Autohuur Enschede

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Enschede zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Enschede

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Enschede
EasyTerra Autohuur Enschede is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 4
Wieger Ivo De Bruin Europcar Oliemolensingel 26
“Tot nu toe 4x gehuurd via EasyTerra …”

“Tot nu toe 4x gehuurd via EasyTerra (Rome, Marseille, Philadelphia en Enschede). Alles altijd prima in orde: juiste auto staat op de juiste tijd klaar met de juiste opties. Altijd mooie autos in zijn klasse en geen onvoorzien kosten of extra papierwerk! Je rijdt zo weg. Prima”

13-09-2017 15:14

Locatie informatie voor Enschede

Introductie

Enschede is de belangrijkste stad in Twente, het oostelijke deel van de provincie Overijssel. De stad heeft een moderne uitstraling. Een groot deel van het centrum lag na de Tweede Wereldoorlog in puin en na het vertrek van de textielindustrie (zie Economie) bood de stad een troosteloze aanblik. Vanaf de jaren 80 is er hard gewerkt aan de revitalisering van Enschede, met als resultaat een moderne stad met soms gewaagde architectuur die past bij het technologische imago van Enschede. Alleen rond de Oude Markt in het noorden van het centrum bestaat nog een 19e eeuwse sfeer.

Bevolking

De stad heeft 140.000 inwoners. De gemeente Enschede telt er zo’n 10.000 meer, omdat de kleine kernen Boekelo, Glanerbrug, Lonneker en Usselo bij de gemeente horen.

Ligging

Enschede ligt in het uiterste oosten van Nederland en grenst aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad ligt 160 kilometer ten oosten van Amsterdam, 90 kilometer van Arnhem en 155 kilometer van Groningen.

Economie

Sinds halverwege de 19e eeuw was Enschede het centrum van de textielnijverheid. De stad stond vol textielfabrieken. Toen die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw hun deuren sloten, was de ramp nauwelijks te overzien. Een groot deel van de beroepsbevolking raakte werkloos en de stad ging failliet.
Enschede is nu een diensten- en kenniscentrum met een technische universiteit (Universiteit Twente), een conservatorium, een kunstacademie en een hogeschool. De stad richt zich op technologische en andere kennisintensieve bedrijven. Verder heeft bierbrouwer Grolsch er zijn hoofdvestiging.

Vliegvelden

Ten noorden van de stad ligt Enschede Airport Twente. Op dit moment worden er alleen privé- en zakenvluchten uitgevoerd en enkele charters naar vakantiebestemmingen (o.m. Faro, Antalya, Las Palmas en Mallorca). Onderzocht wordt of een lijndienst naar Parijs kans van slagen heeft, maar het is ook niet uitgesloten dat het vliegveld zal worden gesloten.

Openbaar Vervoer

De buslijnen in Enschede en omgeving worden uitgevoerd door Connexxion, onder de naam ‘Twents’. Er zijn acht stadsbuslijnen, die allemaal via het treinstation Enschede CS rijden. Vanaf het busstation daar vertrekken regionale lijnen naar onder meer Hengelo, Winterswijk en Doetinchem.
De bussen rijden al gedeeltelijk over vrije banen, er wordt hard gewerkt aan uitbreiding.

Het treinstation van Enschede ligt op de lijn Amsterdam-Apeldoorn-Enschede-Münster (Duitsland).

Verkeer- en Parkeersituatie

Veel inwoners van de stad klagen over de slechte verkeerssituatie in de stad, althans voor auto’s. Het is bepaald niet gemakkelijk om door het centrum van A naar B te komen. Dat is overigens bewust beleid van het gemeentebestuur. Alle auto’s worden over de singels rond het centrum geleid, maar het verkeer staat daar geregeld vast.

U kunt uw auto op straat parkeren in het centrum van Enschede, maar dat is duurder dan uw auto stallen in een parkeergarage. Op zondagen en tussen 20.00 en 09.00 is parkeren op straat gratis. Rond het centrum zijn vijf overdekte parkeergarages, waaronder een hele grote, de zogeheten Van Heek-garage. Als u vanaf de A35/N35 Enschede binnenkomt kunt u uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zuiderval en verder reizen met de Citybus.

Hotels

Enschede heeft ruim 30 overnachtingsmogelijkheden. Het merendeel daarvan is in de categorie ‘bed & breakfast’. Er zijn drie viersterrenhotels in de stad. Omdat Enschede een kennis- en opleidingscentrum is, worden er geregeld congressen georganiseerd en komen er veel buitenlandse deskundigen op bezoek. Boek uw hotelkamer van tevoren, om er zeker van te zijn dat u in het hotel van uw keuze kunt overnachten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Enschede raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Enschede

EasyTerra Autohuur Enschede vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Enschede, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.