Autohuur Zwolle

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Zwolle zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Zwolle.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
FLASH SALE! 5% KORTING OP ALLE AUTO'S
Geldig voor iedere bestemming. Boek snel deze actie loopt t/m donderdag 17 oktober
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Zwolle

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Zwolle
EasyTerra Autohuur Zwolle is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Zwolle

Introductie

Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel. De stad ontstond in de Middeleeuwen op een zandrug tussen de rivieren de IJssel en de Overijsselse Vecht. Die zandrug is nog altijd waarneembaar door de hoogteverschillen in de stad. Zwolle heeft een fraai historisch centrum dat binnen grachten ligt. Er zijn vele gebouwen uit de Middeleeuwen te bewonderen, waaronder enkele kerken en vestingwerken. Van de stadspoorten is er één volledig intact: de Sassenpoort.
De legendarische Nederlandse kunstenaar en muzikant Herman Brood werd geboren in Zwolle.

Bevolking

Vooral na 1950 is het aantal inwoners van Zwolle sterk gegroeid. Er wonen nu ruim 110.000 mensen in de stad. De Zwollenaren worden ook wel Blauwvingers genoemd, een naam die stamt uit de Middeleeuwen. Tussen Zwolle en het naburige Kampen bestond grote rivaliteit. Toen Zwolle uit geldnood het klokkenspel uit een verbrande toren aan Kampen verkocht, betaalden de Kampenaren in muntjes van vier duiten. De Zwollenaren kregen blauwe vingers van het tellen van dat (koperen) geld.

Ligging

Zwolle ligt in het westen van de provincie Overijssel, in Oost-Nederland. De stad ligt ingeklemd tussen het Zwarte Water (ten westen), de Vecht (ten noorden) en de IJssel (ten zuiden). Zwolle ligt langs de snelweg A28 die van Groningen (95 km) naar Utrecht (90 km) loopt.

Economie

Dienstverlening en logistiek zijn de sterke punten van Zwolle. Het postorderbedrijf Wehkamp is er gevestigd en ook enkele grote verzekeraars hebben hun hoofdkantoor in Zwolle. Veel bedrijven kiezen voor Zwolle omdat het centraal in Nederland ligt en goed bereikbaar is, zowel over de weg, via het spoor als over het water.
De stad is een onderwijscentrum, met onder meer een van de grootste opleidingen voor hoger beroepsonderwijs.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is de luchthaven bij Lelystad in de provincie Flevoland. Nu is dit nog een vliegveld waar alleen privé- en zakenvliegtuigjes starten en landen, maar er zijn plannen om de luchthaven uit te breiden. Waarschijnlijk zullen binnen enkele jaren lijndiensten gebruik maken van Vliegveld Lelystad.
De nationale luchthaven (Amsterdam Schiphol Airport) ligt op ongeveer 100 kilometer van Zwolle.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad wordt uitgevoerd door Connexxion onder de naam ‘Maxx’. Er zijn 9 buslijnen, die overdag en op koopzondagen om de 15 minuten rijden. In de bussen wordt de volgende halte automatisch omgeroepen. De haltes staan ook duidelijk aangegeven op een informatiescherm. In het centrum rijden de Maxx-bussen over vrije banen, zodat ze vrijwel zonder oponthoud kunnen doorrijden. Alle stadslijnen vertrekken van het treinstation of hebben dat station opgenomen in hun route. Daar vindt u ook regiobussen naar bestemmingen in de omgeving van Zwolle.

Zwolle is een belangrijk station voor de Nederlandse Spoorwegen. Er zijn directe treinverbindingen naar onder meer Groningen, Leeuwarden, Arnhem en Amersfoort.

Verkeer- en Parkeersituatie

Net als de meeste andere Nederlandse steden wil Zwolle het autoverkeer zo veel mogelijk weren uit de binnenstad. Het middeleeuwse stadshart leent zich ook niet erg voor autorijden. Het centrum is bovendien niet zo groot, zodat u het gemakkelijk te voet kunt verkennen.

U kunt uw auto het beste parkeren in een van de overdekte garages rond het centrum. De route naar deze garages en het aantal beschikbare plaatsen staan aangegeven op borden langs de invalswegen.

Hotels

Zwolle heeft een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden: veel ‘bed&breakfast’ accommodaties, maar ook een viersterrenhotel. Enkele hotels zijn gevestigd in fraai gerestaureerde middeleeuwse panden. Wilt u zeker zijn van een verblijf in een bepaald hotel, boek uw kamer dan van tevoren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Zwolle raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Zwolle, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.