Autohuur Beiroet

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Beiroet zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Beiroet

  1. Home
  2. Autohuur Libanon
  3. Beiroet
EasyTerra Autohuur Beiroet is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Beiroet

Autoverhuur Beiroet
Autoverhuur Beiroet

Introductie

Beiroet is de hoofdstad van Libanon. Tijdens de jarenlang slepende Libanese burgeroorlog werd de stad (die ooit bekend stond als het Parijs van het Oosten) zwaar beschadigd. De laatste jaren zijn veel gebouwen in Beiroet gerestaureerd en krijgt de stad iets terug van haar voormalige glorie.

Bevolking

Het precieze aantal inwoners van Beiroet is niet bekend, aangezien de laatste volkstelling dateert van voor het begin van de burgeroorlog. Naar schatting wonen er ruim twee miljoen mensen in de stad.

Ligging

Beiroet ligt centraal aan de kust, op een schiereiland dat uitsteekt in de Middellandse Zee. Ten oosten van de stad ligt het Libanongebergte.

Economie

Vroeger was Beiroet hét financiële centrum van het Midden-Oosten. Hoewel het bankwezen nog steeds prominent aanwezig is in de Libanese hoofdstad, heeft de burgeroorlog een zware wissel getrokken op deze economische sector. De Jordaanse hoofdstad Amman lijkt een groot deel van de financiële dienstverlening in de regio te hebben overgenomen.

Verder zijn er zijde- en katoenfabrieken, en is de handel in goud en zilver nog springlevend. Sinds het einde van de burgeroorlog neemt het toerisme naar Beiroet weer toe.

Vliegvelden

Rafic Hariri International Airport ligt negen kilometer ten zuiden van het stadscentrum in de zuidelijke buitenwijken van Beiroet. De luchthaven is – buiten de spitstijden – met een huurauto goed bereikbaar via de snelweg Hafez El Assad.

Openbaar Vervoer

Beiroet heeft uitstekend openbaar busvervoer, bestaande uit grote blauw-witte stadsbussen en kleinere rood-witte minibusjes. Er zijn geen haltes: u steekt gewoon uw hand op om de bus te laten stoppen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het verkeer in Beiroet is druk en chaotisch en tijdens de ochtend- en avondspits staat het verkeer op veel plaatsen muurvast. Het centrum van de stad is bovendien voetgangersgebied.

Verder is het moeilijk een parkeerplaats op straat te vinden. In de meeste straten geldt bovendien een maximum parkeertijd van twee uur. U kunt uw huurauto beter parkeren in een van de parkeergarages of op een bewaakt parkeerterrein.

Hotels

Er is een ruim aanbod aan accommodaties in de Libanese hoofdstad. Wel liggen de prijzen er iets hoger dan in andere landen in de regio. In het oude stadscentrum zijn de meeste budgetaccommodaties geconcentreerd. Luxe hotels vindt u vooral in Ain El Mraiseh, aan zee. Beiroet trekt steeds meer toeristen; het is daarom aan te raden uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Beiroet raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Beiroet

EasyTerra Autohuur Beiroet vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Libanon, maar in een andere stad dan Beiroet, klikt u dan door naar de Auto huren Libanon pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Libanon u een auto huren wilt.