbaar vervoer rijdt frequent. Een kaartje is 70 minuten geldig in alle vormen van openbaar vervoer. Die kaartjes zijn verkrijgbaar bij kiosken, maar ook bij alle parkeermeters in de stad.

Verkeer- en Parkeersituatie

Om de verkeersdrukte in de stad tegen te gaan zijn in het centrum van Turijn zones ingesteld waar beperkingen gelden. Dat is behoorlijk verwarrend, want er zijn zones waar geen auto’s mogen rijden, zones waar u op bepaalde tijden niet mag rijden, en straten waar bepaalde rijstroken verboden zijn, soms ook weer voor bepaalde tijden.

Het beste parkeert u uw auto dan ook op straat (de zogeheten blauwe zones), op een parkeerterrein of in een parkeergarage.

Hotels

Turijn heeft een zeer ruim aanbod van hotels. Van luxe vijfsterrenhotels, tot knusse pensions en Bed & Breakfasts. Turijn wil meer toeristen trekken en er zijn dan ook vaak speciale (pakket)aanbiedingen. Meer informatie bij het toeristenbureau aan de Via Maria Vittoria.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Turijn raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Turijn

EasyTerra Autohuur Turijn vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Treinstations

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Turijn, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.