Autohuur Asunción

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Asunción zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Asunción

  1. Home
  2. Autohuur Paraguay
  3. Asunción
EasyTerra Autohuur Asunción is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Asunción

Autoverhuur Asunción
Autoverhuur Asunción

Introductie

Asunción is de hoofdstad van Paraguay en een van de oudste steden van het Zuid-Amerikaanse continent. Vroeger was het de koloniale hoofdstad van alle Spaanse bezittingen in Zuid-Amerika.

Bevolking

Net zoals de Amerikaanse hoofdstad Washington DC behoort de Ciudad de Asunción niet tot enig departement van het land. Er wonen 700.000 mensen, maar met de voorsteden meegerekend heeft Asunción ruim twee miljoen inwoners.

Ligging

De hoofdstad van Paraguay ligt in het zuiden van het land, aan de rivier met dezelfde naam die de grens vormt met Argentinië.

Economie

De belangrijkste industrieën in Asunción zijn textiel en tabak, maar de meeste mensen werken in de dienstverlenende sector. Dat is geen wonder, want als regeringszetel werken in Asunción veel mensen voor de overheid. Verder is de stad een centrum van (hoger) onderwijs en cultuur.

Vliegvelden

Asunción Silvio Pettirossi International Airport ligt 9 kilometer ten noorden van het stadscentrum in de buitenwijk Luque. Met een huurauto is het vliegveld vanuit het centrum van de stad bereikbaar via de Avenida España en de Autopista al Aeropuerto Silvio Pettirosi, die – zoals de naam al aangeeft – naar de luchthaven leidt.

Openbaar Vervoer

De stad heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem dat onderhouden wordt met moderne bussen. Verder vertrekken er langeafstandsbussen vanaf de Avenida República Argentina naar bestemmingen buiten Asunción en zelfs naar bestemmingen buiten Paraguay.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hoewel de situatie de laatste jaren is verbeterd, zijn er nog steeds straten in Asunción die jaren niet zijn onderhouden en dat is te zien. Rij dus voorzichtig in de stad, als u het tenminste aandurft om met een huurauto aan het chaotische verkeer deel te nemen. Het vinden van een parkeerplaats op straat is in het centrum van de stad niet gemakkelijk, maar er zijn diverse parkeergarages, onder meer bij de grote shopping malls.

Hotels

Asunción heeft een enorm groot aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in alle categorieën: van spotgoedkope pensions tot luxe vijfsterrenhotels. De meeste hotels vindt u in het centrum van de stad, tussen de Calle Cristobal Colon en de Calle Estados Unidos.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Asunción raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Asunción

EasyTerra Autohuur Asunción vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Paraguay, maar in een andere stad dan Asunción, klikt u dan door naar de Auto huren Paraguay pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Paraguay u een auto huren wilt.