Autohuur Marrakech

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Marrakech zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Marrakech

  1. Home
  2. Autohuur Marokko
  3. Marrakech

EasyTerra Autohuur Marrakech is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 46
W.g. Van Zwet Hertz 154 Boulevard Mohamed Zerktouni
“Gewoon tevreden!”

“Prima (basis)prijs voor de gehuurde auto. Wel aardig hoge kosten bij Hertz voor afkoop eigen risico etc maar dit valt EasyTerra niet aan te rekenen. al met al gewoon tevreden”

26-10-2017 09:04
Rafika Budget Marrakech Airport
“Betrouwbaar en service gericht”

“Betrouwbaar en service gericht, zijn goed bereikbaar.”

28-07-2017 07:26
Loek Hertz 154 Boulevard Mohamed Zerktouni
“In mei 2017 een auto gehuurd in Marokko …”

“In mei 2017 een auto gehuurd in Marokko bij Hertz via EasyTerra. Een goede prijs en prima service. De auto was prima in orde. Zowel het ophalen als afleveren gaf geen problemen. Een volgende keer zal ik zeker weer via EasyTerra een auto huren.”

22-06-2017 19:29

Locatie informatie voor Marrakech

Autoverhuur Marrakech
Autoverhuur Marrakech

Introductie

Marrakesh is een van de vier Koningssteden van Marokko (de andere drie zijn Rabat, Meknes en Fez). Het centrum van de stad is het grote plein Djemaa el Fna, waar elke dag tegen de avond een kleurrijk spektakel plaatsvindt: acrobaten, goochelaars, dansers, muzikanten, verhalenvertellers en waterverkopers. Ook zijn er vele stalletjes waar u wat kunt eten of drinken. Vlak bij dat plein staat de indrukwekkende minaret van de Koutoubia Moskee, gebouwd in de 12e eeuw. Djemaa el Fna grenst aan de grootste markt van Marokko, de souk. De souk van Marrakesh heeft een geregeld patroon van straten en steegjes, u zult er niet zo gauw verdwalen.

Bevolking

Er wonen ruim een miljoen mensen in Marrakesh en omgeving. In de stad zelf wonen zo’n 350.000 mensen, ongeveer evenredig verdeeld over de oude stad (Medina) en de nieuwe stad (Gueliz).

Ligging

Marrakesh ligt in het zuiden van Marokko, tegen de uitlopers van de bergen van de Hoge Atlas. Waar u ook bent in Marrakesh, op de achtergrond ziet u altijd de besneeuwde bergtop Jbel Toubkal (4167m).

Economie

De economie draait om toerisme, handel en traditionele ambachtsproducten (Marrakesh is een centrum van de leerindustrie). Per jaar bezoeken meer dan twee miljoen toeristen de stad. Vaak niet alleen om Marrakesh te zien, maar ook als uitvalsbasis voor dagtochten in de omgeving.

Vliegvelden

De internationale luchthaven Marrakesh Menara Airport ligt zes kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. De luchthaven is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: vanuit de stad rijdt u over de Avenue de la Menara. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Marrakesh heeft goed openbaar busvervoer, maar de bussen zijn vaak erg vol. Vooral in zulke drukke bussen moet u oppassen voor zakkenrollers. Voor toeristen zijn er de calèches: paard en wagen, waarvoor u een hoge prijs betaalt maar wel leuk om tenminste één keer te doen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het verkeer in het centrum van Marrakesh is druk en vrijwel niemand houdt zich aan de verkeersregels. U moet er dus voorzichtig rijden. Het centrum van de stad kunt u gemakkelijk en beter te voet verkennen. Laat uw huurauto achter op een van de officiële parkeerterreinen. Vermijdt de onofficiële ‘parkeerwachters’. In de omgeving van de stad moet u bedacht zijn op grote vrachtwagens (de grootste auto heeft voorrang in Marokko). Verder kunt u ezels en ander vee, handkarren en mensen midden op de weg tegenkomen!

Hotels

Marrakesh heeft een groot aanbod aan accommodaties. De zogeheten riads zijn een aanrader: oude, monumentale huizen die nu dienst doen als hotel of pension. In de wijk ten zuiden van Djemaa el Fna is een concentratie van budgethotels. Moderne hotels vindt u vooral in het Franse deel van de stad (Gueliz). Als u in de zomermaanden naar Marrakesh wilt raden we u aan uw hotel ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Marrakesh raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Marrakech

EasyTerra Autohuur Marrakech vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Marokko, maar in een andere stad dan Marrakech, klikt u dan door naar de Autohuur Marokko pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Marokko u een auto huren wilt.