Autohuur Emmen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Emmen zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Emmen

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Emmen
EasyTerra Autohuur Emmen is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Emmen

Introductie

Emmen is een modern opgezette stad in de provincie Drenthe. Pas na de Tweede Wereldoorlog breidde Emmen sterk uit, waarbij het omliggende boerendorpen opslokte. Oude gebouwen zijn er weinig in Emmen. Een uitzondering vormt de Hervormde Kerk, waarvan de romaanse toren uit de 12e eeuw stamt. De grootste attractie is het Emmer Dierenpark, een van de mooiste en grootste dierentuinen van Nederland. Jaarlijks bezoeken anderhalf miljoen mensen deze dierentuin. Het Dierenpark bestaat uit twee delen. Het oude deel ligt ten oosten van het centrum, het nieuwe deel (‘locatie Es’) aan de westkant.

Bevolking

De stad heeft 50.000 inwoners, maar de gemeente beslaat een groot gebied en heeft ruim twee keer zo veel inwoners.

Ligging

Emmen ligt in het zuidoosten van de provincie Drenthe in Noordoost-Nederland. De gemeente grenst aan Duitsland. Amsterdam ligt op 192 km van Emmen, Groningen op 56 km, Enschede op 90 km en Osnabrück in Duitsland op 120 km.

Economie

De stad is het industriële centrum van Drenthe. Er zijn grote bedrijventerreinen en er is rond de stad veel glastuinbouw. Verder heeft AKZO-Nobel er zijn grootste Europese vestiging. Overheidsdiensten zorgen ook voor werk. Zo is de Topografische Dienst in Emmen gevestigd. In het nabije Schoonebeek werd tot 1996 olie gewonnen. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) denkt over een mogelijke herontwikkeling van dat olieveld. Met nieuwe technieken zouden er nog zo’n 100 miljoen vaten gewonnen kunnen worden.
Het Dierenpark is voor de economie van Emmen van groot belang.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Groningen-Eelde Airport (50 km) met charterverbindingen naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa en lijndiensten naar Aberdeen in Schotland en Stavanger in Noorwegen.
Kleine zakenvliegtuigen kunnen ook landen op de grasbaan van Hoogeveen Airport op 20 autominuten van Emmen en de stad heeft zelfs een heliport, op vijf minuten van de belangrijkste bedrijventerreinen.

Openbaar Vervoer

Emmen is geen grote plaats en er is dus een beperkte stadsbusdienst met drie lijnen. De bussen rijden, behalve in Emmen zelf, naar de dorpjes in de buitengebieden van de gemeente. Verder zijn er regelmatige busverbindingen met Groningen, Hoogeveen en Assen. Sommige van deze buslijnen zijn directe snelverbindingen (Qliner).

Het treinstation van Emmen is een zogeheten kopstation, oftewel het begin- en eindpunt van een spoorlijn. Er zijn alleen treinen naar Zwolle. Daar kunt u overstappen op treinen naar andere steden in Nederland.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad is bereikbaar via de A37 die van Hoogeveen naar Meppen in Duitsland loopt. Deze weg sluit aan op de A28 (Zwolle-Groningen) en de A31 in Duitsland (Emden-Roergebied) en wordt momenteel verbreed tot 2x2 rijbanen. De N34 verbindt Emmen met Haren, ten zuiden van Groningen.
Door de ruime, moderne opzet van de stad is het centrum van Emmen goed bereikbaar. Parkeren is geen probleem. Rond het centrum zijn grote parkeerterreinen (Noord, Zuid en Oost), vooral bedoeld voor de bezoekers van het Dierenpark. Ook dichter bij het (autovrije) winkelcentrum liggen enkele parkeerterreinen.

Hotels

Emmen en omgeving hebben een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Als u een bijzonder hotel voor kinderen zoekt dan is De Tovenaarsberg een aanrader. Het ligt even buiten Emmen en heeft acht kamers met sprookjesthema’s. In de omgeving liggen ook diverse vakantieparken en campings. Zuidoost-Drenthe is een populaire bestemming voor een korte vakantie. Zeker in de zomermaanden moet u uw hotelkamer ruim van tevoren boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Emmen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Emmen

EasyTerra Autohuur Emmen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Emmen, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.