• 8.4 / 10 Aantal reviews: 5264
Hulp nodig?
+31 85 001 2744

Autohuur Enschede

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Enschede zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
 • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Enschede

EasyTerra Autohuur Enschede is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Wat onze klanten zeggen

8.4 / 10 Aantal reviews: 5264

Autoverhuurders in en rond Enschede

Als je op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Enschede, klik dan door naar de Auto huren Nederland, vanuit daar kun je een keuze maken in welke stad in Nederland je een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Enschede

EasyTerra Autohuur Enschede vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Oliemolensingel 26

Locatie informatie voor Enschede

Introductie

Enschede is de belangrijkste stad in Twente, het oostelijke deel van de provincie Overijssel. De stad heeft een moderne uitstraling. Een groot deel van het centrum lag na de Tweede Wereldoorlog in puin en na het vertrek van de textielindustrie (zie Economie) bood de stad een troosteloze aanblik. Vanaf de jaren 80 is er hard gewerkt aan de revitalisering van Enschede, met als resultaat een moderne stad met soms gewaagde architectuur die past bij het technologische imago van Enschede. Alleen rond de Oude Markt in het noorden van het centrum bestaat nog een 19e eeuwse sfeer.

Bevolking

De stad heeft 140.000 inwoners. De gemeente Enschede telt er zoā€™n 10.000 meer, omdat de kleine kernen Boekelo, Glanerbrug, Lonneker en Usselo bij de gemeente horen.

Ligging

Enschede ligt in het uiterste oosten van Nederland en grenst aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad ligt 160 kilometer ten oosten van Amsterdam, 90 kilometer van Arnhem en 155 kilometer van Groningen.

Economie

Sinds halverwege de 19e eeuw was Enschede het centrum van de textielnijverheid. De stad stond vol textielfabrieken. Toen die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw hun deuren sloten, was de ramp nauwelijks te overzien. Een groot deel van de beroepsbevolking raakte werkloos en de stad ging failliet.
Enschede is nu een diensten- en kenniscentrum met een technische universiteit (Universiteit Twente), een conservatorium, een kunstacademie en een hogeschool. De stad richt zich op technologische en andere kennisintensieve bedrijven. Verder heeft bierbrouwer Grolsch er zijn hoofdvestiging.

Vliegvelden

Ten noorden van de stad ligt Enschede Airport Twente. Op dit moment worden er alleen privƩ- en zakenvluchten uitgevoerd en enkele charters naar vakantiebestemmingen (o.m. Faro, Antalya, Las Palmas en Mallorca). Onderzocht wordt of een lijndienst naar Parijs kans van slagen heeft, maar het is ook niet uitgesloten dat het vliegveld zal worden gesloten.

Openbaar Vervoer

De buslijnen in Enschede en omgeving worden uitgevoerd door Connexxion, onder de naam ā€˜Twentsā€™. Er zijn acht stadsbuslijnen, die allemaal via het treinstation Enschede CS rijden. Vanaf het busstation daar vertrekken regionale lijnen naar onder meer Hengelo, Winterswijk en Doetinchem.
De bussen rijden al gedeeltelijk over vrije banen, er wordt hard gewerkt aan uitbreiding.

Het treinstation van Enschede ligt op de lijn Amsterdam-Apeldoorn-Enschede-MĆ¼nster (Duitsland).

Verkeer- en Parkeersituatie

Veel inwoners van de stad klagen over de slechte verkeerssituatie in de stad, althans voor autoā€™s. Het is bepaald niet gemakkelijk om door het centrum van A naar B te komen. Dat is overigens bewust beleid van het gemeentebestuur. Alle autoā€™s worden over de singels rond het centrum geleid, maar het verkeer staat daar geregeld vast.

U kunt uw auto op straat parkeren in het centrum van Enschede, maar dat is duurder dan uw auto stallen in een parkeergarage. Op zondagen en tussen 20.00 en 09.00 is parkeren op straat gratis. Rond het centrum zijn vijf overdekte parkeergarages, waaronder een hele grote, de zogeheten Van Heek-garage. Als u vanaf de A35/N35 Enschede binnenkomt kunt u uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zuiderval en verder reizen met de Citybus.

Hotels

Enschede heeft ruim 30 overnachtingsmogelijkheden. Het merendeel daarvan is in de categorie ā€˜bed & breakfastā€™. Er zijn drie viersterrenhotels in de stad. Omdat Enschede een kennis- en opleidingscentrum is, worden er geregeld congressen georganiseerd en komen er veel buitenlandse deskundigen op bezoek. Boek uw hotelkamer van tevoren, om er zeker van te zijn dat u in het hotel van uw keuze kunt overnachten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Enschede raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  80 km/h
 • Taal
  Dutch
 • Populaire autoklasse
  compact
 • Populaire verhuurders
  Europcar

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina. Of neem contact met ons op.
Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereidt dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieĆ«n. Zijn er nog additionele kosten? In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het worry-free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren? Je kunt direct annuleren via ā€œmijn accountā€. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen. Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd? De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.
 1. Home
 2. Autohuur Nederland
 3. Autohuur Enschede