Autohuur Washington DC

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Washington DC zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Washington DC.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Washington DC

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Washington DC
EasyTerra Autohuur Washington DC is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 63
Luuk Alamo Rent a Car Washington DC Reagan National Airport
“Service”

“Good prices and clear website.”

21-07-2019 07:11
Lopez Netherlands Alamo Rent a Car Washington DC Dulles International Airport
“Clear and concise communication”

“Clear and concise communication. Fast and efficient service at the airport”

30-06-2019 06:09
Antonius Wijdeven Avis Washington DC Dulles International Airport
“Al de zesde keer bij geboekt”

“Al de zesde keer bij geboekt. Telkens goed en duidelijk”

16-06-2019 07:29

Locatie informatie voor Washington DC

Autoverhuur Washington DC
Autoverhuur Washington DC

Introductie

De Amerikaanse hoofdstad heet officieel District of Columbia, maar iedereen kent het als Washington DC. Maar liefst zes gebouwen uit de Top Tien van Amerika’s Favoriete Architectuur staan in Washington: het Witte Huis, de National Cathedral, het Thomas Jefferson Monument, het Capitool, het Lincoln Monument en het Monument voor de Vietnam Veteranen. Met uitzondering van de kathedraal zijn deze attracties allemaal gelegen in of rond The Mall, een groot park langs Constitution Avenue. In dat park worden vaak openluchtvoorstellingen en andere festiviteiten georganiseerd. Elke avond om zes uur is er een gratis voorstelling (muziek, theater of dans) op de Millennium Stage, het dak van het Kennedy Center. Ook gratis zijn de musea in Washington, waaronder het Museum of Natural History, het Museum of the American Indian, en het populaire National Air and Space Museum.

Bevolking

De stad zelf heeft – voor de hoofdstad van een groot en machtig land – een bescheiden aantal inwoners: 600.000. Maar in het hele stedelijke gebied van Washington en omgeving wonen ruim vijf miljoen mensen.

Ligging

Washington DC ligt in het oosten van de Verenide Staten aan de noordoever van de Potomacrivier. Het wordt bijna helemaal omringd door de staat Maryland, met uitzondering van het zuidwesten waar Washington grenst aan Virginia.

Economie

Het overgrote deel van de beroepsbevolking werkt voor de federale regering, semi-overheidsinstellingen of in de daaraan gerelateerde dienstensector (advocatenkantoren, lobbyisten, ambassades, vakbonden, non-profit organisaties enz.). Ook het hoofdkantoor van financiële dienstverlener Fannie Mae staat in Washington met concurrent Freddie Mac in McLean, aan de overkant van de Potomacrivier. Deze twee giganten bieden samen werk aan meer dan 10.000 mensen. Verder is Washington een onderwijscentrum met onder meer drie universiteiten.

Vliegvelden

Er zijn drie vliegvelden rond de Amerikaanse hoofdstad. De belangrijkste luchthaven is Washington Dulles International Airport, 42 kilometer ten westen van de stad. Vanuit het centrum van Washington bereikt u de luchthaven via de Interstate 66, afslag 67. De route staat duidelijk aangegeven.

Baltimore-Washington International Airport ligt ruim vijftig kilometer ten noorden van de stad en is bereikbaar via de I-195 (Washington-Baltimore Parkway).

Het kleinere Ronald Reagan Airport ligt aan de overkant van de  Potomacrivier, dat voornamelijk in gebruik is voor binnenlandse vluchten.

Openbaar Vervoer

Washington DC heeft een uitstekend metronetwerk met stations bij de meeste attracties van de stad. Verder zijn er twee buslijnen voor toeristen langs de bezienswaardigheden: de Old Town Trolley en de Tourmobile. Met een dagticket kunt u zo vaak in- en uitstappen als u wilt. Ook de Ducks amfibievoertuigen doen de bezienswaardigheden aan met een extra attractie: een stukje varen op de Potomac.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Washington DC is bijzonder druk en een parkeerplaats vinden lastig. Bovendien mag u op straat maximaal twee uur parkeren, met uitzondering van de zaterdagavond en de zondag. Er zijn wel ondergrondse parkeergarages maar die zijn prijzig. Bovendien zijn die vaak niet in de buurt van bezienswaardigheden. Kortom, voor het centrum van Washington is de metro het aangewezen middel van vervoer. Voor tochten in de omgeving van de Amerikaanse hoofdstad is een huurauto wel een uitkomst.

Hotels

Veel toeristen kiezen voor een hotel in de directe nabijheid van The Mall, vaak in East End. Dat lijkt de beste keuze, maar het is ook de duurste. U kunt heel goed een hotel boeken in een andere wijk, maar let er wel op dat er een metrostation in de buurt is. Rond Dupont Circle en Logan Circle zijn veel hotels, evenals in de historische wijk Capitol Hill. Nog goedkoper bent u uit als u een hotel kiest in een voorstad met een metroverbinding naar het centrum van Washington, zoals Arlington, Alexandria, Bethesda of Silver Spring.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Washington DC raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Washington DC

EasyTerra Autohuur Washington DC vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan Washington DC, klikt u dan door naar de Auto huren Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.