Autohuur Katowice

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Katowice zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Katowice

  1. Home
  2. Autohuur Polen
  3. Katowice
EasyTerra Autohuur Katowice is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 24
Miroslawa Alamo Rent a Car Katowice Pyrzowice Airport
“Netjes en snel”

“Netjes en snel”

03-09-2018 21:10
Arno Schans Avis Katowice Pyrzowice Airport
“Makkelijk en goedkoop reserveren; lokale verhuurder smeert verzekering aan”

“Auto reserveren makkelijk en goede prijsvechter. Wat bijna altijd vervelend is: de lokale verhuurmaatschappij zegt dat je meer verzekeringen nodig hebt terwijl je alles al gedekt hebt. Elke keer bel ik dan met Easyterra om te verifiëren en laat de medewerker van Easyterra met de lokale verhuurder spreken. Die afstemming moet echt beter kunnen”

07-05-2018 06:28
Willie Van Aalst Alamo Rent a Car Katowice Pyrzowice Airport
“Aanrader voor iedereen”

“Supersnel en voordelig mooie kleine auto gehuurd voor 12 dagen in Katowice Polen. Mooie prijs alles inclusief. Na huurperiode niets bij hoeven te betalen. Alles goed en snel geregeld.”

01-04-2018 13:45

Locatie informatie voor Katowice

Autoverhuur Katowice
Autoverhuur Katowice

Introductie

Katowice heeft geen middeleeuws centrum. Voor liefhebbers van modernere architectuur valt er wel veel te bezichtigen: veel gebouwen in de stad zijn opgetrokken in de stijl van Bauhaus of Art Nouveau. Katowice zet deze traditie van vernieuwende architectuur voort in de bouwwerken van na de val van het communisme. Verder worden er in de stad jaarlijks een onnoemelijk aantal culturele evenementen georganiseerd.

Bevolking

De stad heeft ruim 300.000 inwoners. Katowice is het centrum van de industriële regio Opper-Silezië waar meer dan 2,5 miljoen mensen wonen.

Ligging

Katowice ligt in het zuiden van Polen, op de Silezische Hoogvlakte, tussen de rivieren de Oder en de Wisła. Door de stad zelf stromen twee kleinere rivieren, de Kłodnica  en de Rawa.

Economie

Hoewel Katowice er veel aan doet om het imago van grauwe industriestad van zich af te schudden, blijven de kolenmijnen en de staalfabrieken de basis vormen van de lokale economie. Daarnaast is het een centrum van handel en dienstverlening. Verder heeft de stad twee grote congres- en tentoonstellingscentra (het Internationale Beursgebouw en het Spodek); jaarlijks worden er vele beurzen en congressen gehouden.

Vliegvelden

De luchthaven ligt ruim dertig kilometer ten noorden van Katowice. De gemakkelijkste manier om per huurauto Katowice International Airport te bereiken is via de snelweg E75 (S1) ten oosten van de stad. De route naar de luchthaven staat overigens duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Het hoofdbusstation ligt bij het Centraal Station van Katowice. Het openbaar busvervoer is goed en frequent. Bij elke halte hangt een duidelijk routeschema. Verder rijden er trams in Katowice. Het informatiekantoor van de tramlijnen staat aan het marktplein Rynek.

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum van Katowice geldt in veel straten eenrichtingverkeer. Verder laat de bewegwijzering te wensen over. Dat kan het lastig maken om uw weg te vinden. Het beste is dan ook uw huurauto te stallen op een van de bewaakte parkeerterreinen of in een parkeergarage. Wij raden u af op straat te parkeren.

Een huurauto is een ideaal middel van vervoer om de omgeving van de stad te verkennen. Katowice ligt aan de snelweg A4, een van de betere wegen in Polen, maar u moet er wel tol voor betalen.

Hotels

Er is een goed aanbod van hotels en andere accommodaties in Katowice. In de zomermaanden is het aan te raden uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken. Er is ook een ruim aanbod van appartementen, die voor korte of langere tijd kunnen worden gehuurd. Het toerismebureau kan u verder helpen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Katowice raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Katowice

EasyTerra Autohuur Katowice vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Polen, maar in een andere stad dan Katowice, klikt u dan door naar de Autohuur Polen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Polen u een auto huren wilt.